Öncelikle makinan hayırlı işlere vesile olsun.hayırlı işlerde kullanınız.önceleri dahi alkali pilllerin doldurulmaları konusu gündeme gelirdi. 10 kere doldurulur diye yazılar okurdum, ama uyarı yazıları varmıydı, nerdeydi hafızamdan silinmiş. Çocuk yaşlarındaydım. Alkaliyi şarj ediyordum. Pilin içi kabuğunu bırakıp mermi gibi fırladı. İyi ki başka yönde bulunuyormuşum. Patlama çok şidetli,öyle basit bir tıs pıs değil. Alkali piller sıvı piller cinsindendir. Sıvı olarak sulandırılmış Potasyum hidroksit içerir. Bu maddeye sanayide Potas Kostik derler. Cildi şiddetle yakıp kavurur, cildin suyunu alır. Sabun yapımında ve.....kullanılır. Fazla şarjda gaz basıncı yükselir, Patlama pil makinenin içindeyken dahi olabilir.
Arkadaşlar adres gösterince acaba pil yapısı mı değiştirildi diye düşündüm. more kelimesine basarak fazla bilgi bölümünü açtım. Uyarı ve bilgiler şöyle
Digital kamera gibi ağır yüklü cihazlarda kullanmayınız. Uzaktan kumanda ve benzeri az güç harcayan işlerde kullanınız. Sadece kendi özel şarj aracını kullanınız.Pilin tamamen boşalması pil ömrünü azaltır. Uyarıların orijinali aşağıda
REMINDER - THESE BATTERIES CANNOT BE CHARGED IN NICAD OR NIMH CHARGERS! Not recommended for digital cameras that specify 'use only NiMH batteries'. These are perfect for those battery consuming pagers, cellphones, remotes, and other gadgets!
Refresher course on Rechargeable Alkaline Manganese batteries - these RAM batteries are different from NiMH and NiCd batteries, please note the following instructions:
RAM batteries are best for moderate current applications and are not recommended for digital cameras which draw high currents.
RAM batteries cannot be charged in NiMH/NiCd chargers or they will leak, use only Grandcell or Rayovac chargers specifically rated for Rechargeable Alkalines.
RAM batteries last longer if recharged frequently, fully discharging the batteries will shorten their lifetime significantly. There is no memory effect, so recharge often for best performance.
73 Hüsnü Köktürk /Yozgat şu an İstanbul