Gönderen Konu: FM telsizde AM nasil dinleniyor?  (Okunma sayısı 446 defa)

Çevrimdışı TA1MD

FM telsizde AM nasil dinleniyor?
« : 08 Eylül 2010, 11:01:56 »
Merhaba, bi süredir hem internette görüyordum hem de bi arkadaşim aselsan 4021 in frekansi düşürüldüğünde hava bandinin dinlenebildiğini söylemişti. Bende ilk zamanlar internettekilerin sahte olduğunu düşünmüş arkadaşimada başka bi iş vardir onda demiştim ama açikçasi merak ediyordum. Dün gece merakima yenik düştüm ve denemeye karar verdim, Wouxun kg-uvd1 cihazimin frekansini düşürdüm, bikaç dk www.iststatus.com dan dinleme yaparak Ankara'da kullanilan hava frekansini öğrendim ve cihaza girdim. Sonuç sürpriz, yakindaki uçaklar ve bazende kulenin görüşmeleri aliniyor ve çok net olmasada anlaşiliyor.

Am ve Fm modülasyonlarin özelliklerini biliyorum. Hava bandinin Am kullandiğini biliyorum. Peki Fm bir cihazla Am modülasyonlu sinyal nasil aliniyor?

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: FM telsizde AM nasil dinleniyor?
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2010, 11:21:58 »
Benim Yeasu FT-60 dual cihazda belirli bir frekans altına gelince otomatikman AM modülasyona geçiyor.

Belki böyle bir durum söz konusudur.

Saygılar, 73.
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2010, 20:11:04 »
AM modülasyon üretilirken kısmen FM modülasyona benzer şeyler de üretilmektedir. Bu sebeple AM modülasyonlu yayınları FM modülasyonu alan alıcı ile dinleyebilirsiniz, ama dediğiniz gibi net olmaz. Aynı şekilde, FM modülasyon yapılırken de biraz AM modülasyonu da kaçar. FM yayınları da AM modülasyonlu alıcılarla dinlersiniz fakat net olmaz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2010, 12:34:32 »
http://www.iststatus.com/

Bu link hem güzelmiş hem de güvenlik anlamında tehlikeli sanıyorum. Uçağın yüksekliğini dahi görebiliyorsunuz.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TB8CMX

« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2010, 18:04:07 »
bu cihazın modifikasyonunu nasıl yaptınız bir link verebilirmisiniz nette arıyorum air band a cekmek için bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2010, 01:15:45 »
Bu yöntem sadece kg-uvd1 modelinde işe yaramaktadir.

Alma genişletme
1. cihazi [6] tuşuna basarak açin
2.2 satir çizgi gördüğünüzde  953708 tuşlayin
3. tekrar 2 satir çizgi göreceksiniz sirasiyla vhf ve uhf alma bandlarini yazin
örnek: 136174400470

Gönderme genişletme
1. cihazi [9] tuşuna basarak açin
2.2 satir çizgi gördüğünüzde  051266 tuşlayin
3. tekrar 2 satir çizgi göreceksiniz sirasiyla vhf ve uhf alma bandlarini yazin
örnek: 144145430439

Çevrimdışı TA4BU

« Yanıtla #6 : 15 Eylül 2010, 21:57:04 »
                        Wouxun KG-UVD1P Modelinde   frekansı  genişletmek için   nasıl bir uygulama yapmak lazım  bilen varmı arkadaşlar ! örengin:118-200  vhf. 400-570 uhf olabilirmi
             Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

TA4BU
Mesut Pargan

Çevrimdışı TB8CMX

« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2010, 02:42:38 »
bu vermiş olduğunuz bilgide cihaz üzerinde denememe rağmen başarılı olamadım sanırım cihaz kg-uvd1p oluşundan bu na göre de yapabileceğim air band değişikliğiile ilgili yardımlarınızı bekliyorum sağlık ile kalın