Gönderen Konu: TA-TB-TC BÖLGE 8 ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN  (Okunma sayısı 300 defa)

Çevrimdışı TA1CFF

TA-TB-TC BÖLGE 8 ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN
« : 08 Mart 2010, 18:19:45 »
  ELAZIĞDAKİ DEPREM DOLAYISI İLE BÖLGEDE BULUNAN TÜM ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN.ALLAH DAHA BÜYÜĞÜNÜ VERMESİN İNŞAALLAH.

TA1CFF
                                               EDİRNE

Çevrimdışı TA1CFF

Ynt: TA-TB-TC BÖLGE 8 ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2010, 20:26:19 »
ARKADAŞLAR YOKSA DEPREM FİLAN OLMADIMI.??? BÖLGEDEN VEYA BÖLGE DIŞINDAN OLUMLU/OLUMSUZ HİÇ MESAJ GÖRMEDİM.    AMATÖRLÜK, AFETLERDE BİRLİKTELİK ? ?

PARDON    PARDON  BEN YANLIŞ DUYMUŞUM.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 06:42:15 »
Feridun  bey sevgi ve selamlarımı gönderiyorum size.Bölge için gönderdiğiniz geçmiş olsun dileklerinizede teşekkür ediyorum.Gönül isterdiki siz ikinci mesajı yazmadan önce bu yazımı yazmış olaydım ama gün içi mesaide okadar yoğunuzki bitlikte ancak sabahın 6 sında girip bu mesajı yazıyorum bölgem adına özür dilerim.Elazığ depremi tekrar akıllarımıza deprem olduktan sonra neler yapabiliriz,nasıl yardımda bulunabiliriz v.s. aklımıza getiriyor.Bizler radyo amatörleri olarak kendi ekipmanlarımızla bölgede gönüllü haberleşme imkanı sunmanın gayesinde olurken bölgedeki 147 afet acil rölesinin 3 aydırlı çalışmadığını duymak bizleri üzüyor.Bu saatten sonra gündeme gelip akif edilsede bir anlamı yok.Neyse bunlar derin mevzu Edirne'ye Şırnak'tan selam.

Onur UYANIK
TA8AT
onur44100@hotmail.com
05066617146
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 17:49:31 »
  ONUR BEY,

RÖLENİN 3 AYDIR ÇALIŞMADIĞINI SÖYLÜYORSUNUZ. BENCE BU SAATTEN SONRA TEKRAR AKTİF EDİLSE. HANİ DERLER YA ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KARDIR.
  ANCAK GÖZLEMLEDİĞİM KADARIYLA  AMATÖRLÜK, TATBİKATLAR, REKLAMLAR ÇOK AMA. İŞ GERÇEĞE GELİNCE İCRAAT MAALESEF YOK.
 BÖLGEDE RÖLE OLMASA BİLE GEÇİCİ Bİ İSTASYON KURULAMAZMI ? ?

DEPREMZEDELERİN  ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 18:27:40 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Bölgede bulunan 147 acil afet rölesinin çalışmıyor olması konusunda TA8AT arkadaşımızın mesajı ile bilgimiz oldu. Fakat bu rölelerin çalışmama nedenleri ve bu nedenlerin sorgulanması bizi ilgilendirmemektedir. Bu konunun yanlış yönlenmesini önlemek için bu mesajı yazmak zorunluluğunu hissettim.

Bizi ilgilendiren Radyo Amatörlerinin Elazığ depreminde ne yaptığıdır. Elazığ depreminde Radyo Amatörlerinin çalışmalarına http://www.trac.org.tr/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=249:elaz-depremi&catid=21:duyuruadresinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, BİTLİK'i kullanan arkadaşlarımın açılan her konuya cevap yazması, her konuyu devam ettirilmesi diye bir mecburiyetleri bulunmamaktadır. Bu sebeple, cevap alınamayan konularda BİTLİK üyelerini üstü kapalı bile olsa itham etmek yerine, eski mesajı silip, konuyu açık seçik yazıp tekrarlayabilme şansınız her zaman bulunmaktadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #5 : 10 Mart 2010, 22:13:25 »
Feridun bey selamlar ,

Kuşkusuz son olay hepimizi üzdü . Bizler gibi doğal afetlere toplumun diğer kesimlerinden daha duyarlı insanları eminin ki daha çok sarstı . Her Camiada bol laf yapan ama iş yapmayan insanlar vardır . Amatör camianın içinde de vardır bu normaldir . Ama bence amatörlerin bu olay karşısından tepkisiz yada duyarsız olduğunu söylemek haksızlık olur .

Türkiyede her Afette hertür maddi manevi gücünü topyekün seferber  eden başka bir oluşum var mı ? Yada kaçtane oluşum var . Bu yüzden her ihtiyaç olduğunda ve olmadan canla başla fayda üretmeye çalışan amatör arkadaşlarımıza haksızlık etmemiz gerektiğini düşünüyorum . Yine bu sebeplerle forumda geçmiş olsun mesajı gelmedi diye amatörlerin birlikteliğinden yada yardımseverliğinden şüphe etmek bence fazla büyük bir tepki olur.

Özetle buraya iki satır yazmamış olmak , ne bölgede ki arkadaşların bir yardım isteğine duyarsız kalacağımızı ne de Yaşamını yitiren insanlarımızı acısını hissetmiyor olmamızı göstermemeli . Birbirimizi kırmanın gereği yok . Daha iyi nasıl olur tartışmaya , çalışmaya devam etmeliyiz .

Sizi yanlış anladıysam üzgünüm ,  düzeltin lütfen .

Bununla birlikte haklısınız keşke daha önce yazsaydık mesajlarımızı ....

İyi çalışmalar dilerim ...

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2010, 22:27:02 »
 BARIŞ BEY,
KIRICI OLDUYSAM GERÇEKTEN ÖZÜR DİLERİM. ANCAK BENİM TEPKİMEDE BİRAZ HAK VERİN. BURADA BİR ARKADAŞIN RAHMETLİ OLMASINA YÜZLERCE MESJ GÖRÜYORUM. BU KONUDA ARKADAŞLARIM DUYARSIZ KALMASI BENİ YIKTI DOĞRUSU.
  TEKRAR ÖZÜR DİLİYORUM.
                                           SELAMLAR

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #7 : 10 Mart 2010, 22:43:53 »
 Estağfurullah , kırıcı olmak diyemem ama açıkcası kendi adıma ve bu işlerle hiçbir karşılık beklemeden canla başla uğraşan arkadaşlar adına canım sıkıldı biraz ve yukarda ki yazıyı da bu yüzden yazdım .

Bazen bir dostunuzu uzun süre aramazsınız , hayat koştrmacası ,sıkıntılar vs ... Bu arada onu unutmayız yada başı sıkışsa görmezden gelmeyiz elbet , belkide haksız bir ertelemeden ibarettir bu aramama  .

Ama  Hak veriyorum . Haklısınız  , keşke daha önce yazsaydık mesajlarımızı ......

Yıkılmayınız sayın hocam , emin olun ki gerçek amatörler varolduğu sürece , ne dayanışma ve amatör centilmenliği nede yardımseverliği bitmeyecektir .Bende bazı olayları görünce zaman zaman umutsuluğa kapılsam da . Gerçek amatörleri gördükçe umutlu olmak gerektiğine inanyorum .Bununla birlikte umutlanmanın yetmediğini çok çalışmak gerektiğini de hatırlatıyorum kendime sık sık .

Saygı ve selamlarımla ...