Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Lambalı Alıcı Kiti
TA3D_SK:
Degerli amator arkadaslarim,
Sanirim bir yeri atliyoruz gibi geliyor gibi. her transistoru her herde, her entegreyi her yerde kullanmiyacagimiz gibi her lambayi da her yerde kullanamayiz.
Benim elimde yuzlerce lamba var. ama genede emin degilim icinden alici devresinde kullanilacak lamba cikip cikmayacagina...
selam ve sevgierimle
Yasar GOCET
TA3D/VU
TA8L:
Yaşar hocam selamlar
Lambayı bol miktarda bulabiliyoruz.Sorun yok.Diğer bobin ve varyabl kondansatörü bulmak gerekiyor,Konu ile ilgili malzemeleri araştırıyorum.
Ancak
Benim plaket yaptırdığım firma en az 50 Adet yapıyor.Konuyu ona göre değerlendirmemiz gerekiyor.
Kiit olarak yapmaya değer mi?Ben radyo çalışma ferkansları vs hakkında pek bilgi sahibi değilim.Almancası iyi olan bir arkadaş bize tercüme edebilirse olacak.
TA4SO:
Benim google translate ile ingilizceye çevirerek okuduğum kadarıyla 3 - 12 Mhz arasında yani kısa dalgada dinleme yapıyor yada en azından skala böyle belirlenmiş.
Ayrıca gerekli ekleme ve değişikliklerle cw, ssb ve drm sinyallerinde dinlenebileceği yazılmış.
Almanca pdf döküman burada : http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/175000-199999/192272-as-01-de-FRANZIS_ROEHRENRADIO_SELBERBAUEN.pdf
Bence güzel ve geliştirlebilir bir set.
Selamlar, 73...
TA2UH:
Şadan Bey haklısınız, ben de siz söyleyince tercüme motoruna çevirttirdim, evet amatör HF frekansları 3,5 -12 MHz arası alıyormuş. Bence bu iyi haber, belki de ilgi duyan arkadaşların sayısı artar... Yalnız 50'yi bulabilecek miyiz bilmiyorum. Bekleyip talep sayısını görelim.
73,
Çağlar Akgüngör
TA2UH
TA8L:
Arkadaşlar bahse konu lambalu radyo hakkında daha önce bir çalışma yapmış,denenmiş ve sağlıklı çalışan bir şema veya kit var ise.Bana döküman ve bilgi yollarsanız onun üzerinde yoğunlaşabiliriz.
Madem bu işi düşünüyoruz o zaman en sağlıklı çalışan ve mazlemesi kolaylıkla bulunabilen bir kit yapalım.
Sizlerden öneri bekliyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git