Gönderen Konu: Atas 120 anten üç ayakta yani arazide kullanımı  (Okunma sayısı 227 defa)

Çevrimdışı TA1BL

Atas 120 anten üç ayakta yani arazide kullanımı
« : 15 Aralık 2011, 22:59:05 »
Atas120 anteni arazide  kullanırken üç adet radyal baglamışlar bir sitede gördüm fakat ölçülerine ulaşamadım.kullanan arkadaş varmı bilgi istiyoum.73

Çevrimdışı TA2OK

Ynt: Atas 120 anten üç ayakta yani arazide kullanımı
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2011, 23:10:14 »
o dediğiniz malzemenin adı atbk 100 dü sanırım ama bence hiç gerek yok ben kendim yazın plajlarda açtığımız şemsiyeler varya büyük onların demirlerini aldım bir borunun etrafına hepsini kaynattım 18 li radyal bir parçam oldu onuda antenin altına koyup şaseyi ona verdim harika bir dinleme ve gönderme elde ettim bu şekildede kullanabilirsiniz 73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2011, 09:46:40 »
Nezih Bey,

Kullanacağınız bandın her biri için en az bir tane olmak üzere, 1/4 dalga boyunda hazırlayacağınız radyaller uygun olacaktır. Yaklaşık olarak 20 metre bandı için 5, 40 metre bandı için 10metre gibi.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2011, 11:05:05 »
Portable çalışmalarda zaman zaman anten gerebilme imkanımın olmadığı mekanlarda kullandığım Outback 2000 antenimde  topraklama çubuğu çakma imkanı olmayan kayalık zeminlerde yada topraklamanın çok sağlıklı olmadığını düşündüğüm ortamlarda radyal olarak 3 radyalli bir sistem kullandım..Radyal boyunun aynen Bilal Bey'inde dediği gibi kullandığınız band için 1/4 dalga boyunda olması gerekli...Ben bu radyal sistemi için en alt band olarak 80m bandını kullanmayı düşünerek yaklaşık 20x3=60m kablo kullandım..Ancak kullanacağım diğer bandlar için bu kolları soketli olarak düzenledim. Aşikarki her band değiştirdiğinizde her kolu kullandığınız banda göre kısaltmak yada uzatmak gerektiğinden istasyonun etrafını şöyle bir turlamak gerekliliği sözkonusu...:))Kısacası her kola 40m-30m-20m-17m-15m-12m-10m için 7şer erkek 7şer dişi soket ilavesiyle 80-10 çalışabileceğim radyal sistemim oldu..Sahadaki performansına gelince...Sahada QRP çalışan bir istasyon olarak işittiğim herkes ile QSO yaptım demem sanırım yeterli cevap olacaktır...Hürmetlerimle.....73 de TA1PB / EDİRNE
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1BL

« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2011, 20:21:37 »
Bigiler için arkadaşlara teşekkür ederim. Murat bey ve gökhan beylerin arazi çalışmalarına katılmak isterim.çadır kurma mesafesini dikkate  alırım
73