Gönderen Konu: bir forum sitesi üyeliğinde tc kimlik istenmesi hk.  (Okunma sayısı 311 defa)

Çevrimdışı TB1BMC

kendilerini telsiz ve amatörlük formu olarak adlandıran bir site foruma üye olabilmek için tc kimlik numarası istiyor ve de bunu kendilerine yasalarla tanınan bir hak olduğunu savunuyor. merak ettiğim için soruyorum böyle bir yasa çıktı da benim mi haberim olmadı. bilgi sahibi olan var mı acaba
Mustafa Çınar - TB1BMC

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: bir forum sitesi üyeliğinde tc kimlik istenmesi hk.
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2010, 11:55:28 »
Bildiğim kadariyla böyle bir yasa mevcut değil, kişisel bilgilerinizi verip vermemekte özgürsünüz. Ancak maalesef bazi forumlar bu gibi şeyleri zorunlu tutmakta. Eğer güvenmiyorsaniz rastgele bir 11 haneli sonu çift sayi olan bir sayi girin.

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2010, 12:33:12 »
Forum sahibi kendinde böyle bir hak görebilir. Sonuçta ona ait bir mekana gireceksiniz. Ancak etik değil. Yazmak da doğru değil.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA1MA

« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2010, 14:13:08 »
bazı forumlarda güvenlik ve üyeleri tanıma açısından isteniyor bi nevide sabote edilmemesi için şahsi fikrim sağlıklı bir durum 73

Çevrimdışı TA1VV

« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2010, 17:25:59 »
bende üye oalcaktım ama TC isteyince vazgeçtim
TA1VV
BARIŞ
KIRKLARELİ
0 505 434 80 58

Çevrimdışı TA1KI

« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2010, 11:14:42 »
kendilerini telsiz ve amatörlük formu olarak adlandıran bir site foruma üye olabilmek için tc kimlik numarası istiyor ve de bunu kendilerine yasalarla tanınan bir hak olduğunu savunuyor. merak ettiğim için soruyorum böyle bir yasa çıktı da benim mi haberim olmadı. bilgi sahibi olan var mı acaba

sevgili mustafa, bu tip bir uygulama da tc kimlik no'su yerine amatör belge no'sunu istese anlarım ama bizim memlekette elinde bir tc kimlik no'su ile şirket kurabilir, kredi çekebilir, çek koçanı alabilir, vergi borcu üretecek işler yapabilirsin...
acaba bu forumun dernek gibi bir altyapısı falan mı var ki bunu istiyorlar? hani resmi evrağa kaydetmek için.
kendilerine yasalarla tanınmış hakkın ilgili kanunu ve maddesini tebliğ etmelerini isteyin, bakalım ne çıkacak.

saygılar...
tb1cmb
73's
eski TB1CMB - İbrahim Öcel İstanbul & Tekirdağ

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • Farklı olmak için değil, faydalı olmak için yaşa!
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2010, 00:40:58 »
Herkese merhabalar cevap hakkım doğduğunu düşünerek olumlu ve olumsuz yazılarla fikrini beyan eden herkese öncelikle teşekkür ederim.

T....F..... web sitesi sanıldığı gibi sadece amatör telsizcilik forumu değildir.Her yaşatan ve her meslekten üyeye açık ve Telsizciliğin her sınıfını temsil etmeye çalışan başlangıç ve orta seviyedeki kullanıcıları aydınlatmaya ve yayğınlaştırmaya çalışan bir forumdur.Yani bu forum sitesi gibi sadece amatör telsizcilere açık bir platform olsaydı tabiki söylendiği gibi callsign ile kayıt mümkün olurdu.Aranızda bir forum veya bir paylaşım sitesi yöneten varmı (telsizciler.org yönetimi hariç) bilmiyorum ancak Türkiye'de Telsiz gibi suistimale heran açık bir konu hakkında paylaşım sitesi yönetirken çok dikkatli olmak zorundayım.Buradan ismini vermeyeceğim bir telsizcilik forumu var bu siteye asla ve asla üye olmamama rağmen meçhul bir kişi TB2EH resmi çagrı işaretim ile üye olmuş benim adıma hayat görüşerim ile ters düşen yorumlar yapmıştır.Konu hakkında forum yöneticisine uyarıda bulunmama ragmen ilgilenilmemiş bende buradan açıklanmasının hoş olmayacagı bir metot ile benim adıma açılan üyeliği sildirmiş bulunmaktayım. Bir forumda üyelik esnasında güvenliği İP adresi ile sağlayamazsınız neden çünkü İP çok kolay kopyalanabilir, e-mail adresi ile sağlayamazsınız çünkü hotmail adresi almak sadece 1 dakikadır...

Forum sitemize kayıt esnasında T.C. Kimlik numarası istiyoruz çünkü foruma üye olanın siz olduğunda emin olmak istiyoruz.Forumlar ve Bloglar kolayca üye olunan ve paylaşım yapılabilen sitelerdir.Örneğin; Ali Kaya adıyla üye olan bir kişi Ali Kaya'nın adını kullanarak istediği kişi hakkında yalan yanlış bilgiler yazabilir, iftira atabilir veya telsiz alış satışı yapabilir.Hatta Ali Kaya adlı kişinin İP adresinide kopyalayarak siteye üye olabilir.Doğal olarak sanal ortamda T.C. Kimlik numaranızı paylaşmak sizi rahatsız edebilir, ancak sanal ortamda  suistimalleri önlemenin en ideal yoluda  T.C kimlik numarası ile kayıttır.T..... F...... asla üyelerini mağdur etmek istemez, T.C Kimlik numaralarınız asla 3. kişiler ile paylaşılmaz.Üyeliğiniz onaylandıktan sonra T.C kimlik numaranızı profilinizden silebilirsiniz.

Şimdi Forum Sitemize anlatılanlara  ragmen üye olmak istemezseniz size ve kararınıza saygı duyarız.
Bu bağlamda öncelikle söz hakkımı kullanmam da anlayış gösteren Bitlik.org yönetimine ve siz değerli Amatör Telsizci arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum.
TB2EH  73's   www.telsizforum.com

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2010, 00:52:58 »
Ayrıca TB1CIG Gökhan beye şahsım için sarf ettiği sözler için teşekkür ederim.Kendisi forum sitemize çok katkıda bulunmuş değerli bir amatör arkadaşımızdır.Güvenlik tedbirlerimiz kendisine gereksiz gelmiş ve üyeliğinin /mesajlarının silinmesini forum yönetimine bırakmıştır.Bizde emeğine saygı duyarak ve katkıları için teşekkür ederek mesajlarını silmemiş ve  kendisiyle özel hayatta dost kalmışızdır.

73's

Çevrimdışı TA3AAA

« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2010, 01:21:31 »

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2010, 14:33:55 »
Değerli arkadaşlar size tamamen katılmakla birlikte,

1- T.C Kimlik Numarası üye onayından sonra veritabınından silinmektedir,
2- Hizmet aldığımız server verileri SSL,128 bit  algoritmatik şifreleme sistemiyle korumaktadır.
3- Sistemle log kaydı tutulmamaktadır.
4- Yukarıda haberde adı geçen hacker arkadaşıda yakinen tanırım ve hırsıza tedbir almanın en güvenli yolunun hırsız gibi düşünmek olduğunu iyi bilen birisiyim.

T.C Kimlik Numarası önemlidir biz bunun bilinci ile hareket ediyoruz, dibi delik bir sandala kimseyi almaz ve denize açılmayız.
Birkez daha altını çizerek söylüyorum bize güvenmeyen, inanmayan herkes foruma üye olmamakta özgürdür.Böyle bir zorunluluk yoktur ki...Son olarak bir tavsiye aracınızın plakasınıda saklayınız çünkü kopyalanabilir ve sahte plaka yapan hırsızlar bunu kapkaçta gaspta kullanabilir, ev ve cep telefonuzuda kimseye söylemeyin sahte kartvizit bastırılıp dolandırıcılık yapılabilir, nüfus cüzdanınızı bir plazaya yada kuruma girerken güvenlikte bırakmayın güvenlikçiler fotokopisini alabilir, resminizi internete yüklemeyin çünkü resminiz forumlarda başka isimlerle kullanılabilir vs... vs... bunun sonu bitmez.Herşey karşılıklı güvenle olur ki Gökhan beye ve bize inanarak foruma üye olan herkese güveni için teşekkür ederim.