Gönderen Konu: aselsan 4011 4115 program kablosu  (Okunma sayısı 202 defa)

Çevrimdışı TA1AHD

aselsan 4011 4115 program kablosu
« : 04 Ocak 2012, 11:10:09 »
Arkadaşlar  öncelikle  hepinize  selamlar  saygılar aselsan 4115 yada  4011 program kablosunun RS232 UCUNU... DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARLAR  İÇİN  USB GİRİŞİNE  ÇEVİREBİLİRMİYİM.... ARADA  HER HANGİ  ÇEVİRİCİ OLMADAN  KISACA TEKRAR SORAYIM ASELSAN  PROGRAM KABLOSUNUN RS 232 OLAN BÖLÜMÜNÜ ÇIKARIP USB YE ÇEVİREBİLİRİM SORUMDAKİ AMAÇ BENDEKİ DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARDA  RS 232 GİRİŞ YOK AYRI BİR APARAT ALDIM AMA  MALESEF ÇALIŞMADI ALDIĞIM ARA  ADAPTÖRLERİN HEPSİNDE  PROBLEM VAR  DİREK USBYE GİRİŞ İÇİN BİR ŞEMA  VARMI  ACABA YARDIMCI OLURSUNUZ  SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER SAYGILAR.

Çevrimdışı TA1FR

Ynt: aselsan 4011 4115 program kablosu
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2012, 12:12:12 »
merhaba,
bir çok çevirici denedikten sonra  okuma ve yazma işlemini sorunsuz halleden iki çevirici buldum...   biri manhattan diğeri digitus...
marka vermek gibi oldu ama bu sıkıntıyı yaşayan çok arkadaşımız olduğundan mazur görülebileceğini düşündüm...
internet üzerinden satış yapan büyük bilgisayar firmalarında mevcut...
bir ikinci önerim ise usb ye bağladığınız bir çok aparat kendi driverlarını yükleyip com portları işgal ediyor...   çeviriciyi tanıttığınızda com port kullandığınız programın port aralığının üstünde olabilir...   com portları ayarlamayı ve düşük  numaralı  (2-4) com port ayarlamayı deneyin...
faydalı olabilir diyerek iyi çalışmalar dilierim..

73 !  TA1FR

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
Ynt: aselsan 4011 4115 program kablosu
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2012, 14:37:32 »
Hasan Bey;

Leonardo beyin de dediği gibi COM port bu proramlar için yani Aselsan yazılımı için 1 ve 2. portu görmekte, sizde taktığınız ara birim çevirici port adaptörü taktıktan sonra sistemden bunu elle 1 veya 2. olarak tanıntmanız olacaktır. Ben de aynı 232 usb çevirici adaptör sayesinde telsizle bilgisayar arası iletişimi bu yazılımı kullanarak sağlamaktayım. Kolay gelsin.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF