Ana Sayfa > Haberiniz var mı? ***

tacallbook'da kayıtlı adresler hk.

<< < (3/7) > >>

TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,

TA Callbook Yurdumuzda QSL kart gönderimi haricinde de kullanılmaktadır. Bu sebeple en azından kişinin adı soyadı çağrı işareti ve ilinin bilgilerinin olmasına çalışıyoruz. Adres, telefon, resim ve diğer bilgiler ise tamamen kişinin kendi isteğine bağlı olarak eklenmektedir. Sistem tam otomatik çalışabilir halde olsa da, gönderilen bilgilerin TA Callbook'ta yer alması, bir dizi kontrolden sonra TA3AK Ömer Yardaş tarafından onaylanmasından sonra olmaktadır. Onay süreci hem kontrollere, hem de bu iş için ayırdığımız zamana bağlı olduğundan biraz gecikebilmektedir. Bu gecikme için arkadaşlarımız gerekli anlayışı göstermektedir.

Röle bilgileri ise bildirimle güncellenmektedir. Herkesin bu listeyi gördüğünü varsayarak, çok büyük görünür bir yanlışlık olmaz ise bize bildirilen tüm değişiklik ve eklemeleri işliyoruz. Yanlışlıklar olmuyor mu? Oluyor. Onu da kısa sürede düzeltmeye çalışıyoruz. Eğer bu konuda kural getirmeye çalışırsak ruhsata bağlanmamış röleleri yazmamamız gerekir. Ama kanunların verdiği yetki ile yapılan deneme çalışmalarını da dahil ediyoruz.

Yeri gelmişken tekrar edeyim,

TA Callbook 1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılmış bir çalışmadır. İlk zamanlarda adreslerimize fotokopiler olarak gönderiliyordu. Sonra kitapçık şeklinde yayınlanmaya başladı. Sonra CD olarak bizlere ulaştırıldı. 1998 yılında ise TRAC sayfaları altında yer aldı. 2004 yılından itibaren www.tacallbook.org adresine taşındı. Bir ara, TRAC'ın teknik altyapısından faydalanması dışında TRAC ile bir ilgisi ve bağlantısı yoktur. TRAC ve benzeri dernek ve radyo amatörlerinin sitelerinden TA Callbook'a pencere bağlantıları yapılmaktadır. Belki bu bağlantı şekli bir derneğe ya da gruba bağlı olduğu hissini yaratmaktadır. Ama öyle değildir.

1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılan bu çalışmanın editörlüğü halen TA3AK Ömer Yardaş tarafından sürdürülmektedir. Ben 1998 yılından itibaren internette hizmet vermesini sağlayan programını yazdım, 2004 yılından itibaren de isim ve hosting giderlerini karşılıyorum ve Ömer beyin talepleri doğrultusunda vaktim oldukça yazılımın geliştirmesini yapmaktayım.

Durum bundan ibarettir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3SA:
Sayın Sami Bey(TB5CPM); evet bazı arkadaşlarımız biraz fazla hassas davranıyor olabilir bu callbook konusunda hemfikiriz, fakat havaya çıkıpta qso yapıyorsa bu qsonun getirmiş olduğu yükümlülüğüde takdir edebiliyorsa ki bunun yapıldığını tam anlamıyla söyleyemiyorum, orada bir geçerli adres belirtmek zorundadır. Ben şahsın telefonunu mailini vsvs arayıp bulmak zorunda değilim..Hiç olmaz ise gidip bir posta kutusu adresi alıp oraya koymakta mı zordur ? Bir posta kutusu masrafı 6 TL.idi.

Bakın araştırmış görmüşsünüzdür mutlaka QRZ.com'da.. Bazı Radyo amatörleri tıpkı bizim gibi :):) adresinin yanında bütün yazlık kışlık aklınıza gelebilecek her adresini fotoğraflarıyla birlikte yayınlamış orada..Bizim daha çok yol almamız lazım kısacası. 83 yıllık farkı kapamak kolay değil..kalın sağlıcakla 73's

TA3SA:
Değerli arkadaşlar ;

Son yapılan radyo amatörlüğü sınavlarıyla birlikte, aramıza yeni katılan veya çağrı işareti değişen arkadaşlarımızın, tacallbook platformunda gerekli düzenlemeleri yaparak kayıtlarını gerçekleştirmeleri, havada duyduğumuz arkadaşlarımızı tanımak ve QSL card gönderebilmek için ivedi yapılması gereken bir çalışmadır.

Konuya hassasiyet göstermeniz, hepimizin menfaatinedir. Saygılarımla. 

TB3BSW:
Ali Karabaş Hocamın öğrencisiyim...
Taze Amatör telsizciyim.
Belki salak bir soru olacak ama....
Bu kimlik kayıtlarını amatör telsizci olmayanlar göremese olmazmı?

TA3SA:
Mehmet Bey;

Siz bu soruya "salak soru" sıfatını lütfen yakıştırmayınız. Bu sorduğunuz soru birçok sorunun yanında mantıklı olabilecek tarafları olan bir soru.  Bu sorunun muhatabı Bilal Bey mutlaka açıklayıcı bir cevap verecektir.

Ayrıca "hoca" olarak onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum, ben ne yaptım ki, siz; amacınız doğrultusundaki çalışmalarınız sayesinde radyo amatörü oldunuz. İnşallah faaliyetlerimizle de havada sesinizi duyacağız. Ben sadece destek birliği vazifemi icra ettim.Saygılarımla..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git