Gönderen Konu: Yazıcıoğlu helikopter kazası ve bir Amatör...  (Okunma sayısı 406 defa)

Çevrimdışı TB2CCC

Yazıcıoğlu helikopter kazası ve bir Amatör...
« : 04 Nisan 2010, 12:37:42 »

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü gün Bandırma’da amatör bir telsizcinin helikopterden aldığı sinyali Başbakanlık kriz merkesine bildirdiği, ancak bilginin arama birimlerine iletilmediği iddia edildi.

http://www.haber7.com/haber/20100404/Yazicioglunun-kaza-yerini-belirleyen-telsizci.php
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA2AEO

Ynt: Yazıcıoğlu helikopter kazası ve bir Amatör...
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2010, 18:35:06 »
ELT ?

BANDIRMA ?

BEN ORADAYDIM DUYAMADIM ?

BANDIRMA' YA SİNYAL ACEP NASIL GİTTİ???? 

BÜYÜKLERİMİZE SORALIM ACABA YANSIMA MI OLDU DA BANDIRMA DUYDU SİNYALI BEN 48 SAAT DİNLEDİM HİÇ BİRŞEY BULAMADIM ÜSTÜNE ÜSTLÜK DİBİNDEYKEN?????    !!!!

73! TB2NII
EFE ÖZÇAĞLAR
Radyo amatörlüğü bazen bilgisayar başında vakit geçirmektir... :)

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2010, 20:22:25 »
Asparagas boş haber bunlar...

Çevrimdışı TB2EH

TA Callbook kaydı

Volkan Kılıç
    İSTANBUL
  • Hamlet
  • *
  • Farklı olmak için değil, faydalı olmak için yaşa!
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2010, 22:28:21 »
Değerli Arkadaşlar merhaba,

Olay ile ilgili haberi bende okudum.Asparagasta olabilir ancak benzer bir olayı ben biliyorum.İHA Muhabiri rahmetli İsmail arkadaşımızın  112 ile görüşmesi tv'de yayınlandığında, baz istasyonuna aktarılan ve önyükleme yapılan seste herhangi bir dalgalanma veya kesilme meydana gelmemesi ve o bölgede tek  baz istasyon oluşu nedeniyle helikopterin baz istasyonuna yakın bir alana düşmüş olmasının yüksek ihtimal olduğunu o bölgede ki yetkililere iletildi.Ancak dikkate alınmadı.Bırakın o bölgede yaşayan ve  hangi taşın altında solucan olduğunu bile bilen köylüler  dikkate alınmadı...Ne oldu helikopter enkazını yine köylüler buldu.Bu saatten sonra artık gidenler geri gelmez.Arama kurtarma teşkilatı için acı bir deneyim oldu.Dileğimiz bu saatten sonra amatör telsizcilerin ve bilirkişilerin dikkate alınmasıdır.

TB2EH  73's   www.telsizforum.com

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2010, 19:03:13 »
Yazımı niye sildiğinizi açıklarsanız sevinirim.
Yoksa burası da TRAC'ın eski forum sitesi gibi yasakçı mı?
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2010, 19:57:40 »
BİTLİK'de silinen mesajlar da sistemde tutulmaktadır. Kontrol ettim ve en son aşağıdaki silinmiş mesajınızı buldum.  Bu mesajın ismi ve tarihi şu şekildedir:

BİTLİK / Silinmiş / TYT TH-UVF1 tx sorunu       : Mart 28, 2010, 10:37:22 am

Helikopter kazası ile ilgili bu mesajın başlangıcı ise Nisan 4 tarihidir.  Sistemde Mart 28 tarihinden sonra silinmş mesajınız bulunmamaktadır.

Mesajınızın kaydı sırasında sorun olmuş olabilir. Mesajınızı tekrar bırakabilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #6 : 23 Nisan 2010, 20:04:02 »
Bilal bey uzatmayacağım ama silindiğini iddia ettiğim yazı için değişik yerlerden telefon almıştım.Takdiri Tanrı'ya  bırakıyorum.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 23 Nisan 2010, 20:05:45 »
Bu konuda iki ayrı başlık açılmıştı. http://www.telsizciler.org/index.php/topic,13177.0.html adresinde bulunan Yorumsuz konulu mesaj gurubunda sizin yazdığınız bir yazı durmaktadır.

Kendi bıraktığınız mesajların tamamına PROFİL sayfanızda solda bulunan Mesajları Göster seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca sildiğim mesajların neredeyse tümüne silinme sebeplerini bildiren e-mail göndermekteyim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2010, 20:09:46 Gönderen: TA8A »