Gönderen Konu: YENİ KODLAR HAKKINDA  (Okunma sayısı 187 defa)

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
YENİ KODLAR HAKKINDA
« : 15 Temmuz 2011, 15:13:08 »
bilindigi gibi sınavlar kıyı  emniyetine gecdi kıyı emniyetinin şimdiye kadar yaptıgı sınavlarda verdigi kodları yayınladıgı bi listesi varmı bilen arkadaşlar varmı ta callbook dan bahsetmiyorum ta collbook a bazı arkadaşlar kayıt yapmıyorlar şu acıdan örenek amatör firekanslarda hic tanımadıgım bi carı işareti duydugum da bunun dogrulamasını yapamıyorum inanmak zorunda kalıyorum böyle bi bigisi olan arkadaşlar varmı ADANA İNCİRLİK DEN 73 LER

Çevrimdışı TA3SA

Ynt: YENİ KODLAR HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2011, 16:49:36 »
Değerli arkadaşım ;

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yazdığınız şekilde bir çağrı işareti listesi yayınlamamaktadır. Lakin çok merak ederseniz arayarak işareti sorar iseniz öyle bir işaretin olup olmadığını size söylerler , tabii ki bunu her zaman yaparsanız bir takım olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.

Burada şu soru ortaya çıkacaktır.."CALLBOOK" ne işe yarar? İşte sizinde bahsettiğiniz gibi , her radyo amatörünün, belgesini eline aldığı andan itibaren bazı etik değerleri kollaması, gerekenleri yaparak havaya çıktığında tanımadığı arkadaşların kendisi hakkında bilgi edinebilmesini sağlaması açısından, bir takım vazifeleri yapması gereklidir. CALLBOOK kaydı da bunlardan birisidir.

Yanlış düşüncelere yönelerek, adeta kendini gizleme,işaretinin paylaşılmasını engelleme, telefon ve adres bilgilerini bilerek yanlış yazma yada hiç yazmama gibi bir çok olumsuzluklarla zaman zaman karşılaşıyoruz.
Radyo amatörlüğü ilkelerini benimsemiş, ülkesine ve işaretine sahip çıkan her amatörün CALLBOOK'ta 
bilgilerinin olması gereklidir.

Yinede tereddüt olursa en doğru seçenek KEGM 'dür. Saygılarımla..

Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!