Merhaba, Verdiğiniz linkte Alpha 2400 serisi kablolar var. Alphawire web sitesinden 2500 serisi kablo bulamadım, bu nedenle sizin verdiğiniz linkteki kablolar için yorum yapabilirim, Bunlar LI-2Y(st)Y diye tabir edilen polietilen damarlı (PE), örgüsüz, sarma aluminyum basit ekranlı, kalaylı toprak telli ve PVC kılıflı sinyal kablolarıdır. (
http://www.petkab.com.tr/urunler.asp?islem=detay&ID=170&KatID=6 burada PVC damar izoleli LIY(st)Y tipini görebilrsiniz,) 24 AWG = 0,22 mm2 ye, 20 AWG 0,50 mm2, 18 AWG de 0,75 ile 1 mm2 arasında bir kesite tekabül eder. Bu tabloda damar sayısına göre verilen Diameter, bitmiş kablo çapı demektir, tek damar çapını genellikle vermezler, 0,22 mm2 için 1,2, 0,50 mm2 için 1,6 ve 0,75 mm2 için de 2 mm civarı bir damar çapı düşünebilirsiniz ama bu sizin için zaten çok önemli olmayacaktır. Önemli olan Dış çap, kullanılacağı yerin deliğinden geçip geçmeyeceğini anlamanız için bilgi amaçlı olarak verilir.
Sonuç olarak, Bu kablolar taşıdıkları doğru akım yada düşük frekanslı (en fazla 100-200 KHz) sinyalin bozulmaması için basitçe Aluminyum folyo ile kaplanmışlardır, sizin kullanım yerinizin anten switch olması nedeniyle, doğru akım on-off şeklinde olacağını tahmin ediyorum, bu durumda damar izolesinin PE veya PVC olmasının bir önemi yoktur, ucuz ve kolay bulunduğu için PVC izoleli kablo olabilir. ekranlamanın buradaki amacı, malum, anten switchler antene -RF kaynağına yakın çalıştığı için, buradan kapacakları RF sinyalini aşağıya, sizin istasyonunuza, ikinci bir anten gibi alıp enterfere şeklinde geri taşımamak içindir. Aynı sıkıntı Rotor kablolarımızda da mevcuttur. Kablo içerisindeki topraklama telini, hem yukarıda hemde aşağıda toprağa bağlamalısınız. Damar kesitinizin, anten switchin gerektirdiği gücü taşıyabilecek kesitte olması gerekir, switch üzerindeki değerleri yazarsanız, kaç damarlı hangi kesit bir kabloya ihtiyacınız olduğunu belirleriz.
Bilgi için, emekli olmadan önceki işim kablo olduğu için, her tür kablo sorunuzu yanıtlamaktan mutlu olurum.
Başarılar dilerim.
Atila, TA1DX