Gönderen Konu: Diomand cp6 trap çubukların ayarları hakkında  (Okunma sayısı 167 defa)

Çevrimdışı TA1MA

Diomand cp6 trap çubukların ayarları hakkında
« : 24 Haziran 2011, 10:21:21 »
Cp6 antenin trap çucuklarının cm ayarları hakkında bilgiye ihtiyacım var standart verilen ölçülerde tam olarak swr ayarlıyamadım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler 73 TA1AMA

Çevrimdışı TA3E

Ynt: Diomand cp6 trap çubukların ayarları hakkında
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2011, 14:11:31 »
Merhaba.

Zamanında bu antenin CP5 ni kullanmıştım.

İzmir amatörlerindem TA3BQ Özhan abimizin bu antenin kurulumu ile ilgili yazısı linkte mevcut

Kolay gelsin

http://ta3bq.tr.gg/DP_CP5-Anten-Ayarlar%26%23305%3B-sayfan%26%23305%3Bn-ba%26%23351%3Bl%26%23305%3B%26%23287%3B%26%23305%3B.htm
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2011, 15:38:45 »
Mikael bey önceliklen o ant icin allah yardımcınız olsun bende sıfır almıştım ve 1 ay kullanamadan satmıştım neden diceksiniz özelliklen kışın asla randıman almanız neredeyse imkansızdır o ant le sorunlu bir ant yerden yüksek liğinde bile swr değişebilen ve radyallerinni monte ederken  yöntayini yapmanız şarttır yani hangi bandta daha cok konuşacaksanız  ve ne taraflan konuşacaksanız radyalin o tarafa bakması şart o bile swr reyi etkileye biliyor ve ant etrafında ağac ve yapı olmaması şart en azından 6mtr etrafında siz ne kadarda o ant swr ayarlarsanız ayarlayın yağmurlu havalarda ve hemli havalarda swr nin bozuk olduğunu göreceksiniz amacım moral bozmak değil sadece o ant len ilgili bilgi vermek montaj sırasında daha dikkatli olmanız saygılarımla iyicalışmalar dilerim 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA1MA

« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2011, 19:57:01 »
evet dediğiniz döküman elime geçti karışık geldi biraz ama yazılana göre ayar yaptık sadece 80 metrede sorun yaşıyorum ordaki swr yi indiremedik bir türlü diğer bandlarda maksimum 1.5 ta tutabildik tabiki auto tuner oldugu için büük ihtimal tuner 1.1 e çekiyor fakat 100 watt ı kaç watt a indiriyor bilemiyorum ama genel anlamda dinleme iyi ama gönderme tam randımanlı değil die düşünüyorum antenim çatıda açık bir arazide sayılırım adadayım deniz kenarında bakalım ilerleyen günlerde ne sonuclar elde edicez

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2011, 00:13:30 »
Allah kolaylık versin, ben 1 kış kullandım, çalışırken çok memnundum. Duduğunuz istasyonla her neresi olursa olsun görüşüyorsunuz. Sonra ne olduysa oldu, tahminim su girdi ve anten off oldu. Hiç bir şekilde SWR düşmüyor. Bir ara  ameliyat yapmak gerekecek sanırım. Moral bozmak istemezdim ama çalıştırabilirseniz çok güzel bir anten.
73..
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2011, 00:26:07 »
barış bey sizinde tırnak icinde belirt tiğiniz gibi o ant lerin en büyük hastalığı su alması ne yaparsanız yapın malesef su almaktadır zaten bu antlen ilgili yabacı forum sitelerindede bunu üstüne basa basa belirtmişler yazın kullanıp kışın sökülebilecek bir ant malesef ve özellilken 80mtr de swr olayını asla diğer band lardaki gibi normal yada normale yakın bir swr getiremezsiniz kısaca kalıbının ant değil malesef.73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..