Gönderen Konu: şarjlı pil  (Okunma sayısı 349 defa)

Çevrimdışı TB6BOZ

şarjlı pil
« : 23 Aralık 2011, 19:23:58 »
sayın amatör arkadaşlarım ben bir tane fotoğraf makinası aldım 2 adet 1.5v pille çalışıyor ben şarjlı pil kullanmaya karar verdim fakat bu piller 1.2v olduğu için ancak .2v unu kullanabiliyoruz 1 volta çabuk düşüyor onun için aklıma acaba piyasada 1.5v luk şarjlı pil varmı teşekkürler.

Çevrimdışı TA2N

Ynt: şarjlı pil
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2011, 23:21:03 »
bulabilirseniz şarj olabilen 1.5 volt alkalin piller var. bir zamanlar tahtakalede çok vardı.
nursun

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2011, 02:23:39 »
Aman dikkat Alkal ipiller şarj edilirde mermi gibi patlayıp fırlarlar.  Alkalipilin üzerinde şarj etmeyiniz diye yazar. Yook şarj edilelbilen alkali piller üretildi senin haberin yok denirse pil üzerindeki yazıları okumakta fayda var.

Çevrimdışı TA5ACC

« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2011, 10:27:36 »
Şarj olabilen 1,5v pile örnek verebilir misiniz?

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2011, 19:12:06 »
Bu soru kime?

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2011, 19:23:37 »
Kullanmakta olduğum fotoğraf makinemde bende yeniden doldurulabilir tipte pil kullanmaktayım....Benim kullanmakta olduğum pillerde 1.2V.....Lakin fotoğraf makinemin menüsünde pil seçim seçeneğinin var olması işimi son derece kolaylaştırıyor.Şöyleki:
Alkalin yada NMH pillerden hangisini kullanıyor iseniz o seçeneği belirleyince 2 - 3 resim çektikten sonra batarya boş ikazı ve cihazın kendini kapatma sorununu ortadan kaldırmış oluyorsunuz...Eğer alkalin pil seçeneğinde yeniden doldurulabilir pil kullanıyor iseniz yada makinenizde pil tipi seçme seçeneğiniz yoksa maalesef size yardımcı olabilecek bir önerim olmayacaktır...
Saygılarımla...73 de TA1PB / EDİRNE
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA2VO

Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2011, 22:10:35 »
sayın ta2vo şimdi piyasıya 1,5v pilin çıktığını bana gösterdiniz size ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdi sıra bu pilleri nerden alabiliriz daha başka markalarda varmı acaba saygılar hocam.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2011, 22:12:42 »
Mehmet abiciğim fotoğraf makinamın ayarına bakacağım sizede teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #9 : 24 Aralık 2011, 22:15:18 »
Asıl Osman Bey'e teşekkür etmemiz gerek zira bende piyasada bu voltajda tekrar doldurulabilir pil olduğunda haberdar değildim...73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #10 : 24 Aralık 2011, 22:59:56 »
Arkadaşlar selamlar,

Şarj edilebilen alkalin piller zaman zaman gittigidiyor.com da bulunuyor, bunun haricinde tabiki ebay.com da her zaman bulabilirsiniz. Hatta özel şarj cihazlarıda var. 73.
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #11 : 25 Aralık 2011, 03:55:29 »
Öncelikle makinan hayırlı işlere vesile olsun.hayırlı işlerde  kullanınız.önceleri dahi alkali pilllerin doldurulmaları konusu gündeme gelirdi. 10 kere doldurulur diye yazılar okurdum, ama uyarı yazıları varmıydı, nerdeydi hafızamdan silinmiş. Çocuk yaşlarındaydım. Alkaliyi şarj ediyordum. Pilin içi kabuğunu bırakıp mermi gibi fırladı. İyi ki başka yönde bulunuyormuşum. Patlama çok şidetli,öyle basit bir tıs pıs değil. Alkali piller sıvı piller cinsindendir. Sıvı olarak sulandırılmış Potasyum hidroksit içerir. Bu maddeye sanayide Potas Kostik derler. Cildi şiddetle yakıp kavurur, cildin suyunu alır. Sabun yapımında ve.....kullanılır. Fazla şarjda gaz basıncı yükselir, Patlama pil makinenin içindeyken dahi olabilir.
Arkadaşlar adres gösterince acaba pil yapısı mı değiştirildi diye düşündüm. more kelimesine basarak fazla bilgi bölümünü açtım. Uyarı ve bilgiler şöyle
Digital kamera gibi ağır yüklü cihazlarda kullanmayınız. Uzaktan kumanda ve benzeri az güç harcayan işlerde kullanınız. Sadece kendi özel şarj aracını kullanınız.Pilin tamamen boşalması pil ömrünü azaltır.         Uyarıların orijinali aşağıda
REMINDER - THESE BATTERIES CANNOT BE CHARGED IN NICAD OR NIMH CHARGERS! Not recommended for digital cameras that specify 'use only NiMH batteries'. These are perfect for those battery consuming pagers, cellphones, remotes, and other gadgets!   
Refresher course on Rechargeable Alkaline Manganese batteries - these RAM batteries are different from NiMH and NiCd batteries, please note the following instructions:
RAM batteries are best for moderate current applications and are not recommended for digital cameras which draw high currents.
RAM batteries cannot be charged in NiMH/NiCd chargers or they will leak, use only Grandcell or Rayovac chargers specifically rated for Rechargeable Alkalines.
RAM batteries last longer if recharged frequently, fully discharging the batteries will shorten their lifetime significantly. There is no memory effect, so recharge often for best performance.

73   Hüsnü Köktürk /Yozgat     şu an İstanbul

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #12 : 25 Aralık 2011, 12:27:00 »
Tekrar merhabalar
 osman abi ifadelerde alkalin pillerin 10 kez şarj edileceği geçiyor bu şarjlı 1.5 alkalin pillerin kalitesi dayanma süresi şu an bizim kullandığımız 1,2v pillere göre kıyaslandığı zaman nasıl teşekkürler 73.

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #13 : 25 Aralık 2011, 12:42:20 »
Sanırım fotoğraf makineleri açısından düşündüğümüzde yola şimdilik NMH 1.2 ler ile devam edeceğiz..Hüsnü Bey'in dikkat çektiği ayrıntıyı da düşününce....:))
73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #14 : 25 Aralık 2011, 15:36:56 »
Arkadaşlar tekrar merhabalar,

İnternetten topladığım bilgilere göre: Alkalin piller 10 defaya kadar şarj edilebiliyor ancak fazla boşalmadan şarj etmek lazım. Şarj cihazı için google'dan "alkaline charger" diye aratırsanız çeşitli şemalar bulabilirsiniz. İşi abartmazsanız bir şey olmuyor. Şar jedilebilen Alkalin piller 100 defa ya kadar şarj edilebiliyorlar, kapasiteleri 2000mAh. civarında. Bunları şarj etmek için özel şarj aletlerini kullanmak gerekiyor, normal şarj aletleri ile şarj edince bozuluyorlar ayrıca bunları da fazla boşalmadan şarj etmek gerekiyor. Bu iş biraz verimsiz görünmesine rağmen  aradaki 0.3 Volt açığı kapattıkları için önemliler. Benim daha önce kullandığım  fotoğraf makinası 3.6 V Li-İon batarya ile çalışıyordu, ihtiyaç halinde  1.5 V pillerle de çalışabiliyordu ama asla 1.2 V pillerle çalışmadı. Bu konu üzerinde çalışmaya değer diye düşünüyorum, özellikle fotoğraf makinaları için önemli olabilir. Bir sürü makina 1.2 V pillerle çalışmıyor. Hepinize kolay gelsin. 73
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #15 : 25 Aralık 2011, 18:00:29 »
Cümleten merhabalar
Bir ayrıntıya dikkat çekmek lüzumu hasıl oldu.  fotoğraf makinesi için Şu anda en iyi pil Alkali piller. Fakat bazı firmalar şarjlı Alkali pil adı altında  yeni bir alkali üretmişler. yukarda çıkardığım vasıflar bu yeni alkali pile ait. Sadece bu yeni alkalileri totoğrafta kullanamıyorsunuz. Piyasada satılan "heawy duty" ağır yük  alkalileri kullanabiliyoruz. Kullanırken pil fazla ısınmasın diye bir tedbir olarak kullanıma biraz ara vermek lazım. Şarjlı diye satılan alkalilerin iki kötü taraf var. ağır yükte kullanmayınız denilmesi ve ilaveten pili tamamen boşaltmayınız denilmesi. Bu ikinci durumu ben şahsen kontrol edemem. İyi tarafı da çokça şarj kabulu.

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #16 : 25 Aralık 2011, 22:20:20 »
Bu konu iyiki açıldı....NiMH-NiCd ve Alkaline piller hakkında hiç bir şey bilmediğimi bildikleriminde eksik olduğunu farkettim....Konu hakkında http://www.ka7oei.com/nicds.html adresinde sayenizde muhteşem bilgilere ulaştım....Teşekkürler...73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA5ACC

« Yanıtla #17 : 26 Aralık 2011, 18:02:18 »
1,2v bazı durumlarda malesef hiçbir işe yaramıyor.