Gönderen Konu: Wouxun KG-UVD1P El Telsizinin Röle Olarak Çalışması  (Okunma sayısı 276 defa)

Çevrimdışı TB2GV

Merhaba Arkadaşlar,

Ben telsiz olarak satın aldığım Wouxun KG-UVD1P kullanıyorum. Dual band  ve fiyatının uygun olması nedeniyle telsiz fena değil. Bu telsizi röle olarak kullanabilirmiyim diye inceledim. Kullanım kitapçığında telsizin röle olarak da kullanılabileceği yazılı. Fakat yaptığım denemelerde başarılı olamadım. Bunun üzerine üreticisi ile yazıştım. Onlarda bu fonksiyonun çalıştığını iddia ettiler ve bana bu özelliğin nasıl çalıcağını açıklayan bir doküman gönderdiler. Ama maalesef gönderdikleri açıklamalarda yetersiz ve röle özelliğini aktif hale getiremedim.

Benim gibi bu telsizi kullanan arkadaşlardan bu şekilde telsizi çalıştırabilen varsa yardım istiyorum.

1. Gerçekten telsizin üreticisinin ısrarla iddia ettiği gibi bu telsizlerin röle özelliği varmı?
2. Röle özelliği varsa bu özelliği kullanmak için ne gerekli. (Yeni yada eski versiyon yazılım mı gerekiyor ?, bu fonksiyonu kullanmak için bir trick filan mı var?, yada üretici sallıyormu?)

Bu konudaki açıklamalarınızı bekliyorum...
Saygılarımla...

TB2GV,Ankara

NOT: Aşağıda röle çalışmasıyla ilgili cihazın kullanım kitapçığından aldığım bölümü ekledim... (Doküman taranarak PDF'ten Microsoft Word'a çevrildiğinden cihazın çalışması ile ilgili bazı semboller görünmüyor, bunun için üzgünüm)
.........
Working with Repeater
This transceiver has two working modes while working with repeater.
1.             Frequency mode working with repeater         2.             Channel mode working with repeater

1. Frequency mode working with repeater
                Press A/B  to choose band A, set the Tx frequency and sub-tones which need to work with the repeater.      Press A/B  to choose band B, set the Rx frequency (if the repeater has TX sub-tones, you can also set               sub-tones in band B).

Press Menu+TDR, frequency mode working with repeater set. The TDR disappeared but the screen displays "  ". And then press A/B again, the setting is finished.

2.             Channel mode working with repeater
.........

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Wouxun KG-UVD1P El Telsizinin Röle Olarak Çalışması
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2010, 01:05:25 »
Burada sanırım bir yanlış anlama olmuş. Cihaz röle olarak çalışmıyor, röle ile çalışmak için bir modu var. istediğiniz alma ve gönderme frekanslarını doğrudan yazıp test için vs. kullanabiliyorsunuz. mesela uhf vhf cross bir röle kurdunuz bunu test etmek için. önce ekranın üst tarafına tx frekansınızı, daha sonra alt satıra geçip rx frekansını yazdıktan sonra menü ve tdr a basıyorsunuz. bu frekanslar ekranla kilitleniyor. ve sadece o frekanslarda ya alma ya gönderme yapıyor. mesela üst satıra 145.500 yazdınız. alt satırada 433.500. mandala bastığınızda 145.500 den gönderirsiniz ancak 145.500 den dinleme yapamazsınız, dinleme için 433.500 kullanılır.

Çevrimdışı TA2ATG

« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2010, 12:31:02 »
mesajınızı da yanlış anlayarak cevap vermişler.açıklamada cihazın mevcut bir röleyi nasıl kullanabileceği ile ilgili bilgi verilmiş.bir el cihazı zaten aynı bantta fırın büyüklüğünde bir kaviteye ihtiyaç duyacağından zaten röle olarak çalışamaz.Sadece cross band röle olabilir.yani uhf-vhf yada vhf-uhf gibi.o da wouxun da mevcut değil.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi

Çevrimdışı TB2GV

« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2010, 00:41:49 »

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle mesajıma cevap veren ve açıklamalarda bulunan TB2HL, TA6AE ve TB2CB olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürler.

Saygılarımla...

TB2GV, Ankara