Gönderen Konu: YINE CAGRI ISARETLERI  (Okunma sayısı 507 defa)

Çevrimdışı TA3D_SK

YINE CAGRI ISARETLERI
« : 20 Mart 2011, 15:16:26 »

DEGERLI RADYO AMATORLERI ARKADASLARIM.

Bu platforda daha once  “Cagri isareti coplugunemi gidiyoruz “diye bir baslik acmistim.
Konu degisik boyutlarda yorumlandi belkide bazi arkadaslarin neler yaptiklarinin anlatilmasina yol acti her defasinda konumuz bu degil dediysemde.

Ozel gunler icin alinan cagri isaratleri icin biraz daha dikkatli olmamiz gerekmezmI?
Eger kendi cagri isaretinizi yarisma amacli kullanmak ve ozel prefix alarak yapmak istiyorsaniz sadece prefix ini degistirilmesini tavsiye ediyorum.
Ornegin; Normalde kullandiginiz cagri isretinizTA9KKK ise yarisma aninda veya ozel durumlarda TC9KKK kullanilabilinir,
Bu durum hic bir arkadasimizi rahatsiz etmez.
“Cluster” lara goz gezdirdigimizde, bana gore yanlis cagri isaretlerine rastlamak mumkun.
Nokta atisi ornek istiyorsaniz… TC3C, aslinda bu cagri isaretini TA3C nin ozel gunlerde veya yarismalarda kullanmasi gerekmezmi?

TA3C yarin gitti, KGM den TC3C cagri isretini WPX yarismasi icin rica etti alamayacakmi?

Bu arkadasi hic duymadik, az calisiyor veya calismiyor zaten sozleri uygun bir cevap degil diye dusunuyorum.

Sadece bir kisa hatirlatma, TA3C Umit KOC arkadasimiz, Suan ki mevcut  Turk radio amatorlerinin en az 80% bir yilda yapmis oldugu QSO adedini bir gunde yapabilen bir arkadasimizdir.

Ben onun bunun avukatligina hevesli biri degilim ama boyle durumlara amatorluk adina hayli uzuluyorum.

Selam ve sevgilerimle
Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA3HM

Ynt: YINE CAGRI ISARETLERI
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2011, 16:26:06 »
Sevgili Yasar Agabey,

Oncelikle muhabbetimizin telefon v.b. iletisim araclari dahil yuz yuze olmasini bir kenara birakip, konuyu burada acmaniz, gerek manevi gerek hukuksal olarak ne yaptigini bilen biri olarak beni fevkalade uzdu. Ve yine belirtmek isterim ki her ne kadar genele hitap eden cumleler gibi gorunse de akli selim kisilerin yazdiklarinizi okuduklarinda, anafikirin uc bes konu etrafinda dolastigi farkedilecektir. Ve ayrica belirtmek isterim ki, sizinki gibi Ingilizce veya latin karakter setine sahip bilgisayarlarda sorunsuz okunabilmesi icin genellikle Turkce karakter kullanmiyorum.

Dilerseniz, TC3C isaretini bilimum yarismalarda ve etkinliklerde kullananan ve kullanmayi dusunerek bir dolu yasal evrak ve manevi hazirlik(QRZ.com ve tc3c.org-tc3c.net gibi web siteleri) yapmis birinci agiz olarak , yazdiklarinizi tum arkadaslarin daha iyi anlayacaklari daha acik bir formda detaylandirip, akabinde yine her zamanki gibi en acik sekilde cevaplamaya calisayim.

Dilerim ''nokta atisli orneginiz'' olarak gerek size, gerek ise bu ise gercekten gonul vermis hatirli usta ve arkadaslarima aciklayici bilgi ve yaniti, sizi en hizli sekilde rahatlatabilmek icin tam anlamiyla ve gecikmeden verecegim.

Biliyorsunuz ki ozellikle uluslararasi yarismalarda, gerek frekans yogunlugu ve gerek low power calisanlarin 1KHz yukari ve 1KHz asagi calisan High Power istasyonlar tarafindan baskilanmasi, propagasyon sartlarinin bazen sans vermeyisi, ozellikle soylenilen cagri isaretinin yarisma esnasinda kolay anlasilabilirligini saglamak, uluslararasi yarisma dusunen bircok istasyonun fikridir. Buna onlem olarak kullanilan ses sisteminin duzeltilmesi her ne kadar gerekiyorsa da, kisa, anlasilabilir ve kafiyeli bir cagri isaretinin yalnizca TA'da degil, uluslararasi platform da tercih edildiginin tum ustalar ve bizler gibi yeni yetisen ve bu ise fevkalade gonul vermis ne yaptigini bilen arkadaslarin farkinda olduklarini biliyorum.

Bu nedenle, HF frekanslarina ayri bir ses bir soluk olmak, ozellikle yarismalarda faal olan, ne yaptigin bilen +1 TA istasyon katmak amaciyla dusunurken bircok cagri isareti geldi aklima. Hatta, gectigimiz Russian DX ve onmuzdeki CQ WW WPX icin de, kendi cagri isaretim olan TA3HM yerine agir temsil ozeligi olan TC prefix'inin havada olmasinin bircok TA istayonu tarafindan cok daha begeniyle karsilanacagi dusuncesindeydim.

Sonrasinda, uluslararasi tanitim ve sorgu platformlarinin en yogun hit(ziyaret) alan, uluslararasi anlamda gercekten calisan istasyonlarin mutlaka yollarinin dustugu QRZ.com da kucuk capli bir arastirma yaptim. Burasinin, tamamiyla keyfi bir web sitesi olmasina karsin, en azindan calisilan veya daha onceden calisilmis cagri isaretleri hakkinda mutlak bir bilgi alabilecek oncelikli kaynak ozelligi tasidigini ozellikle belirtmek isterim. Kisa olduklari icin TC3A, TC3B, TC3C ve TC3D gibi isaretleri yazdim. Biliyoruz ki yasal olarak hickimsenin tekelinde olmayan bu ve buna benzer isaretler, yine de zorunlu haller disinda ''ayip olur'' kelimesi altinda cok da tercih edilmemeli, katiliyorum. Hele hele, QRZ.com gibi ''calisma suresi dolmasina ragmen halen sahsa veya cemiyete kayitli gorunen cagri isaretleri, ornegin TC3D'' 'yi gorunce ayrica gurur duymustum. Zira, bu sitenin tanitim v.b. amaciyla ozellikle yarisma veya etkinlik esnasinda ve tabiki sonrasinda gorsel acidan cok onemli oldugunu bilen biri olarak, ayrica heyecanlanmistim sizi gorunce. TC3C ile herhangi bir kayit olmadigini gorunce, tabiki TA3C Umit Bey'in QRZ.com sayfasini ziyaret ettim. Biraz inceleyince, o cagri isaretinin bir baskasi tarafindan oraya kaydedildigini ve sonrasinda release (serbest birakma) yapildigini gordum. Bu arada, sayfadaki lookup counter(ziyaretci sayisi) az olmasi ve sonrasinda bolgemizden bir kac kisi ile konusmam sonucu TC3C'nin yasal olarak olmadigi gibi, manevi acidan da kesinlikle hic bir sorun olmayacagina emindim. Ve KGM 'ye gerekli evrak v.b. ile muracaat ettim yarismalardan once, sonuclarini alinca da QRZ.com sayfa kaydi ve diger domain kayitlarini, uluslararasi ziyaretciler icin ''boyle bir istasyon var, iste bu da gorsel kaydi'' demek amaciyla cok hizli bir sekilde duzenledim, logolar v.b. hazirladim, TC prefix'ine yakissin diye elimden geldigi kadariyla. Ve yarisma zamanlari...

Sizin sebebinizi daha acik dille birazdan aciklayacagim, ''TC3C neden'' kismina aciklik getirdikten sonra, sizin yazdiginiz talihsiz konulara deginmek isterim. Zira, siz bireysel olarak konuyu bana yazmak ve dagilip dokulmeden beni dinlemek yerine, buradan tum ustalara ve arkadaslara konu hakkinda bilgi vermek istediginiz icin, ben de konunun ''nokta atisli kahramani'' olarak birinci agizdan vermeye calistiginiz bilgiye, olabildigince sizin cumlelerinizdeki tavsiye(?)lerden uzak, net bir dil ile aciklik getirmek ve konuyu okuyan bircok TA istasyonunun ''bu nedir yahu, neyin polemigi ki bu'' cumlelerinden uzaklastirip, anlasilir bir dile cevirerek katkida bulunmak isterim.

Ve hatta cok daha net anlasilsin diye izninizle sizin yazdiklarinizi konu edip, alt bolumlerine net yanitlarimi ve geregini paylasacagim:

''Ozel gunler icin alinan cagri isaratleri icin biraz daha dikkatli olmamiz gerekmezmI?
Eger kendi cagri isaretinizi yarisma amacli kullanmak ve ozel prefix alarak yapmak istiyorsaniz sadece prefix ini degistirilmesini tavsiye ediyorum.
Ornegin; Normalde kullandiginiz cagri isretinizTA9KKK ise yarisma aninda veya ozel durumlarda TC9KKK kullanilabilinir,
Bu durum hic bir arkadasimizi rahatsiz etmez. “Cluster” lara goz gezdirdigimizde, bana gore yanlis cagri isaretlerine rastlamak mumkun.
Nokta atisi ornek istiyorsaniz… TC3C, aslinda bu cagri isaretini TA3C nin ozel gunlerde veya yarismalarda kullanmasi gerekmezmi?''

Yazdiklariniza fikren katiliyorum, ama ''gerekmez mi'' diye belirttiginiz tumcelere cevap vermek isterim: ''gerekmez''. Zira, tamamiyla farazi ornek olarak TC18IZM(Iskandinavya Ziraat Merkezi 18. kurulus yildonumu) cagri isareti ile calisan ozel etkinlik istasyonlarinin sonrasinda, Izmir'in 18. kurtulus yildonumu etkinligi icin calismak isteyen bir kisi veya grup, ''konu da kesinlikle kasit aramaksizin'' pekala ayni cagi isareti ile calisabilir, bu tamamiyla ona kalmis. Hemen ''ona kalmis'' kismini aciklayayim: yurticinde ve disinda calisma oncesinde QRZ.com v.b. yerlerde bu cagi isaretinin daha onceden kullanildigi ve halen kayitli oldugu kaydina ulasir veya ''cok sevdigi bir kisi veya grup bu adamlar, ayip olur'' diye dusunurse, tabiki onceki kayitlardan veya manevi olarak kisilerden rahatsiz oldugu/calisma esnasinda ziyaretcilerden rahatsiz olacagi icin vazgecebilir. Kisinin oncelikle kanuni haklarina ve sonrasinda bu yazdigim gibi dusunmesinden dogan kararliligina ''tavsiye'' yerine, ''bile bile yapti'' yakisir ki sonrasinda ki calismalar sirasinda kisilerin oncelikle QRZ.com 'u ziyaretlerinde onceki kaydi goreceklerinden ''sacmalik'' olarak degerlendirilebilir. Sizin ''tavsiye'' kelimeniz boyle bir faaliyete yakisir bir degerlendirmedir ki bu konu da artik kasit aramak lazimdir ve muhasebesini boyle bir calisma icerisinde bulunan kisinin kendisinden baskasinin yapmasi yine yanlistir. Farkindasiniz ki ben, tamamiyla hic kullanilmamis bir isareti sectim, belki kullanilmamis demek yanlis olabilir ama kibarligimdan ve oncesinde mutlaka arastirmaci ruhumdan dolayi ''hicbiryerde kaydinin olmadigi'' demek daha dogru olabilir. Ayrica, amatorluk faaliyetlerinin belge sahibi olunduktan en gec 5 yil icerisinde alevlendigi, ''yurt ve dunya capindaki en buyuk yaygaranin koptugu, bilimum site kayitlarinin yapildigi, google gibi populer arama motoruna yazildiginda en az konuya ait bir result(sonuc) bulunabildigi' donem olarak gordugum icin epey sonrasinda boyle bir talebin ancak sizin tarafinizdan olacagi ve oldurulacagi konusu nettir. Ve sonuc olarak, benim gerceklesmis ve gerceklesecek olan faaliyetlerimin, sizin bahsettiginiz tavsiyeleri(?) icerir yakin/uak bir ilisigi bulunmadigini dilerim anlamissinizdir.

TA3C yarin gitti, KGM den TC3C cagri isretini WPX yarismasi icin rica etti alamayacakmi?

Bu sorunuzu daha da detaylandiralim; mesela TA3A Ibrahim Goksel Agabey, yillar sonra ben TC3A ile calisacagim diye gittiginde, zamaninda TC3A ile calisan LZ Contest Group buyuk ayip mi etmistir. Hele hele TA kayitli bir amatorun sayfada ve faaliyette adi gecmemesine, QRZ kayitlarinda admin(yonetici) LZ1NK isaretinin acikca bulunmasina, tanitim sayfasinda acikca ''Please do not send QSL cards for TC3A to TA QSL Bureau!( lutfen QSL kartlarini TA burosuna gondermeyiniz) gibi TA icin otekiler beyanina ve sizin de bunu rahatca gormenize ragmen, zamaninda bu isareti onlara tahsis eden kurumlar hata mi yapmislardir, cok ayip mi etmislerdir sizce? Bu sizi ne kadar rahatsiz etti ve nerede paylastiniz. http://www.qrz.com/db/TC3A

Ayrica belirteyim; usulune uygun calisilan, ve artik onunla nam yapilan ''Gecici(!) Ozel Cagri Isareti'' 'nin kisiyi uzmemek, kalplerini(?) kirmamak ve direk kasitli yapilmis intibasi yaratmamak icin, onceden calisilan ve bir sekilde internet ortamina tasinmis, artik sagir sultanin duydugu isaretin alinmasi manevi ve vicdani acidan fevkalade yanlis olacaktir, buna hicbir lafim yok.

Anladigim ve oncesinde biraz tecrube ettigim kadariyla, sizin ayrica nedeni belirsiz(!) rahatsizliginiz bir kenara, Degerli Umit Agabey'in, bizzat kendisinin boyle bir talep de bulunacagini bugune kadar ki TC3C'in faaliyetsizliginden hic sanmiyorum, fakat onceden de belirttigim gibi sizin aslinda neden bu kadar rahatsiz oldugunuzu birazdan o bolume gelince aciklayacagim. Sorunuzun cevabini vermek isterim : hayir, siz lutfen uzulmeyin ama, CQ WW WPX icin de bu cagri isareti ile izinli olarak calisacagim icin alamayacak.

Bu arkadasi hic duymadik, az calisiyor veya calismiyor zaten sozleri uygun bir cevap degil diye dusunuyorum.
Hic kimse boyle bir cevap vermiyor, vermez de. Cunku boyle bir soru veya sorun yok. Belki, asil sorunu aciklamaya biraz daha yaklastiginiz icin boyle bir cumle kurmus olabilirsiniz. Zira, siz de Degerli Umit Agabey'in sizin cumlelerinizde kendisine layik gordunuz gibi calismadigini veya boyle bir talebinin olmayacagini dusunuyorsunuz.

Sadece bir kisa hatirlatma, TA3C Umit KOC arkadasimiz, Suan ki mevcut  Turk radio amatorlerinin en az 80% bir yilda yapmis oldugu QSO adedini bir gunde yapabilen bir arkadasimizdir.
Bu paragrafiniz cok fazla yoruma dayali olmakla beraber, bu kadar kesin konusabildiginiz ve hatta % rakamini yuksek tuttugunuz icin, maneviyatinizin yuksek oldugunu dusunuyorum ve kiymetle takdir ediyorum. Fakat boylesine bir rakam ve oran vermek, kendi kisisel kayginiz, bana duydugunuz nedensiz ve mesnetsiz tavriniz veya her ne sebebi olursa olsun, diger TA istasyonlarina biraz haksizlik olmus gibi gorunuyor. Fakat dedigim gibi, bu paragraf tamamiyla TA istasyonlarinin yorumuna kalan ve genele hitap eden bir halde oldugu icin, cumlelerim sadece boyle olabilir: TA istasyon toplam mevcudunun bir yilda kat ettigi yolu ''bir gunde(?)'' kat edebildigi icin, tanimasam da nedinizde kendisine ustam gozuyle baktigimi, ve kiymetli ellerinden optugumu, saglik sihhat diledigimi iletmek isterim.

Ben onun bunun avukatligina hevesli biri degilim ama boyle durumlara amatorluk adina hayli uzuluyorum.
Yazdiklarinizi okuduktan sonra sizin de cok net anlayacaginiz gibi, ne yazik bir talihsizliktir ki ''siz baskasinin gereksiz avukatligina heves ederek, ''tavsiye'' adi altinda haksiz tenkit etmis, sizinle arkadasligimizi(?) ve muhabbetimizi bir kenara atarak, sahsimi ne yaptigi belli olmayan biri gibi gosterek bir sekilde konuyu yeniden acmissiniz.

Belki de(!) ileriki gunlerde diger arkadaslara benim ornek teskil edecegim evhamina duserek size ait oldugunu dusundugunuz TC3D 'nin sizin degerli fikirlerinize(?) gore  ''suursuz ve ne yaptigini bilmeyen biri'' (bu kisi bircok yasal proseduru yerine getirmek uzere mesai yapmis, istasyon kurmus, kirtasiye yapmis, kendine guvenmis, ben temsil ederim diye tekil mucadele icine girmis ve ozellikle oncesinde mutlaka internet uzerinden, diger TA sitelerinden ve sozlu olarak diger amator usta ve arkadaslardan fikir almis biri ki sizin icin su an sadece biri) tarafindan kullanilmasini manevi olarak engellemek icin boyle yaptiniz. Haklisiniz da, bu endise ile aramizdaki maneviyati cok hizli bir sekilde bir kenara atip, ''nokta atisli olarak orneklediginiz'' kadar rahatsiz olacaginizi, ozellikle sizin olacaginizi hic dusunmezdim.

Zira, ben deger verdigim ve sebebi her ne olursa hakli haksiz olarak bile kirmayi, uzmeyi dusunmedigim nadir TA amatoru olarak sizden, cluster veya VU'dan dinleme yolu ile bilgi edindiginiz konuya '' TC3C isareti ile Russian DX contestinde biri calisiyor, ne guzel, bir bakayim kimmis, aaa bu bizim Hakan'mis, aferim valla ya, cocuk gitmis kanuni olarak cabalamis,izin almis, istasyon kurmus, genc adam olmasina ragmen cumartesi ve pazarini bu ise ayirmis, ve hatta TA3HM ile degil de, memleket prefix'i TC ile calisiyor, dunyaya yaygara yapiyor TANGO CHARLIE THREE CHARLIE diye, bak nasil adamlari dizmis ip gibi, deli gibi mucadele ediyor, gonulden calisiyor, aferim bu cocuga, bir QSO da ben yapayim sununla '' gibi agabey(?) sirt sivazlamasi beklerken, boylesine talihsiz bir aciklamayi yapmaniz, ozellikle sizin beni ornek gostermeniz ve tavsiyelerinizle cok gereksiz yere tenkit etmeniz cok uzdu ve sizi oncesinde cok yanlis anladigimi gosterdi bana.

Ve bugune dek hicbir kisi veya kuruma seviyesizligim, saygisizligim olmadigi gibi birseysel tercihlerim ve kaygilarimla hickimseyi mesgul etmemis ve ozellikle sizi yuzyuze taniyan, degerli bir agabeyim(?) ve ustam(?) olarak bildigim sizden tek bir ricam olacak. Neden, TC3D isaretini secmedim, veya bildigim onceden kullanilmis sureli tahsis ozel cagri isaretleri neden degil, lutfen biraz dusunun anlayacaksiniz; ben kimim, nasil biriyim, neden, nasil isler yapmaya calisiyorum ve orneginize ne kadar uzak bir calisma icerisindeyim.

Muhteviyati her ne olursa olsun, her turlu mevcut veya potansiyel polemik konusu, kurum ve kisi icinde yer almayan ve yer almayi tercih etmeyen, buldugu her turlu vakitte bilincli olarak, TA 'nin yurtdisinda tanitimi ve tum amatorlugu amac edinmis arkadaslara bos lafla degil, en dolu gonulden yardim etmeye calisan, bilmedigi yerde bilmiyorum diyebilen, her turlu tecrubesinin %99'unu gerekirse bankalardan kredi cekerek kendi maddi ve manevi imkanlariyla bizzat kendisi tecrube etmis, satin aldigi tum ekipmalarla alakali TC gumruklerine binlerce rakam odemis, yasal olmayan hicbirseye, ve ozellikle kisi ve kurum maneviyatlarina aykiri hicbir soyleme ve calismaya imza atmamis bir TA amatoru olarak, ozellikle sizin bu konuyu acmaniz icin '' behane sebebi, yetersiz kisi '' oldugumu hic sanmiyorum.

Siz cok iyi animsayacaksiniz ki; kendisi benim ortaokulda matematik ogretmenim olan saygi ve rahmetle andigim, ve adina anma gunleri duzenlenen, ozel cagri isaretleri tahsis edilen degerli ogretmenim, ustam, konuya giris sebebim, fevkalade onemli kisi, ve yurt ve dunya capinda taninan, bilinen bir silent key cagri isaretinin baska birine tahsis edilmesi sizi hic rahatsiz etmedi mi, en azindan bu cagri isareti korunabilirdi demediniz mi, kurumlar cok mu ayip ettiler? Ya da TA lafinin gecmedigi TC3A ile calisilmasi veya tahsisi? Gercek sorun veya potansiyellerle ugrasmak, caba harcamak veya mesai yapmak yerine, size sadece bir harf ile yakin olan, son derece mesnetli ve herturlu kanuni ve manevi sarti dusunulerek, konuya vakif amator kisilere danisilarak yapilmis bir faaliyet, siz de cok iyi biliyorsunuz ki hicbir sorun teskil etmeyen ve etmeyecek olan bir konu iken, sadece ''onceden calisilmis gecici(!) cagri isaretleri'' ni korumaya yonelik ''galyana getirmek'' amaciyla, bunlarla hicbir alakasi olmayan TC3C'nin konu edilmesini ayrica affiniza siginarak ayipliyorum.

Dilerdim ki, boylesine bir yanit mesajini tanidigimi dusunmedigim bir kimse yazmis olsaydi ve ben buna benzer ne ise yaradigi belli olmayan, evham dolu bir konu hakkinda her zamanki gibi gereksiz gordugum icin sadece ''sussaydim''.

Gerek imkansizlik gerek ise vakitsizlik v.b. nedenlerden dolayi bircok arkadasimizin belgeyi alip sessiz kaldigi HF frekanslarini, TA ve ciddi mesuliyetle TC cagri isareti ile senlendirmeye calisan, ''kuru yaygara olarak degil adam gibi herturlu imkani yaratmak icin gobegi catlayan, colugu cocugundan esinden dostundan kavga dovus vakit calarak cihaz basina gecen, binlerce para harcayan, gercek hayatta asosyal gibi gorunmeyi goze almis, ve hickimsenin kisisel begenisi ve kaygilari ile ulu orta tavsiye orneklerine konu edilemeyecek'' bir TA amatoru olarak, actiginiz konuyu, konu ile kisi ilgisi kurarak tekrar degerlendirmenizi, ve gundemi '' yeni nesilin hakli basari hikayeleri'' ile mesgul etmenizi rica ederim.

Derin saygi ve ricalarimla,
Hakan Mutlu
TA3HM /TC3C

------------------------
http://www.tc3c.org
http://www.qrz.com/db/tc3c

------------------------------------------
Hakan Mutlu, TA3HM | 0532-2243694

Çevrimdışı TA3HM

« Yanıtla #2 : 22 Mart 2011, 02:01:57 »

Ayrica belirtmek isterim ki, TA3C Degerli Umit Agabey, kendisi ile yaptigim tamamen manevi helallik alma gorusmesinde, bir ustaya yakisir sekilde '' Tabi evlat, bayrak sizde, bizim biraktigimiz yerden siz devam edeceksiniz, calis tabi, aferim'' gibi bir ustadan duyulabilecek en kiymetli laflari sarfettigi gibi, bana ve konuya alaka gostererek'' ne icin kullaniyorsun, neler yapiyorsun, biz cok yarismalar gorduk TA3D ile, sira sizde, bence hicbir sakincasi yok, calisan bir gencin kullanmasi ayrica beni memnun etti'' gibi tam anlamiyla bir usta(!)ya yakisir bir cevap ile bu konuda bana helallik ve el vermistir.

Bazen neden oldugu bilinmez ve anlamlandirilamaz bir bicimde belki nadiren de olsa karsisindakinin kim olduguna bakmaksizin, onu saygiyla selamlayan ve kendisi yanlis da yapsa onu kirmaktan, uzmekten kesinlikle kacindigimiz, fakat kendilerinin kural mekan kisi gozetmeden karsisindaki ''adam gibi genc nesili'' kirmaktan, rencide etmekten ve sebepsiz(!) mueyyide uygulamaktan cekinmeyen, soyleyecegi tek bir kelime ile kendine munhasir gordugu gecici(!) cagri isaretini lutfen kimse kullanmasin diyememek yerine, oldukca genelleyen, bir sorunmus gibi tekrar tekrar canlandiran ve basrolun kim olduguna bakmaksizin yerden yere vuran, bir dolu heves ve gayretle yaptigim isi ovmek yerine, kendi kaygisi ile harmanlayip buyuk bir problemmis ve ahlak v.b. maneviyata aykiri davranan sorumsuz bir gencmisim gibi beni empoze etmeye calisan diger usta(?) dedigimiz tum agabeylerimin gonulleri ve vicdanlari rahat olsun.

Kendilerinden heves verme(valla bravo, ayni benim gencligim...), bilgi paylasimi(bak evlat, boyle olur, soyle yapsan iyi olur...) ve sirt sivazlamanin(aferim, helal...) yaninda bazen de yerden yere vurma, tenkit etme, tavsiye uzerine mueyyide uygulama ve anlamadan dinlemeden yaygara niteligindeki mesnetsiz yargilama gibi kendileri hakkinda bizi durup bir daha dusunduren, bu ve buna benzer daha cok seyler ogrenecegimizi umit ettigim usta(?) ve ustalarmizi(!) sevgi ve saygiyla selamlar, kiymetli ellerinden operim.

En derin saygi ve sevgilerimle,

Hakan Mutlu
 TA3HM /TC3C

------------------------
 http://www.ta3hm.com
 http://www.qrz.com/db/ta3hm

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #3 : 22 Mart 2011, 10:40:17 »
Sevgili Hakan kardesim,

Bu konu hakkinda yazip yazmamak icin az tereddut etmedim, bir yanda tanimaya calistigim, karsilikli yuz yuze geldigim, Amatorluge iyi yerden baslamis bir kisi, diger taraftan iki-uc yildir cesitli ortamlarda bana gore ters gelen daha dogrusu senin icin yazmayi dusunmedigim ama sanirim daha aciklik getirsin diye soylemeden edemiyecegim, ortak degerler olarak dusundugum yani “etik degerler” olarak Kabul ettigim dusuncelerime vurdugum zaman yazmaya karar verdim.

Ilk yazimda kullandigim bazi kelime ve cumleler bana ait degil “ Cagri isretleri coplugune mi gidiyoruz” konusu altinda acilmis tartismada bana cevaben yazilmis sozcuklerdir. Asagida senin imkansiz olarak vasiflandirdigin ama bu platform da yazilan baska cumleleri de bulacaksin.

Onceki konuda, ornek istediler, bende ornek verdigim zaman bana nokta atisi yapiyorsun dediler. Ornegin adi “nokta atisi” oldu.

TA3C, Kaydini kendi adina yapmamis baskasi yapmis diyorsun dogrudur benimkini de baska amator arkadasim yapti bu neyi degistirir ki,
Ilk zamanlar yani sene 1984 lerde 1990 yillarda sag olsun Omer Yardas arkadasimiz yardimci olmustu Kendisi ARRL call book ve qrz.com tek elden bilgi gonderen kisiydi, benimkini de TA3J yardimci olmustu.

Sevgili Hakan kardesim,
TC3A hakkinda BTK ya daha sonra KGM yazdigim yazilar hala arsivimde durur. Onlarin gonderdikleri sayfalar dolusu resmi evraklar durur. Bunu da gectim LZ1NK  ya gonderdigim onca mail vardir, onlar da durur. Kaldi ki isguzar bir arkadasimiz. Hic bakmadan su an gecerli olan cagri isaretini ( Ornek: TA3HM gibi, TA3D gibi) yarismada kullanmak uzere KGM den resmi olarak talep edilmis ve KGM de vermistir. Daha acikcasi KGM tarafindan legal olarak bir arkadasimiza verilen cagri isareti yarismada kullanilmak uzere LZ1NK ya verilmis, yarisma oncesi yabanci web sayfalarinda deklare edilmistir.Arkadasin resmi cagri isaretini ihtiva eden amator telsizcilik belgesinin fotokopisini KGM ve LZ1NK gonderdim yarismada kullanilacak cagri isareti iptal edildi. Ama LZ1NK gayet iyi niyet ile biz Turkiyede ki ilgili kisiden, Kendi arkadaslarindan cagri isareti istiyoruz onlarda bize aliyorlar diyor bu kadar kolay ve basit.
KGM nin verdigi cevap ise Kanunun su maddesi, bu bendi geregi gecici cagri isareti verilir demek ten ote bir cevap alamiyorsunuz. Hatta biraz daha ileri giderek kendilerine bana yukaridaki cevabi verecekseniz cevap vermeyin dedim.

Konu ile alakasi yok ama Sayin Ibrahim GOKSEL beni imtihan eden kisidir. Birlikte oturup,karsilikli ilk cikan yonetmelikte neleri degistirebiliriz diye fikrimizi soran kisidir.

Hic kimse boyle bir cevap vermiyor, vermez de. Cunku boyle bir soru veya sorun yok. Belki, asil sorunu aciklamaya biraz daha yaklastiginiz icin boyle bir cumle kurmus olabilirsiniz. Zira, siz de Degerli Umit Agabey'in sizin cumlelerinizde kendisine layik gordunuz gibi calismadigini veya boyle bir talebinin olmayacagini dusunuyorsunuz.

Yukaridaki cevap, yine daha onceki konudan bana yazilan cevabin birebir aynisidir. Degistirmedim bile.

Bu tabirle konuyu abarttigim falan yok, aksine kisiyi cok iyi tanidigim icin rahatlikla soyluyorum

Belki bu konuda kendisi gerekirse cevap verebilir hani sana ne oluyor dusunulur diye bu sekilde yazdim. Bir seye uzulmek ne zamandan beri tenkit etmekle esdeger oldu anlamis degilim

Belki de(!) ileriki gunlerde diger arkadaslara benim ornek teskil edecegim evhamina duserek size ait oldugunu dusundugunuz TC3D 'nin sizin degerli fikirlerinize(?) gore  ''suursuz ve ne yaptigini bilmeyen biri'' (bu kisi bircok yasal proseduru yerine getirmek uzere mesai yapmis, istasyon kurmus, kirtasiye yapmis, kendine guvenmis, ben temsil ederim diye tekil mucadele icine girmis ve ozellikle oncesinde mutlaka internet uzerinden, diger TA sitelerinden ve sozlu olarak diger amator usta ve arkadaslardan fikir almis biri ki sizin icin su an sadece biri) tarafindan kullanilmasini manevi olarak engellemek icin boyle yaptiniz. Haklisiniz da, bu endise ile aramizdaki maneviyati cok hizli bir sekilde bir kenara atip, ''nokta atisli olarak orneklediginiz'' kadar rahatsiz olacaginizi, ozellikle sizin olacaginizi hic dusunmezdim.

Simdiye kadar sadece kendi yazdiklarimi tekrar ettim. Ilk defa yukaridaki satirlara cevap vermek istedim baslangictan beri bekliyordum korkumun ne oldugunu ogrenmeyi.

Hakan kardesim, yemin ederim yukarida bahsettigin ve benim rahatsiz olacagim dusundugun konu aklimdan bile gecmedi. Ama sen nasil bu yargiya vardin ve muebbete mahkum ettin anlamis degilim.

Siz cok iyi animsayacaksiniz ki; kendisi benim ortaokulda matematik ogretmenim olan saygi ve rahmetle andigim, ve adina anma gunleri duzenlenen, ozel cagri isaretleri tahsis edilen degerli ogretmenim, ustam, konuya giris sebebim, fevkalade onemli kisi, ve yurt ve dunya capinda taninan, bilinen bir silent key cagri isaretinin baska birine tahsis edilmesi sizi hic rahatsiz etmedi mi, en azindan bu cagri isareti korunabilirdi demediniz mi, kurumlar cok mu ayip ettiler? Ya da TA lafinin gecmedigi TC3A ile calisilmasi veya tahsisi? Gercek sorun veya potansiyellerle ugrasmak, caba harcamak veya mesai yapmak yerine, size sadece bir harf ile yakin olan, son derece mesnetli ve herturlu kanuni ve manevi sarti dusunulerek, konuya vakif amator kisilere danisilarak yapilmis bir faaliyet, siz de cok iyi biliyorsunuz ki hicbir sorun teskil etmeyen ve etmeyecek olan bir konu iken, sadece ''onceden calisilmis gecici(!) cagri isaretleri'' ni korumaya yonelik ''galyana getirmek'' amaciyla, bunlarla hicbir alakasi olmayan TC3C'nin konu edilmesini ayrica affiniza siginarak ayipliyorum.

Eger, rahmetli Bulent UMMAN hocamdan bahsediyorsaniz, orada bir durun derim size…
Ailevi bagimiz haric, birlikte ac susuz, ramazan gunu amator telsiz imtihanina eleman yetistirecegiz diye Izmir in bir yerinde, gunlerce ders verdik. Anisina duzenlenen gunlerde onlarca QSO yu ben kendim yaptim, tuttugum Log goz yasimdan islanmisti.
Bunlari ajitasyon yaratmak icin soylemiyorum.
Ayrica, Konu benim icin veya bu sayfalar icin bugun ortaya cikmadi ki? Kisileri “galayana getirmeye” calisayim. Kaldi ki TC3C de bir gecici cagri isaretidir…
Hepimizin ozverileri var maddi, manevi hatta ve hatta ailevi bir yigin sorunlar yasadigimiz var, amator telsizcilik calismalari yonunden. Senin Kendi adina yaptiklarini, ozverilerini, benim birak elestirmege, cevap vermek bile haddim olmaz.

[i]Sevgili Hakan Kardesim,
Yeni nesilin (ki sizin deyiminiz) basarilari bizim gururumuz olur, sevinc goz yasimiz olur. Kaldi ki, en son yapilan hatiri sayilir bir Contest de amator arkadasimiza buradan 6000 km uzaktan 4-5 defa telefon ile arayarak anten calismasina katkida bulundum bunu soylemek anlamsiz bulunsa da, yeni nesil veya eski nesil icin katkim herzaman elimden geldigi kadar ve istenildigi muddetce olacaktir.

Ama en guzel basari hikayelerini kendileri yazacaklardir. Basarilarini okudukca mutluluk duyacagimdan emin olabilirsin.
Amator arkadaslarin diger konularda yaptigi calismalari (Anten, Transceiver, Anten Tuner Vb..) okudukca agzimdan dokulen ilk kelimeler

”Ne Guzel” olmaktadir.

En Guzel, saglikli ve Bol QSO lu gunler dilegiyle.
Yasar GOCET

TA3D/VU
[/i]

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 22 Mart 2011, 10:41:54 »
Sevgili Hakan Kardesim,

Umit ile gorusmene cok sevindim, dogru olani yapmissin en azindan tanimis oldun.

Gorusme ile yazmis oldugun icerikte, sunun iyice aydinliga kavusmasini isterim ki, Kimseyi kirmak, rencide etmek, yerden yere vurmak, Konun hakim i ve savcisi olup mueyyide uygulamak gibi hic bir dusuncem olmadi. Olmasi da mumkun degil.

Bunlari hangi cumlemden cikartiyorsun anliyamiyorum…

Kolay Gelsin Selam ve sevgilerimle.

Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #5 : 22 Mart 2011, 16:36:09 »

Hakan çağrı işaretin hayırlı olsun, hakkını fazlasıyla vereceğine eminim.
Videoyu izledim, http://www.youtube.com/watch?v=O4IvFiudIwA   ;
Fakat istasyonda nazar boncuğunu göremedim belkide vardır bilemiyorum :)
Başarılarının devamını dilerim.

73...

Çevrimdışı TA3AAB

« Yanıtla #6 : 22 Mart 2011, 16:42:19 »

Hakan çağrı işaretin hayırlı olsun, hakkını fazlasıyla vereceğine eminim.
Videoyu izledim, http://www.youtube.com/watch?v=O4IvFiudIwA   ;
Fakat istasyonda nazar boncuğunu göremedim belkide vardır bilemiyorum :)
Başarılarının devamını dilerim.

73...
nasıl görmedin nazar boncuğunu mustafa ağbi tam ortada parlıyor ya :=)

Çevrimdışı TB3DN

« Yanıtla #7 : 22 Mart 2011, 16:45:57 »
evet gerçekten süper bi çalışma olmuş az önce ta3aab link gönderdi ordan izledim tebrik ediyorum

Çevrimdışı TA3HM

« Yanıtla #8 : 22 Mart 2011, 16:50:04 »
  Sevgili Yasar Agabey,

Cok kucuk bir detayi daha duzeltip, son sorunuza da nacizane vefali haysiyetimle cevap vermek isterim.

TA3C, Degerli Umit Agabey ile gorusmek, bence ''dogru olani yapmak'' olarak degil de, ''fevkalade iyi yapmak'' olarak adlandirilmalidir. Zira, ''dogru olani yapmak'' deyisi, kimi zaman hukuki ve genellikle ahlaki acidan zorunluluk gerektiren bir tamlamadir. Sizin, benim uzerimden tenkit ettiginiz durum sadece ''olsaydi kaymakli kadayif olurdu'' kivaminda bulunan, kendisiyle gorusmeden once 99% olan manevi doyumumu, gorusmeden ve helalik almaktan sonra 99.5% yapmaktir ki, aldigim cevap ile ruhum ''kaymagi bol'' duruma gelmistir.

Diger 0.5% payini ise tamamiyla size birakiyorum. Bu oran, nereden baktiginiza gore cok kucuk veya cok buyuk olabilir.

Size birakiyorum kismini ve bu oranin neden buyuk veya neden kucuk olabilecegini kisaca soyle aciklayabilirim:

Sizler; neredeyse bizim yasimiz kadar bir gecmisinizi, bu sosyetik ve bir o kadar da ciddi hobiye ayirmis, imkansiz zamanlarda adiniza imkan diyerek yol almis, jenerasyonunuzla ve zamaninizin paha bicilemez ustalari Bulent Umman gibi hocalariniz(miz)la omuz omuza guresmis bir eski toprak, ustad olarak sonranizda gelen genclere, oncelikle kim olduguna bakarak ve ozellikle sahsini 'nokta ornek gostererek' tenkit/sikayet/duzeltme v.b. her ne olursa uygulamadan once mutlaka bizden cok daha erdemli dusuneceginizi, jenerasyonunuz donemindeki anlamli dostluk kavramini oncelikle on planda tutacaginizi ve davranislarinizdan once mutlaka hasretle yad'edeceginizi, bizleri bu camiada evlatlariniz gibi goreceginizi ve cogunlukla cok cok cok daha ciddi hadiselerde sizleri manevi olarak yipratan kisilere bile erdeminizi koruyacaginizi, asla baska biryerlerden 'kopyala+yapistir' mesajlari kullanarak ornek vermeyeceginizi bilen, siz degerli ustalara son derece saygili ve vefali aktif gencler olarak her turlu konunun en azindan sahsim adina farkinda olundugunu, bugununde ve ilerisinde her turlu saygisizliga mahal ve imkan vermeyecegimizi, sizleri rencide edici ve otekilestirici tum davranis ve soylemlerden mutlak suretle uzak duracagimizi, silent key ustalarin eserlerini ozlemle, kendilerini rahmetle anacagimizi ve yasayan bir bilgi abidesi olan siz degerli ustalari asla dunyamizdan, cumlelerimizden ve kalbimizin bir kosesinden cikartmayacagimizi bilmenizi isterim.

Bu yazdiklarim, kalbinizde coktan en harkulade yerini aldi ve gercek anlamini kazandiysa, geriye kalan 0.5% coktan tamamlanmis demektir. Fakat bahsettiklerim yalnizca aklinizda gecici yer edindi, ve 'unutulacak seyler' hanesine kaydedildi, 'laf salatasi yapiyor' cumlesini dudaklarinizdan dusurdu ise, bizler 99.5% orani ile yine herturlu imkani ve ozellikle imkansizligi zorlayarak yolumuza devam edecegimizi buyuk bir sevkle ve heyecanla bildirmek isterim.

Sizi ve nezdinizdeki tum saygideger usta, agabey ve arkadaslari hasretle kucaklar, devam ettigimiz, yanlisliklardan, kanunsuzluklardan ve vefasizliklardan cok cok cok(!) uzak bu yolda saygideger yardimlarinizi, mutlak ihtiyac duyacagimiz dogru 'tavsiye'lerinizi ve yasimiza denk bize katmadeger saglayacak gecmis tecrubelerinizi bekledigimizi bildirir, degerli ellerinizden operim.

En derin saygi ve selamlarimla,
  Hakan Mutlu
  TA3HM /TC3C

------------------------
  http://www.ta3hm.com
  http://www.qrz.com/db/ta3hm

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #9 : 22 Mart 2011, 17:12:27 »
Sayın Yaşar bey ve Sayın Hakan Bey,  yazışmalarınız ve üslubunuzun bu gruptaki herkese örnek olacak bir incelikte olduğunu söylememe izin verin lütfen. Sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var.. Keşke her tartışmayı bu şekilde medeni sınırlar içerisinde götürebilsek.

Saygılarımla,
Atila