Gönderen Konu: TA RADYO AMATÖRLÜĞÜNDE BİR İLK !  (Okunma sayısı 373 defa)

Çevrimdışı TA1ED

TA RADYO AMATÖRLÜĞÜNDE BİR İLK !
« : 12 Eylül 2011, 15:05:18 »

QRZ.COM  ZA1TC  sayfasından alıntıdır;
   '' TCSWAT'ın yurt dışı ilk TC aktivitesi yola çıkıyor ! 2011 WAE DX SSB Contest için TA1HZ Tevfik -Durres, Arnavutluğa giderek ZA1TC özel çağrı işareti ile havada olacak. ZA1FD Fatos Demeti ve AKEP'den Esmeralda Dervishi'nin nazik yardımları ile 7-14 Eylül 2011 tarihleri arasında kullanılmak üzere ZA1TC  çağrı işareti TA1HZ tarafından kullanılmak üzere verilmiştir. Durres'e 7 Eylül'de varacak olan Tevfik Kenwood TS570D-FD4 Windom ve 80m dipol den oluşan ekipmanla havaya çıkacak. İlk solo yolculuk olacağından sabırlı olmanız özellikle rica olunur. Pile-up'ta TA her zaman öncelikli istasyon olacaktır !!! ''

Tebrikler  TCSWAT! Tebrikler  TA1HZ!
Avrupa kıtasında olmasına rağmen, radyo amatörlüğünün uzun yıllar yasak olduğu Arnavutluk'ta radyo amatörlüğünün  serbest bırakılması  TÜRKİYE den daha sonraki tarihlerde olmuştu.radyo amatörü sayısının çok çok az olduğu bu ülkede çalışmak ta kolay değil.
çalışma neredeyse bütün dx bültenlerinde yayınlandığı gibi,qrz.com sayfasında dört binden fazla bakı almış,ayrıca dx summit sayfalarındada bir çok ülke radyo amatörü tarafından da spot edilmiştir.kendileriyle dün akşam    7035 khz de  BPSK-31  qso su yapma imkanım oldu.14 eylül tarihine kadar sürecek bu çalışmada eğer kendisiyle qso yapmak isterseniz  ve  hangi frekansta çalıştığını bulamadıysanız,dx  summit sayfaları size en iyi yardımcı olacaktır.
TA1HZ, T.AYDIN KAZANCIOĞLU' arkadaşımızı bu dört çeker aktivitesi için kutluyorum. sefer dönüşü yaşadıklarını ve sonuçları öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz, saygılarımla.

TA1ED
   METİN KORKMAZ
   TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA1PB

Ynt: TA RADYO AMATÖRLÜĞÜNDE BİR İLK !
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2011, 19:20:00 »
Sevgili Metin ortak arkadaşımız (TA1HZ) Tevfik Aydın Kazancıoğlu'nun katıldığı yada öncülerinden olduğu TCSWAT aktivitelerde dikkatimi çeken 2 ortak noktaya dikkatleri çekmek istiyorum.Birincisi Bayrağımız...Bu her iki anlamıyla beraber ele alınmalı...Birincisi fiziki anlamda her aktivitenin yapıldığı mekanda öncelikle mutlaka Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımız dalgalandırılmakta ve diğer yönüyle yani manevi anlamdada DX kovalayarak havada temsil edilmekte...Diğer bir ortak noktaya gelince Özel çağrı işaretleri alınarak kendi şahsi çağrı işaretleri bir kenara bırakılıp yada başka bir deyişle benlik duygusundan sıyrılıp anlamı olan özel gün , özel olay yada anma etkinliği vb. hususlarda çalışmalara ayrı bir mana yüklenmekte...
Kendisine adeta yaşam biçimi haline getirdiği ortak hobimizi onun gibi yaşayabilmek yada bazı aktivitelerde aynı atmosferi yaşamak şansına eriştiğim için kendi adıma mutluyum ve kendisine teşekkür ediyorum..Yaşı benden küçükte olsa bu bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi karşısında saygıyla eğiliyorum...Başarılarının devamı dileklerimle..
Hayatta manasızlıklardan nefret etmişimdir , ettim , ederim....
Cümle zevat-ı kirama manalı günler temenni ederim....
Muhabbetle...73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)