Gönderen Konu: 20 Dolara 64 mhz - 1700 mhz arası çalışan alıcı  (Okunma sayısı 6849 defa)

Çevrimdışı TA3AS

Ynt: 20 Dolara 64 mhz - 1700 mhz arası çalışan alıcı
« Yanıtla #40 : 29 Ağustos 2012, 13:13:24 »
SDR# programının yeni versiyonunda FM radyolar için RDS özelliği de eklendi.
Yeni özelliğe ilişkin ekran görüntüsünü ekliyorum.
Ayrıca bugün itibarıyla son versiyon olan 633 versiyonunu düzenleyip direk kullanılabilir hale getirdim. Son versiyonu da bu mesaj içerisinden indirip direkt kullanabilirsiniz.

Selamlar,

TA3AS

Çevrimdışı TA3AS

« Yanıtla #41 : 29 Ağustos 2012, 14:36:03 »
Merhabalar,
Bir kaç arkaşımdan programın çalışmasıyla ilgili yaşadıkları sorunlara dair "özel mesaj" aldım.
Genellikle bahsedilen sıkıntı programın eskiden çalıştığı fakat ne olduysa programın artık taktığımız USB TV alıcısını tanımadığı yönünde idi.
Sorun aslında baktığımız zaman "driver" sorunu. Bu tip sorunlarla karşılaşmamak için:
   - USB TV alıcınızı her zaman bilgisyarınızda aynı USB portuna takınız
   - Eğer farklı bir USB portuna taktı iseniz yukarıdaki mesajlarda açıklaması bulunan "zadig" programı ile yeniden sürücüleri yükleyiniz.
Yukarıda açıklamalarını verdiğim şekilde kurulum yapar ve yine özellikle belirttiğim gibi bilgisayarınızda farklı bir USB portuna takmadan bilgisayarınızda hep aynı USB portuna bağlayarak kullanırsanız her hangi bir sorun çıkmadan kullanabilirsiniz. Farklı bir USB portuna alıcınızı taktığınız zaman windows otomatik olarak kendisi yeni sürücü yüklüyor, bu durumdada alıcınız program tarafından tanınamıyor.

Selamlar,

TA3AS

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #42 : 29 Ağustos 2012, 15:30:52 »
Serdar bey atom işlemcide ayarı 512 yapmak sorunu çözmedi. Malesef işlemci kaldırmıyor.

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #43 : 06 Eylül 2012, 16:01:24 »
Merhaba Arkadaşlar,

Nihayet benim oyuncağım da bugün postadan geldi.
Doğal olarak büyük bir hevesle paketi açıp gerekli yazılımları kurduktan sonra SDR# yazılımı ile alıcıyı çalıştırdım. Ancak dinlediğim sesin "yankılı" olduğunu görünce alıcı ile birlikte gelen karttaki linkte bulunan sürücü ve "BlazeHDTV 6.0" yazılımını indirip kurdum.

Eskişehir'de DVB-T yayını bulunmadığı için FM Radyo yayınlarına baktığımda sorunsuz olarak dinleyebildiğimi gördüm.

Bu durumda SDR# yazılımı ile neden sesleri yankılı duyduğum hakkında açıklama getirip çözüm önerisinde bulunacak var mı?

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #44 : 06 Eylül 2012, 17:25:35 »
Mustafa bey bende sizin gibi çok uğraştım sonuç olarak SDR programında sesin yankı yapması tamamen programdaki spektrumdan kaynaklandığı kanaatine vardım. Spektrum çalıştığında bilgisayarınızın görev yöneticisinden işlemcinizin çalışmasına bakın %95 lerde çalışıyor.( Netbook atom işlemciler için) İşlemcide haliyle kastığından sesi düzgün çeviremiyor yankılı çalıyor. Normal işlemcili masaüstü bilgisayarlarda bu sorun olmuyor. BlazeHDTV6.0 da radyo kanallarında böyle bir sorun olmadığından ses gayet güzel çalıyor. Tabi dvb-t yayınını alıp birde görüntüyü çalıştırdığımızda aynı problemi yaşayacakmıyız bilemiyorum.

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #45 : 07 Eylül 2012, 15:14:18 »
Değerli ağabeylerim,

Belki unuttuğumuz bir şey vardır diye bende, denedim. Masa üstünde sorun olmadı fakat, Atom işlemcili Netbookda kullandım, acaba mic açık yani seçili mi diye baktım. Bazen biliyorsunuz, internet üzerinden görüşmelerde aktif hale getiriyoruz, ben mic i pasif olarak seçtim ve echolanmayı burada çözümledim. Emeği geçen tüm büyüklerime hürmetlerimi sunarım, acizane belki unutulmuştur diye yazayım, bir faydam oldu ise ne ala,
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA5ASE

« Yanıtla #46 : 01 Kasım 2012, 02:16:11 »
SELAM  TÜRKER BEY;
masa üstünde çalıştırdım fakat hf dinleyemıyorum .yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılarımla

TA5ASE
Seyfettin YILDIRIM
05302463339
ta5ase@hotmail.com

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
« Yanıtla #47 : 09 Kasım 2012, 16:08:33 »
Mustafa Bey, programı tam ekran yapmayın. Buda etkiliyor. Mümkünse ram artırın. sampling rate yide düşürebilirsiniz.  1024 mesela..
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA5ASE

« Yanıtla #48 : 14 Kasım 2012, 19:13:41 »
selam arkadaşlar hf dinleyemiyorum yardımcı olacak arkadaşım varmı saygılarımla .

TA5ASE
seyfettin YILDIRIM
ta5ase@hotmail.com

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #49 : 16 Kasım 2012, 10:33:48 »
Buda benim çalışmam, remote sdr.

Raspberry Pi üzerinde takılı alıcıyı yine SDR# yazılımının tcp bağlantısını kullanarak dinliyorum. böylece cihaz ve antenin olduğu bilgisayar başında olmak zorunluluğundan kurtulup ev içinde herhangi bir noktadan laptop ile dinleyebiliyorum. cihazı 3g üzerinden internete de bağladım ancak maalesef yüksek sample rate'lerde data aktarımı çok yüksek olduğundan sağlıklı bağlantı kuramadım.

Yapacak kişilere takıldıkları yerlerde yardımcı olurum zira üzerinde epey çalışma yaptığımdan hepsini yazmaya üşendim. arada atladığım noktalar olabilir.
Dikkat edilmesi gereken konu, eğer normal usb portundan besliyorsanız akım genellikle yetersiz kalıyor ve tv kartı kitleniyor. bunun için ya doğrudan gpio pinlerinden beslemek yada usb kablonun gerilimini 5.10-5.15 volta kadar çıkartıp denemek gerekli. internette usb portuna kartın altından jumper çekildiğini de gördüm ancak yepyeni karta lehim yapmaya kıyamadığımdan yapmadım.

Birde yapım aşamasında beni epey uğraştıran bir sorun: 3g şebekelerinde operatörler dışarıdan gelen bağlantıları blockluyorlar. operatörümü arayıp özel bir uygulama için cihazıma dışarıdan erişmem gerektiğini ama gönderdiğim data paketlerinin blocklandığını söylediğimde birkaç dk içinde hallettiler. eğer bağlantı sorununuz olursa öncelikle cihazınıza ping atıp cevap gelip gelmediğine bakın.

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #50 : 06 Mart 2013, 09:42:19 »
Merhaba,

Ben de Terratec marka E4000 + RTL2832U kombinasyonlu bir alıcı temin ettim. Fiyatlar 20 usd civarındadır. Bilal Bey'in de yaptığı gibi ben de anten girişini sma ya çevirdim. Ayrıca şanslıyım zira anten girişinde koruma diyot vardı.

Söylenenin aksine ben SDR# uygulamasını N570 işlemcili (çift çekirdek atom) netbookta rahatlıkla çalıştırabiliyorum.

Ayrıca SDR TOUCH diye bir de Android versiyonu uygulamasını da galaxy note 2 telefonumda gayet başarılı bir şekilde kullanıyorum.

SDR# programı harici başka prıgramlarla bu alıcıyı çalıştıran varsa deneyimlerini bizimle paylaşırsa çok sevinirim.

73

E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #51 : 06 Mart 2013, 09:50:31 »
Uğur Bey,

Başka programlar da var. Fakat kullananların söylediği en uygunu SDR# imiş. Hatta program indirme işini çok kolaylaştırdılar. http://sdrsharp.com/downloads/sdr-install.zip adresindeki dosyayı indirip açıyorsunuz. install.bat dosyasına tıklıyorsunuz. Kendisi son versiyonu indiriyor ve bu klasöre yüklüyor. Siz bir tek önceki mesajlarda tarif edilen gibi Zadig.Exe yi çalıştırıyorsunuz. Sonra SDR# hazır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #52 : 07 Mart 2013, 09:41:42 »
Uğur bey merhaba. Sdr alıcı kiti n570 işlemcili netbooklarda sorunsuz çalıştırdığınıza sevindim. Aynı netbookta ben çalıştırıyorum usb-lsb modlarında pek hissedilmesede fm modunda özellikle yayının güçlü olduğu 88-108 radyo frekanslarında dinleme yaparken sesde kırpılmalar oluyor. Sizinde bu modda sorun yaşamadığınızı düşünerek; yaptığınız ayarları ve düşündüğünüz ince noktalar varsa paylaşırsanız memnun olurum.
NOT: SDR alıcı kitimde hiç bir arıza yok. Aynı alıcımı masaüstü bilgisayarda aynı programda sorunsuz kullanıyorum.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #53 : 07 Mart 2013, 10:23:31 »
Onur Bey,

İki şey yapabilirsiniz. Birincisi FFT Display seçenğinde bulunan Resolution değerini en küçüğe yani 512 ye indirin. Bir de RTL konfigürasyonunun içerisindeki Sample Rate değerini düşürerek denemek lazım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #54 : 07 Mart 2013, 12:47:47 »
Bilal amca yazdığınız iki değeride ayarladım. İlk etapta birşey farketmedi. FFT Display altında WİEW'i  WATERFALL seçeneği yaptıktan sonra sdr yi çalıştırıp stereo seçeneğinide kapattıkmı wfm radyo kanallarında sesde büyük ölçüde düzelme oluyor. Daha sonra spektrum analeyzer moduna ekranı alınca ses sorunu büyük ölçüde giderildi. Ama enterasandır ilk etapta spektrum analeyzer modunda play diyip çalıştırınca bilgisayarın işlemcisine yükleniyor galiba bir daha uygun ayarları girsemde düzelmiyor.
Sonuç olarak n 570 işlemcilerde waterfall da açıp stereo'yu kapatıp (özellikle wfm modunda) ilk etapta play yapmak sorunu büyük ölçüde çözdü.
Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #55 : 07 Mart 2013, 14:45:42 »
Onur amca,

Hayırlı olsun o zaman.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #56 : 07 Mart 2013, 21:26:48 »
Onur Bey merhaba,

İnanın herhangi özel bir ayar konfigürasyonum yok.
Hatta SDR# programını kurduktan sonra sadece RTL-SDR Controller ayarlarında Tuner AGC, RTL AGC ve Offset Tuning kutucuklarına tık attım sonrada kullanmaya başladım.
FTT deki resolution bende 65536 da bile akıcı bir şekilde çalışıyor.

XP kullanıyorum ve hiç sorun yok.
Bu durmda tavsiyem windows işletim sisteminizin bir bakımını yapmanız (advanced windows care benzeri programlarla)
belki bir işe yarayabilir. Veya driverleri silip tekrar yüklemek gibi. yada başka bir usb portu denemek de olabilir.

kısmetse bir de video yüklerim youtuba yakında.

Asıl uğraşmayı değer bulduğum konu apac 25 vb... dijital decoding işlemleri. DSD diye bir yazılım çalıştırmaya çalışıyorum ama henüz kuramadım.

Bu konuda deneyimi olanlar varsa bilgilerini bizimle paylaşırlarsa sevinirim.

73

E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #57 : 08 Mart 2013, 09:36:31 »
Uğur Bey,

Ben de sizin yazdığınız gibi yazacağım. Apac 25 v.b. gibi dijital muhaberelerin decoding işlemleri ile uğraşan arkadaşların sohbetlerini kendi aralarında BİTLİK'i karıştırmadan halletmeleri daha uygun olur diye düşünüyorum. Malum bu yapılanları yanlış yorumlama gibi bir becerimiz var. Sıkıntıya düşmenizi istemem.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #58 : 08 Mart 2013, 21:51:53 »
bilal bey merhaba
Sikinti olacaksa isteginize uyariz tabiki. Son olarak bu konuda ta1tc@ta1tc.com uzerinden paylasima acik oldugumu belirtmek isterim. 73
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #59 : 04 Nisan 2013, 09:44:02 »
Dün yenisi geldi :-)

Bu daha küçük (2x2 cm) ve sanki daha iyi çalışıyor gibime geldi.......
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691