Ahmet bey yukarıda Ah-4 tunerin icom cihazlara uygun bir tuner olduğunu kenwood cihazlarla çalışmayacağından bahsetmişsiniz. Yanılıyorsunuz AH-4 düşünüyorsanız size aşağıda şemsasını verdiğim bağlantıyı yapın. Tunerin RF kablosunu cihazınıza girin (kenwood ,yaesu,icom farketmez hf olsun yeter.)
Tunerin kontrol kablosunada resimdeki bağlantıyı yapın (tunerin beslemesi transceiver'in beslemesi ile aynı olsun)
Cihazınızı CW modunda minimum 10Watt ile TX'e geçirin ve kontrol şemsaındaki start butonuna basın aynı anda. Maksimum 3-4 saniye içerisinde yaptığınız devredeki ledin yanıp söndüğünü göreceksiniz. Tuner bu zaman zarfında gelen 10watt ile faz ,empedans, swr dedektörünü devreye sokup içerisindeki bobin ve kondansatörleri sizin bağladığınız anten boyuna çıkış yaptığınız frekansa göre ayarlıyor ve tuneriniz hazır konuma geçiyor.
Kafanız karışmasın anlatabildimmi bilmiyorum bu saydıklarım 3 saniye içerisinde olan olaylar. Siz devreye bağladığınız led diyotu takip edin sönünce işlem tamamdır.
Ben bu bağlantıyı el yapımı qrp dede (çıkış gücünü 10 wata çıkaracak şekilde) denedim, marconi gibi profesyonel cihazdada denedim çalıştırdım.
Bu arada İcom ah-4 tunere delta loop anten bağlantısını deneyin 3 yıl önce banada Bilal hocam tavsiye etmişti (halen kullanmaktayım) ve Bilal hocamın dediği gibi şaşırıp dua edersiniz.