[Dikkat!.. Her zamanki gibi alabildiğine uzundur :) Ruhen ve fiziken olabildiğince rahat konumda ve hatta çay kahve eşlinde okunabilir. TA3HM] Değerli Arkadaşlarım/Ağabeylerim/Kardeşlerim,
Öncelikle aslında en az 10 operatör ile WARC bandlar dışındaki tüm bandlarda tam aktif şekilde olunması gereken bu yarışmaya, tekil TA operatörü olarak katılmak zorunda kaldığım(!) için içim biraz buruk da olsa; bireysel mücadelemle TA'nın bu Head Quarter yarışmasında TC3HQ işaretinin havada olması, diğer ülkelerin HQ istasyonları ile yaptığım dirençli mücadele, ve onlardan yarışma sırasında aldığım(ız) fevkalade olumlu tepkiler; öncesinde ve sonrasında sizlerden gelen 'sırt sıvazlayıcı' birliktelik, yarışma sonuçlarına bakılmaksızın beni son derece onure etmiştir.
Aslında tek başına olmayacak bir işe giriştiğimi, yarışma başladıktan 3 saat sonra her band değiştirmemde karşılaştığım diğer ülkelerin HQ istasyonları(o an verdiğim tepki de 'her yerde bu adamlar, n'oluyo la.' şeklindedir) vesilesiyle farkettim. Fakat; görünen o ki insan tek başına bile böylesine baştan 10-1 malup gibi görünen bir parkurda koşarken, 30 operatör bile olsalar, yarışmanın ilerleyen saatleri olan gece saatlerinde tüm istasyonların seslerinin düştüğü, yaptıklarına vatan memleket aşkına inanmadıklarını, bazen de ses tonlarından anladığım kadarıyla 'benim ne işim var burda' dediklerini duyar hisseder gibi oldum. Bu da bana ayrıca zevk ve gaz vermesinin yanında gösterdi ki; bu iş tamamen gönül işi, hırs işi, dert edinme tasa edinme işi her yarışma da olduğu gibi... Dilerim bir dahakine böylesine geç kalmadan iyi bir organizasyon edip, gerçekten bu temsili kendine dert ve hırs edinmiş en az 10 TA operatörü ile katılacağız ve göreceğiz ki 'alayını silip süpürmüşüz', buna eminim. Yeter ki isteyelim!..
Yarışma sırasında yine farkettim ki; bu yarışmada TA'nın HQ istasyonu olmak zorundaymış havada, ve iyi ki havadaymışız; bir dünya(?) TA amatörünün DX çalıştığı ülkemizde, iyi ki son gün farketmişiz ki sahipsiz kalmamış memleket tüm dünyaya karşı.
Yarışma sırasında; sesimi duyan dünya operatörlerinden, QSO esnasında QRZ.com/db/TC3HQ ziyaretini yapanlardan aldığım 'tebrikler'i sizinle paylaşmak isterim. Ve hatta, diğer HQ istasyonların bir çoğunun benimle, 'Türkçe' QSO yaptığını veya yapmaya çalıştığını duyduğumda hislerimi anlatamam.
Bir başıma iş, güç ve uyku eşliğinde yapabildiğim 967 QSO içinde, bana(bize) çalıştığım frekansa uğrayarak veya benim misafir gittiğim çalışma yaptıkları frekanslarda, o saniye alt band-üst band geçişleri ile ek QSOlarla güzel işler yaptığımız, birlikte coştuğumuz ve puanlarımıza 'multiply' eklediğimiz diğer ülke HQ istasyonlar şöyledir:
SN0HQ, 9A0HQ, 4X3HQ, YL4HQ, OZ1HQ, EF8HQ, TM0HQ, OL1HQ, S50HQ, LZ7HQ, YR0HQ, OP0HQ, IO4HQ, HG0HQ, OE1A , E7HQ, EM5HQ, DA0HQ, YU8HQ, LN2HQ, OH2HQ, LY0HQ, SK9HQ, R3HQ, EI0HQ, GR2HQ, HB9HQ, OM1HQ
Ayrıca, TC3HQ çalışmasına devam ederken QSO ile beni ziyaret eden TA1HZ Tevfik Aydın Ağabey'e, TA2ANI Anıl Yalçınkaya Bey'e, TB5BAH Ahmet Seviç Bey'e; TA HQ'su burada çalışıyor diye dünya aleme spotlayan TA1HZ Tevfik Aydın Ağabey'e, TA1DX Atila Ağabey'e, TA1AAB Serdar Ağabey'e, TA3AAB Hamdi Ağabey'e, TB1J Mehmet Uluğ Kazancıoğlu kardeşim'e ve TA3D/VU Yaşar Ağabey'e çok teşekkür ederim.
TA3D/VU Yaşar Ağabey'in önceden de söylediği gibi, IARU HF World Championship bir Ham Radio Milli Bayramıdır; ve emin olun ki çok az buruk da olsa kutladık bu yıl da bu bayramı uluslararası camida. Varlığımız olsun da gerisi mühim değil dediğim bu yarışmada, şimdilik sonuçlarda da fena değiliz. Bakalım finaller ne gösterecek.
Ve TA1DX Atila Ağabey; önceden de bir şekilde yanlış anlaşılmaya sebep olmaması için açıkladığım 'pse 40 or 80 m for TA' cluster'ın için bir diğer platformdaki yazdığım yazımı, izninle daha geniş bakı kitlesine sahip olan burada da konu bütünlüğünü sağlamak ve gerekli mesajları bir daha iletmek için paylaşmak isterim.
||||| Facebook TACALLBOOK sayfasından alıntıdır.||||||Hakan Mutlu:
Öncelikle; havadan, karadan, bilgisayarları başında, gsm yolu ile ve bu yazılı değerli yorumları ile destek veren arkadaş/ağabey/kardeşlerime çok teşekkür ederim. HQ olmak ne demek'mişi bu ile HQ yarışma deneyimimde 'fena feci' tecrübe etmiş bulunuyorum. Gelecek yılın programını da şimdiden yapıyoruz inşallah. 'Tecrübenin en pahalısı, yaşamakmış ya, işte onu da gördüm.' İzlenimlerimi, ne nedir ne değildiri bir vakit bulup kafamda derleyip; bilen bilmeyen amatör camia ile paylaşacağım.
@Atila Başkoçak'a; Yarışma sırasında, yaptığım 967 QSO'dan en az 700 tanesini 5.5 sinyalinde duyuyordum. Şartlar kötüydü veya bulunduğum yerde lokal bir sıkıntı vardı bilmiyorum. Ve ayrıca çok fazla QSB vardı. Diğerleri, HQ istasyonlar ve 5.9 olanlar. Tek operatör olduğum, ayrıca çoğunlukla da istasyonda da tek başıma olduğum için dikkatimi dağıtmadan bulduğum her pile-up'ı değerlendirmeye çalıştım. Sizin cluster mesajınızın geçtiği sırada 20m de pile-up 'taydım. Band değiştirmek için, ya pile-up ın bitmesini bekledim, ya da üst bandların tamamen kapanmasını ve ya da o an görüştüğüm HQ istasyonla QSY 40M, QSY 80M, QSY10M, QSY15M atraksiyonunu ki bu hareket bana kral multiplay verdiği içindir. 40M'ye üst bandlar tamamen kapandığında; 10.07.2011 03:00 civarında geçtim. Ve hatta pazar sabahı yerel saat 06:30 ile 07:30 aralığında 7092'ye dahi uğradım. Yarışma istasyonları bir yana, Log göndermeyecek bir TA istasyonu bulayım da azcık ruhum kabarsın diye. Fakat, bu pek mümkün olmadı; fakat neyse ki orada da 40-50QSOm var TA dışından. Belki, orada beni duyan TA istasyonları 'elin gavuruna bak, tango charlie three hotel quebec-contest' diye baarıyo bizim frekansta' bile demiştir. :) Zira, çalışmamın üstüne 'bir iki uzun soluklu tune sinyali, bir iki püf püf' de nasip oldu. Bunlara bile, o saatte keyif verecek, az tebessüm yaratacak birkaç birşeye ihtiyaç duyuyor insan uyumamak için. :) Konu gelmişken bahsetmek isterim; Bizim(?) frekans nedendir bilmiyorum, çok şenlikli; data sinyali, tune sinyalleri, 'ola, zola, püf müf sesleri', 'hırlamalar, tıslamalar' hiç eksik olmuyor sanırım(sanıyorum çünkü nadiren de konuşmak, bir iki anons yapmak için geldiğimde bu çok mümkün). Sonra da QSY edip, herzaman ki gibi hopladım yine yukarılara; malum, yarışma... Gönül istiyor ki; canım memleketimde, HQ anlayışını zaten geçtim de, 'yarışma' kavramını bilen, adrenalin gösteren, o an ekipmanı veya vakti olmasa da bir şekilde elinde cep telefonu, beni duymasa da benden gelen çalışma frekansımın bilgisi bekleyip, beni clusterlarda fişleyen; ben çalışırken benimle uyumayan birileri; TA1HZ(Güneye tatil yolunda iken bile), TA1AAB(duysa da duymasa da), TA3AAB(duymadan) gibi; duyan QSO yapmasa da fişleyen TB1J gibi; ve hatta benim o anda hangi frekansta olduğumdan haberi olmadan bir şekilde duyup, taaaaa VU'dan, aramızdaki dostluk kardeşlik muhabbet bir yana, en azından TA için fişleyen değerli ağabey'im TA3D/VU gibi daha çok katma değerler olsa!.. Ve yine gönül istiyor ki; 'Baba(?)' istasyonum ben, Ham radio beden sorulur, onlar kim oluyo, dünkü bebe bunlar, ben istesem kralını yaparım diyen abilerin ' eltileri yemeğe gelmese', 'görümceleriyle deniz kenarına gitmeseler', 'badana boya yapmasalar', veya bir kereliğine 'isteseler' ne olur değil mi; biz de görsek; dedikleri gibiyse ecdadımızla ruhumuz kabarsa, birlik olduk desek kavga gürültünün gruplaşmaları haricinde, mutlu bir günde de birlik olabildik desek...
Değerli Atila Ağabey, ben senin ne niyetle 'Pse 40M or 80M for TA' diye yazdığını biliyorum cluster'a. Çok iyi niyetli bir fişleme; fakat ben de senin bu yukarıdaki zaten bildiğin detayları tekrar hatırlamanı isterim. Ve ayrıca sanırım o an; 7070'te TC3HQ için sessiz bir pile-up yaşanmış bile olabilir. :)
Ve @Tevfik Aydın Kazancıoğlu Abim; at sen fırçanı, haklısın söylediklerinde. :) Ama ilk kez HQ oluyorum bir başıma. :) Bi'daha yapmam, söz. Verdiğin her türlü desteğin için çok teşekkürler. Iyi tatiller, Sevgiler, selamlar.
Bu ciddi(!) hobiyi sevmek demek; bununla gerçek anlamda uğraşanları, hayatından bir saniyesini kendi kibiri dışında bu işe harcayanları sevmek, gerekirse bu işin başında oturanlarla haklı(!) ve mesnetli(!) kavga edebilmeyi göze almak demektir.
Değerli destekleriniz ve yorumlarınız için tekrar teşekkürler. IARU HF World Championship Head Quarters TA TC3HQ çalışması sonunda oluşan dünya ziyaretlerini izlemek için http://www.qrz.com/db/TC3HQ linkini ziyaret edebilirsiniz. Çalışma ile ilgili diğer link ve videolar hakkında en yakın zamanda tekrar bilgi vereceğim.
Derin Saygı ve Sevgilerimle,
Hakan Mutlu, TA3HM/TC3HQ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||alıntı sonu|||||||||||||||||||||||||||||||||||||| Ve buradan da yorum bırakarak tebriklerini ve çok değerli desteklerini esirgemeyen; TA3D/VU, TA3EL, TA2AEB, TA3ATA, TA3DJ, TA3TR, TA3SA, TA8AT, TA3AHZ, TA3AMT, TA3AAB, TA1DX'e çok teşekkür ederim.
Katılım gösteren ve log gönderen TA istasyonlarına da kendi adıma teşekkür ederim.
(18.07.2011
http://www.arrl.org/logs-received?con_id=27817 )
TA1DK DX Single Operator, Phone Only, Low Power -
TA1DX DX Multi Operator, Single Transmitter, Mixed Mode
TA1HZ DX Single Operator, Phone Only, Low Power TCSWAT
TA2ANI DX Multi Operator, Single Transmitter, Mixed Mode
TA3X DX Single Operator, Mixed Mode, Low Power
TA7EB DX Single Operator, Phone Only, Low Power Giresun Telsiz Radyo Amatorleri Dernegi
TB2MYE DX Single Operator, Phone Only, High Power TCSWAT
TC3HQ DX IARU Member Society HQ Station Dilerim; hayatımızın geri kalanında herşey yolunda gider ve düşündüklerimizi yapabilmemiz için her daim şansımız olur.
Saygı ve selamlarımla,
Hakan Mutlu, TA3HM