Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***
tacallbook'da kayıtlı adresler hk.
TA9ABG:
bence yine dikkate almayanlar olacaktır. bu işin kesin bir çözümü var mı bilmiyorum, inşallah çözülür. ben de yanlış telefon numaralarına bir kaç defa denk geldim.
TA2HM:
Nedense bazı Amatör Radyocu arkadaşlar, abiler veya kardeşler kendilerini gizlercesine köşe bucak saklanmaya çalışmaktadırlar. Ben de havada duyduğum bir istasyonu merak eder bilgilerini bir kontrol ederim. Ülkemizde de bu amaca hizmet eden TACALLBOOK sitesine de önem verir tüm bilgilerimi güncel tutmaya çalışırım. (Hatta bu konuya cevap yazan arkadaşlarımızdan birinin de callbookta kaydını bulamadım. Bilmiyorum belkide ben bu kadar önemsiyorumdur. Şahsi düşüncem.) Bir çok arkadaş gibi ben de ilk rayo amatörü olduğumda ilk yaptığım işlerden biri callbooka kaydımı yapmak oldu. Ben Amatör Radyoculuk camiasının bir aile olduğunu düşünüyorum. Bir hobi etrafında birleşmiş bu camiada kimin ne makamda olduğu ne akademik unvana sahip olduğu önemli değil, bu kişinin birinci önceliği olan özel yaşantısını ve bunun içindeki kişileri ilgilendirebilir önemli olan hepimizin bu camia içerisinde birer fert olduğumuz ve üzerimize düşen görevlerimizi (Amatör Radyoculuğu) elimizden geldiğince amacına uygun bir şekilde yapmak diye düşünüyorum. Neticede birimizin başına üzücü veya sevindirici bir olay gelse hep birlikte üzülüyor, hep birlikte de seviniyoruz.
Artık teknolojiyi bu kadar çok kullandığımıza göre de callbook kayıtlarımıza da bir fotoğraf tarattırıp, koyabiliriz. En azından sesini duyduğumuz bir istasyonun nasıl bir siması varmış onu da öğrenmiş, bir vesile ile karşılaştığımızda bir birimize çok yabancılık çekmeyiz diye düşünüyorum.
Tüm radyo amatörü camiasına saygı ve sevgilerimi sunarım.
73 ler.
TA9ABG:
size sonuna kadar katılıyorum. Tebrik ediyorum gayet güzel özetlemişsiniz.. Callbookta kaydı yoksa banda çıkmasının da pek mantığı yok bana göre. Eşit bir durum da değil. Arkadaşlık sitesinde sahte profil mi hazırlıyor ki sahte twelefon numarası veriyorlar. Ben de belgemi alır almaz kaydını yaptıranlardanım. Bu sayede istanbulda bir çok radyo amatörü ile tanışma fırsatım oldu.. Hemen aradılar ve telefonumu kaydet dediler mutlaka beklerim dediler ve güzel dostluklara vesile oldu.
TA0SI:
Değerli arkadaşlarım, callbook a kayıdın amatörlerce yapılmadığını hepimiz biliyoruz.Editörün sadece isim ve çağrı adı ile yer verdiğide görülmekte,bence oradaki bilgiler eksiksiz olmalı, telefon no kontrol edilerek konulmalı keza adres bilgileride belgelendirilerek yer verilmelidir.Tabiki sağlıklı bir kaynak düşünülüyorsa, sağlicakla kalın, saygılarımla.
TA5II:
Değerli arkadaşlarım.
İletişim konusunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat adres bilgilerinin yayınlanması konusunda çekinceleri olan arkadaşlara da hak vermemek elde değil. Belki bu çekinceler email ile adres bildirimi ile giderilebilir.
Sadece bizlerin kayıtları değil, röle bilgilerinin de kayıtları oldukça önemli. Bu konuda da bir standart oluşturmalıyız. Röle bilgilerinin kayıt altına alınması ve kayıtlardan çıkartılmasının bir yönetmeliği olmalı. Kayıtlarımız güncel olduğu sürece biz amatörlere faydası olur. Belirli dönemlerde (3 aylık, 6 aylık vb gibi) , ilgili dernek yöneticilerinden röle bilgilerinin teyitleri alınabilir. Bu sayede hem kişilerin hem de rölelerimizin bilgileri güncel hale gelir.
Saygılarımla,
TA5II / Mersin
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git