Gönderen Konu: Hyper Terminal Bağlantı Sorunu?  (Okunma sayısı 139 defa)

Çevrimdışı TA8L

Hyper Terminal Bağlantı Sorunu?
« : 25 Kasım 2010, 20:24:04 »
Bir proje için Projemi Hyper Terminal'e bağlayıp içine bilgi girmem gerekiyor.Ancak Null modem  ve RS232 bağlo ile bağlanan sistemi bir türlü tanıtamadım.
Sistemin 9600 baud hızında ayarlanması gerekiyor.
Pentium 4 pc kullanıyorum acaba sorun ne olabilir? Daha düşük hızda ve özellikte makina kullanmam gerekirmi?

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Hyper Terminal Bağlantı Sorunu?
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2010, 20:38:20 »
RS232'de  usb cihazlar gibi bir tanitma işlemi yoktur. Doğrudan bağladiğinizda data akişi gerçekleşir. İşlemcinizin seri iletişimle bir ilgisi yoktur. Düşündüğünüz problem özellikle motorola cihazlarin yazilimlarindan kaynaklaniyor. Projeniz hakkinda daha detayli bilgi verirseniz yardimci olmaya çalişirim. Mesela, mikroişlemci mi kullaniyorsunuz modeli ne, arada herhangi bir buffer varmi (max232 vs.), voltaj seviyeleri ne, yazilimsal olarak datayi tersliyomusunuz vs.

Bilgisayarda seri portun sadece 2. ve 3. pinlerini birbirine bağladiğinizda ekranda klavyeden bastiğiniz karakterleri görebiliyor musunuz?

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2010, 22:56:48 »
Hocam Bölgemiz APRS digi yapmak için TNC-X Digi aldım demonte kit olarak yurt dışından.Devreyi monte ettim ancak parametrelerin girilmesi için hyper terminal üzerinden bağlanıp yapılması gerekiyor.
Devre üzerinde 4 entegre ve 1 eprom bulunmaktadır.Bir türlü hyper terminal ile bağlantı kuramadım.
9600 baud olarak bağlantı yapmam gerekiyor.Ancak derveyi seri porta bağlarken kendi yaptığım null modem kullanıyorum.
DB9 9 pin seri konnektörün erkek ve dişisinin farklı bir bağlantısı ile gerçekleştiriyorum.Ama malesef olmadı.
bahsettiğiniz gibi 2-3 uçları direk bağlamadım ancak klavyeden herhengi bir şey yazılmıyor klavye pasif durumda.
Daha önce foxdelta digi programlarken de uğraşmıştım sonunda olmuştu.Ancak onlar null modemi kendileri göndermişti.
Aşağıda verdiğim linkteki sistem ile uğraşıyorum.
http://www.tnc-x.com/XDigi.htm
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2010, 23:30:24 »
merhaba enver bey.
linkteki siteye baktım.
yazılım yükleme kablosundan bahsetmiştir belki ama ben göremedim.
sitesinde loder vermiş onunla yazılım atılıyor galiba.
rs232 kablosu belki birebir kablo degildir sizi yanıltabilir.
yazılım atılan kabloların bazıları 2 den 3e ve 3 ten 2ye şeklinde yani çapraz kablo denilen kabloyla olabilir.

2 -3
3-2
5-5
şeklinde baglayıp deneyebilirmisiniz.
kolay gelsin
de ta7bb

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2010, 07:58:59 »
Bilgisayarda seri portun sadece 2. ve 3. pinlerini birbirine bağladiğinizda ekranda klavyeden bastiğiniz karakterleri görebiliyor musunuz?

Evet Bahsettiğiniz gibi seri portun 2 ve 3 pinlerini kısa devre yaptırdım klavyeden bastığım karekterleri ekranda görebiliyorum.
Null modem kullanmam gerekiyormu bu devre için anlamadım?
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2010, 18:53:47 »
Tamam seri portunuz doğru çalişiyor. İnternetten bulduğuma göre cihaziniz düz seri kablo kullaniyor. yani 2-2,3-3,5-5 şeklinde bir kablo kullanmalisiniz ve rs232 gerilim seviyelerinde. yani arada herhangi bir elemana ihtiyaciniz yok. Cihazin montajini, beslemesini, yazilimini varsa jumper ayarlarini kontrol etmenizi tavsiye ederim. buralarda bir sorun olabilir.

Ayrica gördüğüm kadariyla devrede seri port simule eden bir usb bağlanti soketi var, burayi kullanmayi denediniz mi?

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2010, 21:00:56 »
Hocam USB Portu optionel olduğundan içerisinde gelmedi.Yanlızca RS232 çıkışı var.
Bu sistemi ayarlayabilen bir arkadaş şu an yurt dışında ve Null modem kullanmam gerektiğini söylemişti.
Ama yeniden modem kullanmadan birdaha bakacağım.
Büyük ihtimalle Modem üzerinde bulunan jumper ayarlarından olabilir.onunla uğraşmaya başladım.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2010, 21:58:39 »
Sonunda başardım.jumper ayarlarıyla uğraşarak konuyu çözdüm.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.Null Modem de kullanmama gerek kalmadan yaptım.
Resimleri ektedir.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2010, 22:46:31 »
merhaba.
sorunu çözdügünüze sevindim.