Gönderen Konu: Midland 202 yardım  (Okunma sayısı 148 defa)

Çevrimdışı TA1MD

Midland 202 yardım
« : 09 Mayıs 2011, 23:29:04 »
Midland 202 CB cihaz konusunda hertürlü dokuman arıyorum. Mikrofon konnektörü, güç konnektörü bağlantıları başta olmak üzere, şema, kullanım klavuzu, kitapçık, modifiyeleri vs.

Bütün arkadaşların yararlanması için buraya yazmanız veya dosya ise mutludulger@gmail.com adresine göndermeniz rica olunur.

Çevrimdışı TA3OM

Ynt: Midland 202 yardım
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2011, 00:44:17 »
Bu dökümanda aradığınız herşey var, umarım yardımcı olur.

http://www.cbtricks.com/radios/midland/202m/graphics/midland_202m_om.pdf

73

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2011, 17:47:25 »
çok teşekkür ederim, işime yaradı.
Şimdi birkaç sorum daha var. Hurdadan bu cihazdan temin ettim ve bağlantılarını yapıp henüz cb antenim olmadığı için vhf antenimi bağladım ve yabancı konuşmalar dahi duyuyorum alması gayet iyi diye düşünüyorum. Daha sonra dummy load bağladım mandala bastığımda ise çok kısa bir süre 270mA çekip daha sonra yine dinlemede çektiği 240mA akıma geri dönüyor. Bir sebepten çıkış yapmayı kesiyor gibi gözüküyor. Güç bağlantıları olarak sadece güç konnektörüne güç kaynağını bağladım ayrıca şase vs. bir bağlantı yok. pdf'de metal-to-metal ground diye birşeyden bahsetmiş bunun için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor? cihazın kasası ile dc toprak arasında bir bağlantı yok.
Eğer elektriksel bir bağlantı sorunu yoksa sanırım cihazın çıkış katı arızalı.

Çevrimdışı TA4C

« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2011, 16:42:12 »
Alıntı cihazın kasası ile dc toprak arasında bir bağlantı yok. demişsin.

Sakın kasayla kartın şasesi arasını kısa devre yapma bu kısadevreyi kondansatorlerle yapılır orjinalinde zaten vardır.Eger yoksa kondansatorlerle baglanır 103 olması lazım birkaç tane, bunlar olmazsa tx elde edemezsin.
TA4EW - TA4C 73's
TA4C Uğur 73's