Gönderen Konu: Amatör arkadaşların isimleri hk.  (Okunma sayısı 391 defa)

Çevrimdışı TA2VO

Amatör arkadaşların isimleri hk.
« : 12 Ocak 2011, 00:00:11 »
Sayın web-master Bilal hocam.

Bitliğe yazı yazan bazı arkadaşlarımız çağrı işaretlerini vede özellikle isimlerini yazmamaktalar. Bu konunun düzeltilmesi için bir kural konmasını yada otomatik hale getilmesi için acayip derecede ısrar ediyorum.

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Amatör arkadaşların isimleri hk.
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2011, 03:28:55 »
İsim konusunda birşey diyemiycem ancak zaten yazarın çağrı işareti mesajın yan tarafında gözüküyorken neden bu baskıcı zihniyet? Ben ismimi genellikle yazmıyorum çünkü çağrı işaretim zaten unique yani dünyada benzeri olmayan bir tanımlayıcı bilgi, amatörler arasındaki bir ortamda da böyle bir tanımlayıcı kullanılıyorken birde ismimi dahil etmek bana gereksiz geliyor. Tanıyan zaten tanır. tanımayanda çağrı işaretimle hitap eder, en ufak bir gocunma kırılma olmaz benim açımdan. Merak edenlerde callbooktan yada qrz.com'dan bakabilir.

73, TB2HL

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2011, 08:28:24 »
TA2VO Osman Arkadaşıma katılıyorum. Çağrı işareti ile başlayan mesaj yazmak bana çok itici geliyor. Karşısındakine ismi ile hitap etmenin sıcaklığı hiç birşeyde olamaz. Benim için sizler, sadece birer işaret olmanın ötesindesiniz..

Atila
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2011, 08:45:39 Gönderen: TA1DX »

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2011, 09:24:15 »
Atila amca,

Beğen tuşu olsaydı basacaktım :)))

İmza kısmında herkes kendi bilgilerini isterlerse koyabilirler. Ama bencede sadece işareti yeterli gelmiyor. Ama herkesin görüşünede saygım var tabiki.
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2011, 09:33:57 »
Selamlar,

Bende Hem Osman ve  Atilla beye kesinlikle katılıyorum . Genelde birine yazı yazacak isem callbook veya QRZ e gidip isim bulmam gerekiyor. Ama zaten bu ismi bulabilecek iken niye yazmayalım?. Gizli bir şey değil .
En azından cevap yazarken hitap konusunda zorluk çıkmaz  hatta türkçeye uymayan garip hitap şekillerinide ortadan kaldırmış samimi bir ortam yaratmış oluruz.
Selamlar
TA2FE
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2011, 10:01:15 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Zaten 3-5 kural ile başım belada. Bu isteğinizi kural yapmayalım, ama öneri olsun. Mesajlara isim yazmanın faydalarından ve güzelliğinden bahsetmişsiniz. Biraz daha bahsedip, arkadaşlardan rica edelim. Ama lütfen başıma bir kural sarmayın! (HI) Ben de mesaj yazarken TA callbook'a girip bakıyorum, ama biraz zor oluyor.

Ayrıca, isimlerinizin TA Callbook'tan otomatik gelmesi için yapacağım ilk değişiklik sırasında çalışacağım.

Sağlıcakla kalın,

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2011, 20:35:49 »
Hatta foruma yazı yazan bazı arkadaşların TA Callbook'ta kayıtlarını bile bulamıyoruz. Ben de isim yazılmasından yanayım. Bizler arkadaşların çağrı işaretlerini genelde aklımızda tutmaya çalışıyoruz ama isimle de anılmak durumları oluyor. Hem isim hem de çağrı işareti olursa ikisi bir arada güzel olur.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2011, 21:00:21 »
Bilal Beyin de söylediği gibi:
Bence bu konu bir zorunluluk değil de öneri olsun..
Her yazımızın altına ayrıca  eklemek zor geliyor ise imzamıza ekleyerek sürekli çıkmasını sağlayabiliriz..

Ben öyle yaptım.. :)

Herkese 73 ler...
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2011, 22:29:14 »
En doğrusu ve mantıklısı imza kısmını oluşturmak. İlk kez kullanıyorum.
Profil---->Kimlik bilgisi kısmından rahatlıkla değiştiriliyor.
73
Çanakkale

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #9 : 12 Ocak 2011, 22:59:11 »
Bende katılıyorum mantıklı bir öneri..
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com