Gönderen Konu: TS-2000 de RF-Gain Sorunu  (Okunma sayısı 280 defa)

Çevrimdışı TA1TC

TS-2000 de RF-Gain Sorunu
« : 06 Eylül 2010, 17:32:57 »
Merhaba arkadaşlar,

9 ay önce evimi taşıdım. Taşınırken ilk yaptığım şey anten tesisatımı kurmak oldu. Ancak buna rağmen anten tesaiastına ait kablolarımı ancak geçen hafta pazar günü çekebilmiştim.
Tabi çok heyecanlanmıştım. Zira uzun bir aradan sonra yeni bir mevkide (Locator um değişmemişti) havaya çıkacaktım.
Kablolar cihaza bağlanmıştı. 14 MHz de de gezerken gümbür gümbür bir radyo ancak S-Metrede kımıldama yoktu. Nasılsa Benim Yagi antenim var duyarlar diye bir çağrıda bulundum ve  hooooooooooop JA istasyonu ile QSO başlamıştı bile. Ancak ortada garip bir durum vardı. Bana verilen rapor 59+ olmasına rağmen benim verebildiğim rapor sadece 5-0 idi çünkü s-metrede hareket yoktu.
Aklıma hemen Antenin tüm ölçümlerini tekrarlamak geldi. Hatta yeni bir 1:1 Balun bile sarıp denedim ama nafile durum değişmedi.
Bu konuda hatayı hep antende aramama rağmen artık sorunun cihazımdan kaynaklandığını anladım (anlamak istemedim hep :-))
Bir arkadaşın cihazını benim tesiasata bağladık ve antenin suçsuz olduğuna kanaat getirdik.

Cihaza resteler mi atmadım, menüleri ile mi oynamadım ancak nafile..... değişen bir şey olmadı... Hatta belki bu akşam Firmware upgrade işlemine bile girişeceğim.

A Main VFO tarafında (solda) VHF UHF sinyalleri ve HF sinyalleri de sağdaki VFO ya göre (sağda HF yok) daha düşük alınıyor.
HF de en güçlü okuduğum sinyal 7 S dir.

Sorun acaba S-meter de midir yoksa RF-Gain de mi onu da tam çözemedim. (adamların radyosu gümbür gümbür geliyor...)

Bu sorun ile daha önce karşılaşan kimse varmı?

E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA1AJ

Ynt: TS-2000 de RF-Gain Sorunu
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2010, 21:26:03 »
Uğur Bey Selamlar, yeni QTH ınız hayırlı olsun.
 TS-2000 değil de başka ve eski model cihazlarda başıma geldi, genelde antenden receiver girişine sinyal taşıyan kuplaj devresinde
germanyum diyotlar bulunabiliyor, AA119 gibi.
Bunlar çok hassas diodlar.
En ufak bir RF sızmasında veya havaddaki elektrikten etkilenip deforme olabiliyorlar.
Ben belki de bunlardan 20 tane dağiştirmişimdir zaman zaman.
Cihazın tx' ine etki etmiyor, sadece dinlemeyi kısıyor ve/veya, Sinyal metreleri etkiliyor.
Bir göz atmanızda fayda var. 73.

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2010, 23:34:43 »
Muharrem Bey,

Teşekkür ederim.
önce cihazın Firmware upgrade işlemini yapacağım.
Baktık olmadı kapağını açacağız artık.

73
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2010, 03:56:23 »
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA1TC

« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2010, 23:40:14 »
ellerinize sağlık

şimdidosyayı indireceğim.

73
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2010, 03:43:37 »
Bence cihazınızın AGC sistemini OFF konumuna almış olabilirsiniz genelde AGC kapalı konuma alınınca s-metrede sinyal göremezsiniz yinede kontrol etmenizde yarar var. 73's...