Gönderen Konu: YARISMALARDA SELF SPOTTING YAPILMASI HAKKINDA...  (Okunma sayısı 72 defa)

Çevrimdışı TA3D_SK

YARISMALARDA SELF SPOTTING YAPILMASI HAKKINDA...
« : 03 Aralık 2010, 13:31:13 »
Degerli amator arkadaslarim.
Yarisma esnasinda genelde DX SUMMIT ve diger cluster larda yarisma frekansi verilerek, calisan istasyonun yazilan frekansda aktif oldugu belirtilmektedir.
Ornegin gectigimiz CQWW DX SSB ve CQWW DX CW yarismasinda bunu DX SUMMITden takip edenler bilir.
Burada yapilan yanlis Tek operator dalinda katilan arkadaslarin bazen kendi kendilerini bazen bir baska amatorun cagri sareti ile Spotting yaptiklarini gozlemekteyiz. Boyle durumda yarisma komitesi sizi otomatik olarak asistant bolumune atar veya sizi diskalfiye eder.
ikinci yanlis ise calisan istasyonu belirten yani spotting yapan istasyon degisik cagri isaretlerini kullanmakta ama bilgileri ayni bilgisayardan gondermektedir.
yarisma sonrasi ozellikle self spotiing yapanlar, ayni ulke cagri isaretli olanlar oncelikli olarak Bilgisayar IP numaralari hatta ev adreslerine varincaya kadar tespit edilerek reklamasyon yapilir. Buna gore yarisma komiteside karar alir.
Konuyu Daha iyi anlasilir olmasi icin asagidaki WEB sayfasindan faydalanabilirsiniz.
http://www.k1ttt.net/logs/2010cqwwcw_spots.zip
Selam ve sevgilerimle.
Yasar GOCET

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: YARISMALARDA SELF SPOTTING YAPILMASI HAKKINDA...
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2010, 14:20:28 »
Merhaba Yaşar Bey, Benzeri benim 2 sene evvelki CQ WW da başıma geldi, yarışma anında ( benim her yarışmadaki kategorim kesinlikle Assisted'dir)  N1MM ekranında kendi işaretimle kendimi spot ettiğimi (!) gördüm , hemen ekran görüntüsünü alıp yarışma direktörüne eposta yolladım. Ve anında band değiştirerek spottan yararlanmadım.

Sizin dediğiniz gibi self spotting ya da beni spot edermisin gibilerden talepler, yarışma ruhuna aykırı, Sonuçta olumsuz bir sonuç yaşamadım ama maalesef sizden de bu talepte bulunulması kişiye manevi sıkıntı veriyor.. Bu hafta sonu da 160 metre  Contest var, bakalım anteni yetiştirebilecekmiyim..

Siz iyisimi bir İstanbul yapın..:)

Selamlar, Atila