Gönderen Konu: ADA da (iota) ÇALIŞMAK İSTERMİSİNİZ? (hemen evet veya hayır demeyin!)  (Okunma sayısı 505 defa)

Çevrimdışı TA1ED



                   
                 
 


         TA1ED  /METİN KORKMAZ (15/18MAYIS 2005)   İOTA : AS -115  ÇALIŞMASI

Herkese selamlar ben ne zaman HF de çalışmak istesem, önce çalışacağım bandı gezer,nerede pileup var dinlerim. eğer o prefix ile daha önce hiç görüşmediysem ,ben de çağrı yaparım bir yandan da diğer istasyonların çağrılarını dinler böyle pile-up ta kalmayı düşlerim.
 Bu rüya 16-18 mayıs arası bulunduğum KEKOVA adasında gerçek oldu . KEKOVA adası ANTALYA ili  DEMRE ilçesine bağlı ÜÇAĞIZ ve KALE köylerinin açıklarında 7.4 km uzunluğunda ve 500m genişliğinde ince uzun bir adadır .En yüksek tepesi 188 m olan adanın son derece sarp ve engebeli bir arazisi var.üzerinde serbestçe gezen keçilerden başka yaşayanı yok.
Neden KEKOVA adası?:geçen yıl GÖKÇEADA (EU-186) dan döndüğümde bu yıl için çalışmakistediğim iota listesine dahil bir TA adası ararken KEKOVA adasını ilk defa aktif edenlerinyabancı amatörler olduğunu, fakat bu çalışmalar ile ilgili bir bilginin olmadığını tespit ettim .son
yıllarda adadan qrv olan bir çağrı işaretine de rastlayamadım. bunun üzerine KEKOVA adası ileilgili çeşitli kaynaklardan bulabildiğim bilgileri bir araya getirdim çalışma tarihi olarak gerekülkemizde okulların kapanmasından hemen önce olması,yaz ve turizm sezonunun henüz başlangıcı olması sebebiyle 15-18 mayıs tarihlerini seçtim önce TK. MERSİN Böl . Müd. ne KEKOVA adasında çalışmak istediğimi belirten bir faks çektim. bir hafta sonra posta ile gelen cevap yazısında belirttiğim tarihler arasındaTA1ED/0 çağrı işaretiyle çalışabileceğim bildirildi.Gerek yaşadığım şehir TEKİRDAĞ ve adaya geçe bileceğim ÜÇAĞIZ arası yolda (yaklaşık 1000 km)gerek adada bana yardımcı olabilecek (isterse kendiside qrv olabilecek) başka amatör arkadaşlar aradım.
Teklif götürdüğüm birkaç amatör arkadaşım yolun uzunluğu ve bilinmeyen bir yere
gitmek istediğimden dolayı teklifimi kabul etmediler. Bunun üzerine bu yolculuğu ve çalışmayı tek başıma yapmaya karar verdim.Hareket etmeden R7000 ve FD4 antenimi söküp,5metre 2parça bir alüminyum bir direkle beraber paketledim. Adada elektrik olmadığı ve akü de yeterli gelmeyeceği için yedek yakıtı ile birlikte 2.5 kw jeneratör, 4 kişilik bir çadır ,uyku tulumu,mat vs. arabamı iyice doldurdu. Daha uzak yerlere sesimi duyurayım diye TA1FA dan emanet aldığım RADCOM 600w linear maalesef lambasının emisyonu düşüklüğü sebebiyle gerekli gücü vermeyince TEKİRDAĞ da kaldı. İşlerim sebebiyle, bir gün önceden başlayacağım çalışma için ancak 15 mayıs sabah saat 10 da yola çıkabildim. ÇANAKKALE de TA1CGİ/3 BARIŞ arkadaşımın yanında verdiğim yemek molası haricinde,yolarda sadece arabama yakıt almak için durdum.Buna rağmen varmak istediğim KAŞ ilçesine gece saat 01.15 de ulaşabildim.Bir hotel de boş bir oda bulup,hemen istirahat e çekildim. Sabah saat 8 civarı kısa bir çevre gezisinden sonra Adaya geçe bileceğim en yakın ana kara parçası ÜÇAĞIZ köyüne hareket ettim. Saat 12 civarı vardığım ÜÇAĞIZ köyünde ilk işim SAHİL GÜVENLİK karakoluna gitmek oldu. Gideceğim adanın özel koruma alanı statüsün de ve ıssız bir yer olması ve rahat çalışabilme açısından böyle bir başvuru çok yararlı oldu.Karakol komutanına durumu anlatıp,gerekli belgeleri gösterdiğimde ,kendisi bana JANDARMA yada bilgi vermem gerektiğini daha sonra adaya gidebileceğimi söyledi. Çaresiz son derece dik ve keskin virajlı yollardan DEMRE ilçesine gidip elimdeki belgelerin birer fotokopisini JANDARMA ya bıraktım.1000 km yol kat edip gerekli izinleri aldıktan sonra nihayet rahatça KEKOVA adasına geçe bilecektim.
DEMRE ye gelmişken erzak ihtiyacımı da karşıladım. Saat 14.30 da tekrar  ÜÇAĞIZ köyüne döndüm. Hemen beni adaya götürecek bir tekne aramaya başladım. Köy okulu etrafında tekne kiralayanlar vardı. Bunlardan biriyle Cuma günü saat 17 de adaya bırakıp,Pazar günü saat 17 de tekrar gelip almak üzere anlaştım.
Arabamı teknelerin bulunduğu yere çekip eşyalarımı 7metrelik yarım kamara bir tekneye aktardık.Yarım saatlik bir deniz yolculuğu sonrası 16 Mayıs saat 17.30 da adanın AKDENİZ tarafına bakan (tersane koyunun tam arkası) bir koyda karaya çıktım. Her yer taşlık ve tarihi
kalıntılar ile doluydu .taşların arasında kendime kalabileceğim 4-5 metrelik bir alan zorluklabulabildim. Burası bir zamanlar büyük bir kaya kütlesinden yontularak yapılmış,ama bu günsadece 2 köşesi kısmen ayakta kalabilmiş bir yapıydı. Bulunduğum yer o kadar engebeliydi ki ufak bir çadır bile kuramadım.2 saatlik tek başıma bir çalışma sonucu her iki anteni de kurup saat17.45 Utc de 20 metre de 9K2/SQ5DA ile ilk qso ya başladım.5 saat kadar kesintisiz çalıştım. Büyük pileup oldu dünyanın her yerinden çağırılıyordum (W,YV,XP,HC,VK,Z22 ,TF,JA, lar ve bir çok prefiks)yaklaşık 500 qso sonrası yorgunluktan istasyonumu kapatıp, bulabildiğim en düz bir kayanın üzerinde matı altıma serdim.                                             
Uyku tulumuna girince hemen uyuyabileceğimi düşünmüştüm. Ama ne mümkün? Issız bir adada tek başıma açık havada sabah pek kolay olmadı. Yinede zaman zaman uyumuşum. sabah saat 7civarı uyandım .bayağı dinlenmiştim. Adanın diğer tarafındaki tersane koyuna gidip birkaç poz fotoğraf çektikten sonra biraz etrafı gezdim. Buranın denizi bir harika su çok berrak,deniz turkuaz rengi. Kıyıda dalgaların aşındırdığı taşların arasında doğal akvaryumlar oluşmuş.İçlerindeki çeşit çeşit renkteki balıklar rahatça görülüyor.17 mayıs Cumartesigünü gündüz propagasyon şartları nedeniyle pek qso olmadı. Akşam saatlerinde 20 m. İçinpropagasyon artmasıyla beraber sivrisinek saldırıları da tekrar başladı .bu olasılığı düşünerek
yanıma sivrisinek kovucu losyon almıştım. Fakat havanın sıcaklığı ve derinin ilacı absorbe etmesinden dolayı ilacın etkisi ancak1-2 saat sürüyor .ilk gece pek umursamamıştım ama 2.gece 5,6 saatlik uyku sırasında bayağı yara almışım.2.gecede yaptığım qso lar açısından iyi geçti. Yalnız hesabı iyi yapamadığım başka bir faktör daha ortaya çıktı.Yanıma jeneratör için aldığım 15 litrelik benzin bidonu boşalan depoyu ancak doldurdu .zaman zaman verdiğim ihtiyaç molalarında ilk işim jeneratörü stop etmek oldu. 2. akşam yine saat 01,30 civarı qrt olduktan sonra taş yatağıma yattığımda değişik düşüncelere daldığım oldu. Denizde pırıl pırıl bir mehtap vardı. Tek başına ıssız bir adadasın .ama isteyerek buradasın ,binlerce kilometre öteden diğer insanlarla konuşuyorsun, daha sonra o insanlar senin tam olarak nereden çıkış yaptığını merak edip araştırıyorlar.Ertesi sabah Pazar günü çalışmaya başlamadan önce log a baktığımda yaklaşık 1300 qso yapabildiğimi Gördüm. jeneratördeki benzinin en fazla 5 saat sürekli çalışmaya yeteceğini hesaplayınca yapabildiğim kadar qso yapıp akşam saat 17 civarı qrt olmaya ve adadan ayrılmaya karar verdim. Eğer yakıt yetseydi belki 1 gün daha fazla kalacaktım. Ama aradaki yarım saatlik deniz yolculuğunu saymaz isek en yakın benzin alabileceğim yer 30 kilometre ötedeydi. O gün değişik frekanslarda çağrılar yaparak toplam 1530 qso ya ulaştım.Saat 4,30 utc 20 metrede TA1EH ile yaptığım en son qso dan sonra istasyonumu kapattım.Bir daha bu adaya gelebilir miyim ? diye düşünerek bir süre taşlardan denizi seyrettim. Antenlerimi toplamak Bana çok zor geldi. tek kişilik kampımı topladıktan sonra fark ettim ki güneş sebebiyle ıstakoz gibiolmuşum  !Birde kollarımda ve yüzümde onlarca sivri sinek ısırığı . hi ama olsun hayatımdan memnundum. İstediğim Bir hayali gerçekleştirmiştim. Bakalım seneye sırada hangi ada olacak?

  QSO   İSTASİSTİKLERİ

BAND               QSO         ZONE             COUNTRY
160M                  0                 0                         0
80M                    1                 1                         1
40M                    5                 1                         2
30M                    0                 0                         0
20M                 1230             23                       71
17M                   99                7                        24
15M                   19                8                        36
12M                    4                 3                         4

ALL                1530              43                      138




DENEYİMLER:
1-Ülkemizde bu tip çalışmalar için izin almak şart değilse de rahat çalışmanız açısından yetkililere(TK, JANDARMA,SAHİL GÜVENLİK vs.) yazılı veya şahsi müracaat ta yarar var.
2-Yapacağınız özel çalışmalar için seçtiğiniz tarihi contest takviminde kontrol etmek gerekiyor.
3-Gideceğiniz yer ile ilgili hava , yol ve tedarik imkanlarını iyice öğrenmeli
4-Özel bir çalışma yapacaksanız bunun dx bültenlerinde ve dx cluster de duyurulması size talebi
arttıracaktır. Bu da başarı demektir.
5-Pile-up olduğunuzda tereddüt etmemek lazım .En kolay yol çağrı işaretlerindeki rakamlara görebir sıralama yapmak. Yada belirli aralıklarla görüşmek istediğiniz kıtalara ülkelere öncelik
tanımak.

(Evet değerli amatör arkadaşlar,  eğer yazımı buraya kadar sıkılmadan ve atlamadan okuduysanız;Sizinde iota çalışmak için bir ilginiz vardır 
Eğer istedikten sonra yapılamayacak bir olay değil. Hele hele son yıllarda yabancı amatörlerin Ülkemizdeki adalarda çalışmak için kaç ülke ?sınırından geçip, ne kadar  km.?yaptığına bakacak olursak bu  ülkenin amatörleri olarak bize  hiçte zor olmamalı diye düşünüyorum. Eğer gerçektenÇalışmak istiyorsak öyle kw linearlar veya  hf  yagilerde olmasada  olur.
Tam yaz mevsimindeyiz. içinde bulunduğumuz Temmuz ayında RSGB tarafından düzenlenen IOTA CONTEST i fırsat bilerek bir ıota çalışması yapmak için bulunmaz fırsat.
IOTA statüsüne giren en yakın adalar   ülkemizin kıyı şeridindeki bir çok şehrimizden ve ilçemizden ulaşılabilecek mesafede. GÖKÇEADA (IOTA EU-186) ve BOZCAADA ( IOTA AS-099)  aracınızdan bile inmeden gemilerle  gidip gelebileceğiniz imkanlara sahip.)

       TA1ED
METİN KORKMAZ
    TEKİRDAĞ




                 
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA3FB

Uzaklardan cok selam

2004  karaada hakkinda yazdiklarini bir ara eklersin artik.
:))

W/TA3FB
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA3D_SK

Degerli amator arkadasim Metin,
41 yildir, Radyo amatorlugu ile hasir nesirim, Yazmis oldugun tur hikayelere bayilirim, simdiye kadar You tube da seyretmedigim Contest, IOTA, DX pedition kisa filmleri hemen hemen yok gibidir. hatta bazilarini defalarca seyrettim. bulabildigim butun bu tur hikayeleri zevkle okurum. bir seyler oogrenmeye calisirim ve her defasinda yeni bir sey ogrenirim. Bir tanesinde Adada bulununan binlerce yengecden calismayi engellememeleri icin amatorlerin nasil tedbire basvurduklarini bile saskinlik icinde izledim.

Ama sabah sabah okudugum bu hikaye, hepsine bedeldi desem abartmis olmam, kisacasi bayiliyorum boyle gercek hikayelere (yanlis anlasilmasin Masal degil).
Insallah bir gun sahsim adina benimde bir ada dusuncem var, bakalim, insallah gerceklestiririm.

Kolay gelsin selam ve sevgilerimle.

Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA3TK

emegıne saglık metın abi. en bastakı soruna cevabım kesınlıkle evet olurdu...
Ergün BİLGİN
Tel:05057139076
msn-mail: bilgin.67@hotmail.com
Locator: KM38ML
İZMİR
73

Çevrimiçi TA4SO

Değerli üstadım muhteşem bir çalışma yapmış ve ayrıntılarıyla anlatmışsınız, büyük keyifle okudum.

Ben ülkemizin güney batı köşesinde gökova körfezinde oturuyorum, kuzeyim yüksek dağlarla duvar gibi kapalı. Güneyde yine dağlar var ama o kadar yüksek değil.
Ben neredeyse deniz seviyesinden 10 metre yüksekte oturuyorum. Buradan ancak İtalya ve İspanya istasyonlarına sesimi rahat duyura biliyorum. Çevrede gürültüde çok fazla.

Körfezde pek çok ada ve yarım ada var, hayalim bir gün onlardan birinde böyle bir çalışma gerçekleştirmek.

Tekrar tebrik eder, güzel çalışmalarınızın devamını dilerim.

Selam ve saygılarımla 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3IW

Metin merhaba.Güzel bir çalışma yapmışın,seni tebrik ederim.Yazdıklarını çok içten yazmışın,yazını okur iken sanki yanıda mı şım gibi his etim kendimi.Yalnız başına çok zor oluyo,başka zaman bu tip bir çalışma yapacak isen haberim olsun,artık sana yakınım ve yardımcı olmaya çalışırım. Kutluyorum seni Metin çalışmalarında başarılar dilerim..... 73! TA3İW

Çevrimdışı TA3X

Metin selam,
Süre az kalmasına rağmen yine bir IOTA yolu gözüktü,
http://www.rsgbiota.org/info/search.php?q=AS-099&search=Search

Barış hocam, yine nerelerdesin ( W :-)
Giresun adasının çalışma ve resimlerini ekliyorum dönüşünde Bodrum Kara ada çalışmasını sen eklermisin
Yazısı ve fotoları bende mevcut degil,

Metin yazıda her şeyi çok güzel ifade etmişsin, ilave olarak ;
Gösterdikleri misavirperverlik ve desteklerinden dolayı TA7BC Hüseyin ve TA6IA Ömer'e birkez daha teşekkür ediyorum,

Metin senin kaleme aldığın yazıyı izninle buraya ilave ediyorum,
73
Nuri, TA3X  ( Ex.TA3BN )




                ÇIRPINIRDI KARADENİZ BAKIP,TÜRK’ÜN BAYRAĞINA
                        TURK IOTA GRUBU  ( TA1ED TA3BN )
Yazmaya neresinden başlasam ,bilemiyorum ki! İşte bir çalışma daha bitti.artık evimdeyim
En iyisi geçen sene kaldığımız yerden başlamak. Geçen yıl yine bir IOTA  çalışması için TA3FB ,TA3BN ve ben   BODRUM/KARAADA ( AS-098 ) ‘birlikte çalıştık. İlk IOTA çalışması yapan  TA3BN çalışmayı bitirip daha evlere dönmeden “gelecek yıl nereye gideceğiz ?” sorusunu sormuştu. Anlaşılan IOTA ateşi onu  da sarmıştı.
 Yıl içinde yaptığımız araştırmalarda  GİRESUN ADASI nın (IOTA AS-154) en çok arananlar listesinde üst sıralarda olduğunu gördük., biraz da TA7T nun  yönlendirmesiyle kararımızı GİRESUN ADASI olarak verdik.Ancak  ada doğal hayatı koruma  sahası  ,ve her yıl kuşların üreme mevsimi olan 1 nisan ,30 haziran tarihlerinde  adaya çıkış yasağı uygulanıyordu

Bunu da dikkate alarak çalışma tarihleri olarak 01/04 temmuz u belirledik.,gerekli izinleri TA7BC aldı. Ben bu yılki IOTA seferi için hava yolunu tercih ettim İSTANBUL dan TRABZON şehrine oradan da Kara yolu ile Giresun’a  geçtim. TA3BN ise İzmir ‘den  Giresun’a  30 Haziranda  benden birkaç saat önce  geldi  .
GİRESUN da beni TA7BC ,TA3BN ve TA7EO karşıladı.daha sonra aramıza TA6İA da katıldı.TA7BC ve TA6İA da aynı tarihlerde yapılacak olan Rusların polividen vhf  contest e katılmak için bizimle beraber adaya gelmeye karar verdiler
Hep birlikte yenilen nefis Giresun pidelerinden sonra harekete geçtik.ekibin bir kısmı erzak ve yakıt temini yaparken ,diğer kalan kısım da kargo yoluyla gelen malzemeleri alarak ,ada ya   geçmek için anlaştığımız kayık için kayıkçı barınağına  ulaştı.
Malzemeler tekneye yüklenerek yola koyulduk.bu sırada saat  20.00 pm olmuştu .GİRESUN adasına ulaşmamız uzun sürmedi,ancak eşyalarımızı karaya çıkarmamız,kamp yapacağımız yer olan, adanın diğer tarafına kadar taşımamız bizi fazlasıyla yordu ve zamanımızı aldı.(sadece benim getirdiğim malzeme 147 kilo!)
Jeneratörü çalıştırıp çadırlarımızı  kurduk. Saat 23.30 ( lokal saat )olmuş ve hepimiz yorgunluktan ayakta duramayacak hale gelmiştik.o saatten sonra TA6İA nın demlediği çaylarımızı içerek bir süre dinlendik.çok   Oturduğumuz yerden GİRESUN şehir ışıkları görünüyor,ışıklara adanın derinliklerindeki kuşların çığlıkları eşlik ediyor ve ben dostlarımla beraber bir aradaydım.
Hepimiz mutluyduk,saat gece yarısını geçmiş olmasına rağmen el fenerlerinin yardımıyla denize doğru uzanan  taşların üzerine iki direk yardımıyla ilk FD-4 Dipol anteni  kurduk. TA3 BN  ,birbirimize enterfere yapmamak için kendi istasyonunu benden 30m kadar uzağa surların dibine kurdu
TA3BN saat 00.30 UTC ile civarı CW  olarak ilk QSO lara başladı.ben ise adaya ulaşmanın verdiği rahatlık,uğraşmanın verdiği yorgunluk ile çadırda istirahata çekildim.
Sabah oldukça erken bir saat te martıların çığlıkları uyandırdı beni.Ada adeta martı adası Bir süre adayı  ve denizi seyrettim .Ada amazon ormanlarına benzer şekilde sık bitki örtüsüyle kaplı ağaç olarak çok büyük defne ağaçları ve yalancı akasyalar mevcut.normal zamanlarda üzerinde insan yaşamıyor.Ancak Giresun valiliği tarafından görevlendirilmiş bir bakıcı ve ailesi zaman zaman adada kalıyor.
Hızla İkinci Dipol anteni ve R7 vertikal anteni kurduk. Deniz kenarından döndüğümde  kahvaltı sofrasını hazır buldum.Aşçımız TA6İA Ömer daha sonraki günlerde de çok nefis yemekler hazırladı ve son çalışma gününde bize kendi tuttuğu balıklarla buğulama  yaptı.
Yapılan  kahvaltıdan sonra, UTC  06:43 ,14260 khz de ilk qsolara başladım ve  VK5 istasyonu ilk yapılan QSO beni çok heyecanlandırdı.
 1 temmuz sabah çalışmaya başladığım an  pile up oldu.Elimden geldiği kadar hızlı çalıştım.QSO  hızım bazen saatte 150 qso ya yaklaştı Böylelikle ilk günü 866 qso ile tamamladım, 866 qso nun 87 tanesi Japonya ile oldu
TA3BN ın CW çalışmaya başladığında aynı pile-up’ı yaşadığını söyledi .Daha önceki  çalışmalarında Log ları kayıt için CT Programı ,Mors key olarak da  ETM-5 cihazını kullandığını söylemişti.
Bu çalışmada ise CT programını laptop ile bağlantılı kullandı. ETM-5 mors key cihazını yedekte bekletti.Bu şekilde çalışması ise pile up kısa sürede azalttı.Çünkü kendisi Profesyonel mesleği gereği  22 yıl Mors operatörlüğü yapmıştı.Mors konusunda Türk Amatörleri içinde müstesna bir yeri vardır.

2 temmuz Cumartesi günü genelde 14 ve 21 mhz de 750 QSO yapabildim, TA7BC,HÜSEYİN ve TA6İA, ÖMER  arkadaşlarımız,aynı gün ,akşamüzeri başlayan Rusların polevoiden  vhf  contest ine katıldılar.
144 mhz de  40w ve 5 eleman yagi ile 1500-2000 Kilometrelerle QSO’lar yaptıklarına şahit oldum.onların bu aktivitesi de bizim çalışmamıza ayrı bir renk kattı.
Gelecek yıl aynı contest e Tekirdağ’ dan katılmaya karar verdim .ikinci gün  akşam kampımız da GİRESUN dan gelen amatör arkadaşlarımız da bize eşlik ettiler. 
3 temmuz Pazar günü,ada da son günümüz olması sebebiyle QRV olmadan adayı baştan sona kıyı kıyı gezdim ve bol bol fotoğraf çektim.ve bir kez daha buraya gelmekle iyi etmişim diye düşündüm.o gün sanki,akşam biraz daha erken geldi. birlikte yenen son akşam  yemeğinden ardından son qso lar için cihazların başına geçtik.
3 temmuz Pazar gecesi son QSO yu ,saat 21.04 UTC de K6RA ile yaptıktan sonra cihazı kapattım.Gece karanlığı olmasına rağmen antenlerin bir kısmını topladık.Sabah 06.00 ( lokal ) civarı herkes yine ayaktaydı.Güzel  bir kahvaltı yaptık.Hiç kimse konuşmak istemiyordu sanki 4 günlük rüyamız bitmek üzereydi.
Saat 08.00am (lokal) civarı ,bizi ana karaya çıkaracak olan kayık geldi. Topladığımız eşyalarımızı adanın diğer tarafındaki iskeleden  kayığa yükledik. Burada toplu halde son fotoğraflar çekildi.Ada görevlisi  hasan bey ve ailesi ile vedalaştıktan sonra dönüş yolu başladı.Gözlerimiz anakaraya varıncaya kadar adadan ayrılmadı,Güzel bir çalışmayı mutlu bir sonla bitirmiştik.
Karaya çıktığımızda ilk işimiz malzemeleri kargo şirketine teslim etmek oldu.TA3BN yaşadığı şehir olan İzmir’e yola çıkarken , Giresundaki arkadaşlarımız ile vedalaştık ,onların sıcak ilgi ve misafirperverliklerindeki memnuniyetimizi kelimeler ile anlatamam.   
Benim dönüş uçağına yetişebilmem için fazla vaktim kalmamıştı. TA6İA ,ÖMER  kendi otomobiliyle beni TRABZON a  ulaştırdı. Uçak penceresinden bakarken, Gelecek seneki IOTA Çalışmasının planlarını şimdiden yapmaya başlamıştım.
Bu benim dördüncü , TA3BN  Nuri’nin ise ikinci IOTA çalışmasıydı. Türkiye deki tüm IOTA bölgelerinden QSO çalışması yapacağımızı,TA3BN özellikle CW çalışması benim ise SSB çalışması ile TA IOTA’ larının tümünü  SSB ve CW olarak aktif etmenin mutluluğunu yaşayacağız.
Seneye yeni bir Turk IOTA adalarından çıkış yapabilmek düşüncesi ile ,
73
TA1ED Metin,
 





Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3X

Resim 2
Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3X

resim 3
Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3X

resim 4
Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3X

resim 5
Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3ADK

Metin Ağbey , Eline ve Amatörlüğüne sağlık . Okurken bile çok heyecanlandım . Bu kadar büyük amatörlük ateşi ne muhteşem birşeydir .

Çalışmalarında başarılar dilerim . Beraber de çalışabilme dileğiyle ...

Barış
73

Çevrimdışı TA1ZE

mükemmel bir başlık oldu. her sabah yeni ne var acaba diye heyecanla kontrol ediyorum. okurken mest olmamak elde değil. teşekkurler paylaştığınız için.

Çevrimdışı TA3X

Sanırım Metin'de (TA1ED) üç tane daha hikaye var,

Türkiyedeki bazı ada çalışmalarının linkleri ,

Türkiyedeki ıota ( ada ) calısmasın da yabancılar  bizi gecmis.

http://kirana-new.sakura.ne.jp/sub15c.html

http://kirana-new.sakura.ne.jp/sub15d.html

http://kirana-new.sakura.ne.jp/sub15x.html

http://kirana-new.sakura.ne.jp/sub15-TA0-DL2JRM.html

Nankörlere yakın durma, iyilik ve öğütlerin kaybolur, sırtından vurulursun.

Çevrimdışı TA3EP

Merhaba.
Yeni keşfettiğim bu başlığı hem biraz yukarılara alıp benim gibi acemilerin okumasını temin etmek, hem de Metin bey başta olmak üzere, bahsi geçen tüm amatörleri tebrik etmek için bir mesaj atayım dedim. Hepinizin ellerine, kollarına, yüreklerine sağlık. Bu başlığı unutturmayıp zaman zaman yukarılara taşımakta fayda var.
73, Mete, TA3EP
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND