Gönderen Konu: frakanslarda konuşan bir kişinin Amatör telsizcilik belgesinin geçerlilik süres  (Okunma sayısı 316 defa)

Çevrimdışı TA8C

h) Amatör telsizcilik belgesinin geçerlilik süresi bittiği halde haberleşme yapılması,

karşımızda QSO yaptıgımız bir  kişinin kullandıgı belgenin süresinin bitip bitmedigini nasıl  tespit edebiliriz

bu konuda aydınlatıcı bilgi istiyorum

TA8AL
www.gazitrac.org

TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier

Çevrimdışı TA3OM

Kegm bu konuda bir veri tabanını sadece amatörlerin hizmetine açabilir isterse diye düşünüyorum.
Belge no, çağrı işareti ve şifre ile girilebilen bir sistem olabilir.

Çevrimdışı TA3SA

Sayın Mehmet Bey ;

Bu konuda ,"K.E.G.M.AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV VE BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ HK." diyerek bir başlık açmış tüm arkadaşların yorum ve düşüncelerini paylaşmasını istemiştim...

Bahsini ettiğiniz konu aynen orada da mevcuttur.. Ne acıdır ki ;birçok tık olmasına rağmen yorum yapan 3-5 arkadaşım haricinde kimse ilgilenmemiş gözüktü ...Sebebi belli ortaya bırakıyorum.. Yönetmelik, kanun , işletme bu kadar önemsiz ki bunlar anlamsız kanunlar bütünüymüş. Uyulmasada olurmuş, nasılsa "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı güdülürmüş...vsvsvs..

Burada önemli olan kişinin kendi kendini kontrol etmesi bu yazdığınız madde'ye göre...Bunu yapacak radyo amatörü arkadaşlar kendileridir , kendilerine saygıları varsa koyulan bu kanuna uymak için gereğini yaparlar...

TA3SA
Ali KARABAŞ

Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA3E

Önemli bir konu .

Şahsi fikrim K.E.G.M Yeni bir uygulama yapana kadar TA Callbook kayıtlarının yeniden güncellenmesi .

Ben yeni duyduğum arkadaşlara mutlaka TA Callbook'a kayıt yapmalarını tavsiye ediyorum.

İzmir'den 73

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA4AAC

bence telefon açılarak tk dan veya ke nden bu bilgi istenebilir. " şu çağrı işaretli kişinin belge süresi nedir " ??? mutlaka cevap verilecektir...
TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TA1CFF

Bu işlemleri en kolay yapacak ve takip edecek TRAC vb  kurumlar.  Bu dernek  KEGM  ile bağlantı halinde bu kayıtları kendi sayfasında yayınlayabilir. Hatta yayınlamalıdır diyorum..

Çevrimdışı TA5FW

Türkiyede Amatör Telsizcilik Lisansları ile ilgili yetkişi makam KEGM Telsiz İşleri Müdürlüğü olduğuna göre bu konuyla ilgili çalışma yapabilecek ve en doğru veri tabanına sahip olacak makamda orasıdır.

BTK gibi görevlerini kehlen değil! Hakkıyla yaptıklarına inanıyorum. Devir işlemlerinin vede yeni yapılan sınavların iş kalabalığı bitince inanıyorum ki ellerinde son derece kaliteli bir veri tabanı olacak ve bunu onlarda uygun görürde güzel bir web ara yüzü yaparlarda şahane ve son derece sağlıklı bir callbook haline getirip tüm radyo amatörlerinin hizmetine sunabilirler.

Böylelikle bizler ve yurt dışında HF çalışan yabancı radyo amatörleride en güzel şekilde faydalanıp, karşımızdaki amatör mü ? Yoksa sahtekar bir korsan mı ? Yada QSO yaptığımız bandı kullanmaya yetkili görmüş oluruz. Hem biz, hemde yabancı amatörleri gereksiz yere masraf ederek QSL kartlarımızı yollamayız...!

İşi ehline vereceksin, eziyet çekmeyeceksin...!
Herkese selamlar....
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • Farklı olmak için değil, faydalı olmak için yaşa!
merhaba arkadaşlar,

Bence de KEGM bir web sayfası oluşturup sorgulamaya açmalıdır.Süresi dolmuş kimlikler bir yana, ehliyeti olmadan havaya çıkan bir sürü insan vardır.Açıkcası takip edilmeyen bir sistem oldukça suistimaller de her zaman olacaktır.Sorulama yapılması hakkında KEGM başvuru yapalım ne dersiniz?
TB2EH  73's   www.telsizforum.com

Çevrimdışı TB1BTJ

bu konudaki en doğru tek veritabanı KEGM nin elinde mevcuttur. bunuları pdf formatında vs yayınlayabilir ama şu bir gerçek KEGM de henüz amtör telsizciliğin acemisi. örnek eskiden imtihan yapan kuruluş yani BTK
imtihan sonunclarını bölge bölge yayınlardı şimdi ise sadece imtihana girenler vatandaşlık numarası ile sisteme girip müspet/menfi sonunc ögrenebiliyor 3. şahıslar maalesef bilme ve ögrenme hakkından yoksun bırakılmış ha dersinizki ilgili kuruma bilgi edinme hakkı başvurusuyla bu bilgiler alınabilir bende derim ki ne gerek buna açık yayınlansa ne gibi kötülük var bu kadar sene btk açıklamış ise ne gibi bir kötüye kullanım olmuş aynı şekilde TA  genelindeki amatörlerin bir listesi de yayınlanabilir gerçi çogumuz havada konuşan arkadaşlarımızı tanıyoruz ama kuşkuculugun da sonu yok saplantı haline getirmemek lazım cunkü biz bizden şüphe duydukca bizden olmayanlar bizden daha cok kuşku duyuyor 73 TB1CTJ jan acemoglu
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB