Gönderen Konu: YAESU FT747GX i SSTV de KULLANMA  (Okunma sayısı 178 defa)

Çevrimdışı TA5DC

YAESU FT747GX i SSTV de KULLANMA
« : 30 Ocak 2012, 11:23:55 »
FT747GX Cihazımı sstvde kullanmak istiyorum.Ne yapmam lazım?Elimde GM300 de kullandığım echolink arabirim devresi var bunu kullanabilirmiyim? Ayrıntılı bir şekilde tarif edebilecek arkadaşımız vardır inşallah.73s

Çevrimdışı TA8A

Ynt: YAESU FT747GX i SSTV de KULLANMA
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2012, 11:37:58 »
Murat Bey,

Elinizdeki echolink arabirim devresi teoride kullanılabilir. Fakat sizdeki arabirim devresi trafolu ve opto coupler'li değilse özellikle gönderme sırasında sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Cihazınızın arkasında AF OUT ve PTT bağlantıları var. Gönderme için ise arkada bir bağlantı yok. Mutlaka öndeki mikrofon girişini kullanmak gerekir. Eğer elinizde mikrofon fişi varsa hem mikrofon girişini hem de PTT girişini önden alırsanız iyi olur.

Mikrofon fişine dikkatli bakarsanız rakamları okuyabilirsiniz. Ortadaki pin 8 numaradır ve mikrofon girişidir. 7 numaralı pin Şasedir, 6 numaralı pin ise PTT ucudur.

Kolay gelsin,

73

Bilasl Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA5DC

« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2012, 22:28:11 »
Bilal bey ilginiz için teşekkur ederim.Cihazın mic girişine dediğiniz uçları bağladım ama PC ye nasıl bağlayacağım.İlk defa dijital modlarda çalışmak istyorum ve konuyla ilgili hiçbir bilgim yok.73s

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2012, 22:53:11 »
   Murat bey iyi akşamlar ben dijital modlarda MixW2 program kullanıyorum başka programlarda var tercih sizin.hf cihazın ses çıkış kısmından pc nin mikrofon girişine cihazın tx sinide pc nin hopörlör çıkışına giriş yapmanız gereklidir.bir sıkıntı olursa jakların girişlerini pc den değiştirin şimdiden kolay gelsin bpsk31 ve sstv görüşmek üzere Aydından 73.
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2012, 10:09:35 »
Murat Bey,

Elinizdeki echolink devresini daha önce bilgisayarınıza nasıl bağlıyor iseniz o şekilde bağlayacaksınız. Hiç bir değişiklik yok. Program olarak ben de MixW yi tavsiye ederim. Yalnız önceki mesajımdaki bir konuya tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum. Eğer trafolu ve optocouplerli bir arabiriminiz yok ise sıkıntı yaşayabilirsiniz. Eğer echolink devrenizi bizimle paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal, TA8A

Çevrimdışı TA5DC

« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2012, 10:38:56 »

Çoşkun bey çok ilginiz için çok teşekkur ederim.

Bilal bey devrenin fotolarını yukledim.73s

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2012, 11:14:04 »
Murat Bey,

Bu devreyi daha önce bilgisayarınıza nasıl bağlıyorsanız öyle bağlayın. Cihaz uçlarını daha önceki mesajımda söylemiştim. Tavsiyem MixW programını indirin ve önce bir dinlemeye çalışın. Alma işini kolayca halledeceksiniz. Göndermeye geçmeden önce bu devreyi metal bir kutu içerisine yerleştirin. Cihaza bağlanan uçlarını da bilgisayarınki gibi blendajlı yapın ve önce cihazınızın Mic. Gain ayarı sıfır yani en kapalı iken bir çalıştırın. Gönderme alma yapıyorsa PTT çalışıyor demek. Daha sonra ise Mic Gain ayarını yavaş yavaş açarak denemelere devam edin. Antenden yayınlan RF sebebi ile osilasyon yapma ihtimali çok fazla. Umarım anteniniz dipol vb gibi rezonanslı antendir. Eğer anteniniz rezonanslı değil ve cihaz yanında tuner kullanıyorsanız, o zaman bu devreyi gönderme için kullanmamanızı tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar. Geldiğiniz aşamaya göre devam ederiz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A