Gönderen Konu: 600 YENİLENDİ!  (Okunma sayısı 778 defa)

Çevrimdışı TA1ED

600 YENİLENDİ!
« : 24 Ocak 2012, 21:37:50 »

kıymetli radyo amatörü arkadaşlarım,

yaklaşık 15 yıldır Tekirdağ, Işıklar dağında kurulu olan ve Marmara bölgesinin büyük bir bölümüne hitap eden ,R0  145.600 rölesi
 31.12.2011 tarihindeki son arızasından sonra emekliliğe ayrılmıştır. Yerine TRAC  genel merkezi,TRAC Tekirdağ şubesinin katkılarıyla alınan YAESU VXR 9000 röle ve bölgemiz yeni lisans alan radyo amatörlerinin katkılarıyla yaptırılan röle dolabı 22.01.2012 tarihinde
zorlu bir yolculuktan sonra röle mevkiine nakledilmiştir.
BTK ile yapılan görüşme sonucu halen yakın bölgelerdeki diğer R0 rölelerin de aynı anda açılıp birbirini rahatsız etmemesi için,BTK 'nun şubemiz adına tahsis etmiş olduğu 88.ton,BTK nın BİLGİSİ DAHİLİNDE  RX ve tx  77HZ olarak yeni röleye yüklenmiştir.
sayısını hatırlayamadığım kadar inip çıktığım şu  600 röle mevkiisine bu sefer çok zor bir şekilde ulaşabildik, dik yokuşlarla dolu olan yolun bir çok kısmı aşırı derecede kaygan çamur iken bazı kesimleri de buzlu ve keskin virajlarda olunca zincirler takılı olduğu halde  son 10 km yolu araç geri geri çıktı !  üyemiz olmadıkları halde aracını hiç sakınmayan usta şöför amatör kardeşimiz  TB1CUO ,Özcan ve rölenin
kaviteleri ile birlikte konulacağı dolabı yaptıran TB1CTO Atilla ve yine üyemiz olmadığı halde ne zaman 600 de sorun var deyince Edirneden koşup gelen TA1PB  Murat beye bu günkü çabaları ve sabırları için hepimiz adına teşekkürleri sunmak istiyorum.
konu ile fotoğraflar en yakın zamanda paylaşılacaktır,selam ve saygılarımla.

TRAC TEKİRDAĞ ŞUBE SEKRETERİ
     TA1ED /METİN KORKMAZ
         TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: 600 YENİLENDİ!
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2012, 00:41:20 »
Metin Bey elinize emeklerinize sağlık, emektar 600 ün yenilenmesine sevindim yıllarca Ereğliden beri kullanmıştık.
İyi günlerde kullanmanız dileği ile..
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TB6DO

« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2012, 01:00:38 »
Emeği gecen tüm arkadaşlara yozgattan ellerine sağlık diyorum.
long 34 8478 E
lat   39 8266 N
QTH LOCATOR KM79KT18RJ

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2012, 18:40:24 »
FOTOLAR
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2012, 18:42:05 »
FOTOLAR
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2012, 18:43:00 »
FOTO
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2012, 18:43:50 »
FOTO
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2012, 21:34:46 »
Sevgili Metin Abi  ;

Evvela fotoğraflara baktım; Radyo amatörlüğünün,amatörlere hizmet etmenin , kısacası taşın altına elini sokmanın ne denli zor olduğunu , bir o kadar da orada verilen emeğin verdiği hazzı azıcık onure edecek bir iki kelimeye ne kadar muhtaç olduğumuzu, düşündüm.  Benzer yolları bizlerde geçtik geçmeye devam ediyoruz. Başta siz olmak üzere, tanışma fırsatı bulamadığım ama her ortamda paylaşımımız olan Murat Abime, ayrıca desteklerini esirgemeyen diğer arkadaşlarımız Özcan ve Atilla Bey'e teşekkür ediyorum.

Tüm amatörlerimiz rahat rahat konuşsun diye....

Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2012, 00:01:54 »
Sevgili Ali ;
Bu tarz çalışmaların kendi payıma takdir yada teşekkür beklenerek yapılan işler olmadığının altını çizmek isterim...Bu bir gönül ve yaptığından haz alma meselesidir....Parayla çekilmeyecek kahırları çekmek göze alınarak icra edilir...Sadece yapılan sistemin sağlıklı çalışması sana duymak istediğin hazzı verir....Karşılığı sadece bu manevi hazdır....Hoş yapılan işi hiçbir kanuni dayanağı olmadığı halde sırf sana rahatsızlık olsun diye ilgili kurumlara şikayet eden yüzsüzlerin her daim her bölgede olabileceği gerçeği aşikardır...Tecrübeyle sabit bu tarz girişimlerin bir örneği bölgemizdeki bir başka repeater sisteminde yaşanmıştır...Lakin artık ülkemizde bu tarz yüzsüzler için başarılı yüz nakli ameliyatlarının yapılabildiği gerçeğide aşikardır...Bu sebeple önem vermemekte fayda vardır...Keyif aldığım bir çalışma için benide kadroya müdahil ederek  Atilla ve Özcan kardeşlerimle tanışmama vesile olması hasebiyle eski dostum Metin'e teşekkür etmeyi borç bilirim....Tüm amatörlere güle güle kullanmaları dileklerimle.......73 de TA1PB
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2012, 00:41:04 »
Metin Kardeşim ve Tüm Emeği geçenlere teşekkür ederim,  uzun yıllar kullanmamız temennisi ile,

73'

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2012, 00:26:10 »
Metin ,Özcan ,Atilla ve Murat  arkadaşlar yaptığınız emek, çektiğiniz zahmet ve bu önemli iş için zaman ayırdığınız için hepinizin eline sağlık diyorum. 

TB 1 CFF
                                                                                           Feridun Pek

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2012, 17:25:31 »
Yukarı çıkıldığında işerin ters gidebilme ihtimalini daha yoldayken ortadan kaldırmak için önlem olarak arabayı ters olarak çıkarmak kimin fikriydi bilmiyorum ama sanırım faydası oldu...:)
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2012, 17:26:45 »
.
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #13 : 02 Şubat 2012, 17:29:10 »
5 km lik eller aya biz yaya parkuru.....:)
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2012, 17:31:22 »
Siz siz olun sigaradan uzak durun....İçmeyenler ceylan gibi sekerken bendenizin hali alenen ortada......
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2012, 20:31:48 »
Herkesi kalben tebrik ederim.
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2012, 10:54:57 »
5 km lik eller aya biz yaya parkuru.....:) Murat, neredeyse eşantiyon Uludağ tatili gibi olmuş bu :)).  Birde ön çekişli arabayı arka çekişli yapmışsınız bu bana enteresan geldi. Saygılar.

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2012, 23:27:45 »
Doğru valla   :::))))

Çevrimdışı TA1PB_SK

« Yanıtla #18 : 05 Şubat 2012, 00:44:30 »
Tamamen gücün tekerleklere aktarılmasıyla alakalı bir durum....
İş=yol x kuvvet formülünden hareketle araçların geri viteslerinin büyük çoğunlukla en düşük tur oranına sahip vites olmasından kaynaklanan bir çözüm uygulaması....Motorda üretilen gücü tekerleklere en fazla ileten vites seçeneği diye de özetlenilebilir...Önden çekişli araçlarda patinaj dolayısıyla çıkılamayan rampalarda kullanılan eski , basit ama bir okadar da etkili olan çakma arazi vitesi yöntemi....Birçok defa beni arazide zor durumdan kurtarmıştır....Yani tecrübeyle sabittir.....:))
Yalnız tüm araçlarda bu böyledir diyemem...Teknik özelliklerinden bakmak lazım....Ama kullandığım dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmayan hemen hemen tüm araçlarda böyleydi..... Ayrıca tatil konusunda tatili kim sevmez diyebilirim......:))
73
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)