Kullanmakta olduğum Sunair GSB 900 cihazın arızası nedeniyle kullanamadığım anten coupleri (GCU935) (ekte resmi mevcut) deki arızayı gidererek devreye almayı başardım,coupler kasasını balkona koyup çıkış bağlantısını antene irtibatlandırdım,couplere de şase verdim (sözkonusu antenle) cihazı her band değişiminde "tune" pozisyonuna alıp düğmeye bastığım zaman "yeşil lamba" yanarak kullanma hazır hale geldiğini gösteriyor manipleye bastığımda ibre sona vuruyor,bu haliyle şu an birçok ülkeyle qso yapabilmekteyim,oldukça verimi arttırmış olsada yinede anten sorunu nedeniyle bazı bandlarda swr ayarında zorlanıyor.
Bu couplerin anten çıkışı tek bir kelebek vida ile sağlanmış (resimde var) konnektör yok, sadece canlı anten giriş bağlantısı mevcut buda bana bunlarda longwire tipte anten kullanılması gerekliliğini çağrıştırıyor.Antene yinede bir balun eklemem faydalı olacakmıdır? Ancak duyumlarıma göre bu tunerlerde zaten balun bulunmakta olduğu söyleniyor,ayrıca prensip olarak bu couplerler antene yakın kullanılan tipte cihazlar.
Antenin çatıya montesi genel performansı arttırır düşüncesindeyim,ancak couplerin antene yakın olma konusu beni biraz düşündürmekte (transceiver ile coupler arasında 12 kablolu bir konnektör mevcut)
Birde coupleri eve yakın koyup anten kablosu çıkışını çatıya antene bağlayıp sonucu denemeyi düşünmekteyim .
Saygılarımla.