sayın TB6BHK
Sayın Hüsnü ÖZTÜRK verdiğiniz devre ve cihazlarla yapılacak olan bu sistem ulaşılamayan bölgelerin rölelere ulaşımında,araç gereç yönünden en uygulanabilir,maddi yönden en az tutarla karşılanabileceği, gibi gözüküyor bana kalırsa bu alanda ihtiyaç duyulan bilgiyi ve pratiği paylaşmışsınız eksiği kapatmışsınız radıo amatörleri camiası olarak bu değerli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum yeni çalışmalarınızı bekleriz. ben şunları da ekleme ihtiyacı duydum sistemin sağlıklı çalışması için ilgili frekansa göre cihazların kalibrasyonu,modülasyon ayarları .cihazların sukunet halinden zorlanmadan,sıcak hava koşulları da dikkate alınarak 10-15 wat yeterli geliyorsa bu güç miktarında bırakmak enerji kesilmelerinde,cihazın farklı bir frekanstan açmasını önlemek için tek kanal yazılımları ile desteklenmesi uhf kanadının 432.500 mhz ye ayarlanması ve tüm türkiyede bu frekansın kullanılması enterferansa tedbir olarakta rx ine ton konulması eğer yapılabiliyorsa uzaktan kontrol ünütesinin de yerleştirilmesi istenildiği takdirde sorumlu oparatör tarafından kapatılması veya açılması gibi faktörlerde ileve edilirse mukemmel olacağı kanatindeyim.Şunu da ilave edeyim tek kanal yazılım hex lerini aselsan bölümüne gönderdim isteyen arkadaşlarımız bu hexleri çihazlarına yazabilirler böylece hem maddi yönden ucuza maalolmuş hemde yaygın bir kapsama alanı oluşturulmuş olacağını biliyorum.saygılar çalışmalarınızda başarılar her şeyin TA için yapıldığını biliyorum bu tür çalışmalara imza atan arkadaşların bu sitede çalışmalarını yayınlamaları TA amatörlerin bir adım daha ileri gideceği kanatindeyim terkrar teşekkürler .Esenkalın,