Gönderen Konu: Kenwood TH F7E  (Okunma sayısı 360 defa)

Çevrimdışı TA2ABE

Kenwood TH F7E
« : 08 Aralık 2010, 18:46:06 »
Kenwood TH F7E cihaz kullanan arkadaşlar var ise karşı istasyon ile sadece el telsizi ile UHF simplex görüşmelerdeki randıman nedir? Cihazın dinlemesi iyi diyen arkadaşlar hangi şartlarda test ederek sonuca ulaşmışlardır bilinmez ancak, cihaz da sarkma alma vs... durumlar söz konusu değil zaten dinlemesi bu şekil olan bir cihazın sarkma alma ihtimali gerçekten düşük, ayrıca ATT off konumda iken dahi cihaz çok temiz ve yakından gelen sinyali bile dinlemekte zorlanıyor hatta dinlemiyor da diyebiliriz. Daha önce kullandığım ve hala kullanmakta olduğum Wouxun KG-689 UHF cihaz(yani bazılarının beyenmediği china malı cihazlar) kenwood gibi kaliteli bir cihazın dinleme yapması gerektiği ama yapmadığı yerlerde 689 çok net ve temiz bir şekilde dinleme yapabilmektedir. Bu yüzden cihazda mı bir anormallik var yoksa tüm kenwood cihazlar mı aynı durumda bilmek açısından denemesini yapan arkadaşlar var ise bölge ile birlikte simplex karşı istasyonla ne kadar duyuşabildiklerini yazarlarsa sevinirim. Aynı zamanda da bu cihazdan almayı düşünen arkadaşlara da fikir vermiş olacağız.
TA2ABE

Çevrimdışı TA2ABE

Ynt: Kenwood TH F7E
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2010, 18:54:27 »
İlk örnek ve deneme benden arkadaşlar normal bir cihazla ( Wouxun, Hyt) QTH bölgeme göre Göztepe de 6 katlı bir binadan Tütüncü Mehmet Efendi Cd. Bağdat Caddesi ışıklara kadar, ara sokaklarda dahil olmak üzere simplex kanaldan kesintisiz görüşebilinirken, Kenwood TH F7E benim gözümde dinleme konusunda sınıfta kalmıştır. Ayrıca QTH da dahil olmak üzere Wouxun 689 çok temiz dinleme yapar iken Kenwood 6 katlı bir binada dahi İstanbul 200 rölesinden gelen sinyali ancak telsizin bulunduğu konuma göre 2-4-6 sinyal, bazen de sadece modülasyon şeklinde dinlemektedir. Saygılar
TA2ABE

Çevrimdışı TA2ABE

« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2010, 16:44:15 »
Gökan abim verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum gayet açıklayıcı olmuş, ayrıca bahsettiğin üzere wouxun'daki sinyal olayı hikaye zaten modülasyon da gelse karşı istasyon full gösteriyor kenwood cihazın bir güzelliği olan neyse olan göstermesi, ayrıca dediğin gibi iş anten de bitiyor zaten anten olmadın mı cihazın kralı olsa hikaye, ben şimdi cihazdan dediysem yanlış anlamasın diğer arkadaşlar da anten ve cihazı bir bütün olarak gördüğüm için bu şekilde tabir ettim zaten cihazla ilgili bir sıkıntı olmuş olsa ne takarsan tak anten tedaviye yanıt vermez. KB 'da gördün Dıamond SRH999 anteni mi gayet güzel randıman veriyor ancak senin de dediğin gibi biraz kısa kalıyor. :D:D TA1AT Bülent abiyle de bu konu üzerine konuştuk kendiside farklı bir cihazın antenini kullanıyormuş ve durumdan gayet memnun. O zaman geriye yapacak tek bir şey kalıyor abim bir wouxun dual anteni bulacağız. Bu arada araya koyduğun çevirici dinleme açısından bir sıkıntıda yaratmıyor galiba. Bu arada son olarak temin edebileceğimiz bir nokta nasıl bulacağız işin en zor kısmı burası galiba... Saygılar 73's
TA2ABE

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2010, 17:12:48 »
Merhaba beyler,

Size Kenwood TH-F7 hakkında bir bilgi aktarmak istiyorum.
TH-F7 nin bir sıkıntısı yanında başka bir cihaz ile yüksek wattlı tx yaparsanız cihazın anten girişindeki koruma yanıyor. Bundan dolayı cihazın dinlemesinden % 70 80 oranında düşme oluyor.

Eğer sizin kullandığınız TH-F7 ninde bu tip bir sorunu varsa dinlemesi neredeyse yok gibidir. Bu durumdaki bir Kenwood ile hiç bir cihazın RX karşılaştırılamaz.

Selamlar
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #4 : 09 Aralık 2010, 19:00:02 »
Herhalde 5-6 yıl oldu thf 7 yi kullanıyorum ben memnunum yanlız sizlerin bahsettiği sağırlık olayının sebebi servis ayarları dediğimiz ayarların standar değerlerin dışına çıkmasından kaynaklanıyor servis ayarlarının değişme nedeni  şarj adaptörü devrede iken mandala basılmasından kaynaklanmaktadır bu esnada cihaz üzerindeki gerilimin değişmesi nedeniyle sistem ne  şekilde bilmiyorum ama flaşa benzer bir entegre üzerindeki değerler değişiyor yada bu dosya bozuluyor haliyle servis menüye girdiğinizde cihazın hassasiyetini gücünü sql  gibi değerleri düdeğiştirebiliyorsunuz bu benim başıma geldi cihazım garanti dahilinde iken elimide süremedim ankaraya gempaya gönderdim onlarda ölçüyor biçiyor cihazda birşey yok diyerek geri gönderiyorlar
 dinleme hassasiyetinin normal değerlerde olduğunu söylediler derken ben bunu foruma yazdım o dönem zannedersem ta2ey Mustafa  Aydın bey yada ta3x Nuri Boylu bey olacak  bir açıklama vermişti ondan yola  cıkarak bu  uygulamayı yaparak  cihazımı düzeltmiştim
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2ABE

« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2010, 21:22:07 »
TA5FW açıklama için teşekkür ediyorum. Doğrudur aynı olayı bir yerde daha duymuştum,böyle bir durumda söz konusu tabi, ancak cihaz yeni olduğundan böyle bir durum oluşmadı ve bu konuya ayrıca hassasiyet gösteriyorum. 1CIG Gökan bey'inde dediği gibi antenin rolü büyük bu konuda çünkü Dıamond SRH999 (binladin) tabir edilen anteni taktığımızda dinlemede çok farkediyor. Bu cihazlara hassasiyeti yüksek anten şart gibi görünüyor.Saygılar.
TA2ABE

Çevrimdışı TA2ABE

« Yanıtla #6 : 09 Aralık 2010, 21:28:14 »
Ahmet bey bilgi için teşekkürler,bahsettiğiniz üzerine kenwood bazı hususlarda hassas bir cihaz iyi bakmak gerekiyor. Şarja bağlama ve şarjdan alma konusunda da problem yaşayan ve cihazı eline alan arkadaşlar mevcut bu konuda da araştırma yaptım, kullananlar şarj konusunda cihazı şarja takarken önce adaptörün pirize takılması ardından soketin cihaza bağlanması, çıkartırken ise tam tersi işlemin tekrarlanması konusunda da internette bilgiler mevcut. Konu hakkındaki yorumunuz için tekrar teşekkürler. Saygılar.
TA2ABE

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2010, 00:15:24 »
Burak bey 3 yıldır  bu cıhazı kullanmaktayım ve görüşlerineze (sagır oldugu hakkında) katılmaktayım ama ben cıhazdan sonderece memnunum neden mi çok karalı çalıştıgı için  . benden önce görüşlerini yazan arkadaşlarında belirttigi gibi anten büyük rol oynamakta,ayrıca çin menşeili diye tabir ettiginiz cıhazların dinlemesi kenwood ta göre her nokta da daha iyi.hem yagide hem de vertical antenlerde.kısaca bir örnek vereyim;kenwood la 4 elemanlı yagi ile (swr.1.2) bolu yu zor bir şekilde duyarken çin menşeili cıhazlarla anlaşılır olarak net bir şekilde duymaktayım
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2010, 08:47:51 »
Burak bey benim bahsetiğim konu cihazın şarjı değil cihazın şarjı esnasında mesela 4w konumunda iken mandala basılıp gönderme yapılması  durumunda gerilim düşmesine neden oluyor cihazın servis ayarlarının bozulmasına neden oluyor demiştim siz zannedersem yanlış anladınız bu türde arkadaşlarıma ait sağır olan cihazları düzelttim
saygılar
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA2ABE

« Yanıtla #9 : 10 Aralık 2010, 13:38:50 »
Ahmet bey ben konuyu anladım konu şarjdan açılmışken araştırdığım bir bilgiyi de aktarmak istedim. Cihazı önce wouxun anteni ile deneyeceğiz deneme sonrasında bilgi aktaracam diğer arkadaşlara. Saygılar
TA2ABE

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2010, 16:54:21 »
kolay gelsin
ta2aoz@hotmail.com