Gönderen Konu: Iphone için Echolink  (Okunma sayısı 425 defa)

Çevrimdışı TA9J

Çevrimdışı TA3FB

Ynt: Iphone için Echolink
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2010, 16:40:42 »
İsmail hocam
Bu gün kadar echolink hiç kullanmadım, şifrem bile yok. Ama bu apple zorla bunu bana yaptıracak anlaşılan. Bir denemek istiyorum, umarım iphone dan kafkas odasına yakın zamanda bağlanabilirim.
Selamlar
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA5DDS

« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2010, 23:29:21 »
Teşekküerle..Bu iyi oldu:)

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2010, 15:26:37 »
Sonunda uygulamayı kurdum ve denedim. Trabzondan TA7P Mustafa beyle epey anlattık. Birde denizliden TB4A ile görüştüm. Telsiz gibi oldu, mobil echolink diyebilirim.
Kullanımı çok kolaymış.
Yalnız bazı rölelere listede görünmesine rağmen bağlantı yapamadım, özellikle kafkas konferans odasına.
Selamlar
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2010, 17:25:43 »
Barış Bey

Deneyip çalıştırdığınıza sevindim. Hangi cihazla nasıl yaptığınızı paylaşırsanız daha iyi olur. Bende Iphone olmadığı için deneyemedim.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2010, 18:12:26 »
İsmail Hocam;

İphone olan arkadaşlar, echolink uygulamasını telefonuna indiriyor. Uygulamayı çalıştırdığınız zaman callsign ve şifre soruyor. Bunları girince zaten locations-Asia-Turkey den bağlı istasyonları görebiliyorsunuz. Bazı istasyonlara dediğim gibi bağlanamadım ama bağlandığım istasyonlarla görüşmelerim çok temizdi. Ekranda tx düğmesine 1 kere bastığınızda mikrofon resmi çıkıyor ve konuşuyorsunuz. 2. bastığınızda rx e geçiyor.
Mobil hayat bu olsa gerek :)))
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA6HA

TA Callbook kaydı

Hasan Büyükurvaylı
    ÇANKIRI
  • OM/YL
  • TRAC Çankırı Merkez Şube Başkanı
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2010, 21:08:59 »
 İSMAİL BEY MERHABA
ECHOLINK PROGRAMI PDA TUŞLU WİNDOWS 6.1 İŞLETİM SİSTEMLİ CİHAZLARDADA KULLANILABİLİR Mİ ? (SAMSUNG B 7320)
TA6HA/2860614

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2010, 22:47:41 »
Hasan Bey

PDA için Echolink yazılımı var mı? onu bilmiyorum. Ama Echlink'in sayfasında "Apple iPhone ve iPod touch " için yazılım olduğu belirtiliyor. Ama PDA için yazılım bulamadım. Ama böyle talepler Echolink'e iletilmiş. Belki yakında çıkarırlar.

Çevrimdışı TA1MA

« Yanıtla #8 : 03 Mart 2010, 19:26:55 »
keşke blackberry içinde bi kaç program olsa aprs veya echolink gibi rastlıyan olursa haber verirse çok makbul geçer teşekkürler

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #9 : 03 Mart 2010, 22:30:47 »
Blackbery için böyle bir yazılım yok. Uzun zamanda da olmayacak.  ECHOLİNK Iphone dışındaki platformların  birbirinden çok farklı olduğu için şimdilik bir yazılım çıkarmayacaklarını hususunda sayfasına bir açıklama koymuş.

Çevrimdışı TA1MA

« Yanıtla #10 : 04 Mart 2010, 14:35:50 »
İsmail bey selamlar blackberry için acaba aprs ile ilgili bir yazılım biliyormusunuz ? bu arada kurduğunuz sistemi trac web sayfasından gördüm çok güzel olmuş elinize sağlık kısmen emeğim geçmiş oldu :)

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #11 : 04 Mart 2010, 17:58:38 »
Mikael Bey, dilekleriniz için teşekkürler. Sizin sorunuza en iyi cevap verebilecek kişi TA1DX Atila bey'dir.
Sayfasında bilgiler mevcut http://www.svgkablo.com.tr/ta1dx/aprs/APRS_CE.htm
Umarım işinizi görür.  Hem APRS hem de Echolink birlikte çalışmak için Iphone bu işi görür.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #12 : 04 Mart 2010, 20:48:05 »
Merhaba
İaprs uygulamasını indirdim. Hatta www.openaprs.net e kayıt oldum. Ancak çok uzun zamandır aktivasyon maili gelmedi. Defalarca göndermeme rağmen sonuç yok.
Echolink uygulamasında sorun yaşamadım. Gayet güzel çalışıyor. Alacaklara tavsiyem şudur;
iphone ile internete wi-fi, edge (gprs) ve 3g ile bağlanabiliyorsunuz. En güzel sonucu 3g ile aldım. O nedenle iphone alacaksanız hattınıza bir tanede internet paketi ekletin. Böylece wi-fi derdinden kurtulmuş olur, arazi veya sokakta rahatlıkla kullanabilirsiniz.
73
Baris
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #13 : 22 Mart 2010, 14:56:15 »
kardeşimin iphone nuna deneme amaçlı TA2JU olarak kurduk
başka yerlere bağlandık,AMA kendi linkime TA2JU-L linke bağlanamadık.biraz tuhaf değil mi?
evdeki pc de veya iphone'de farklı ayarlar mı gerekli ?
yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
TA2JU
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #14 : 22 Mart 2010, 15:09:09 »
Konferans odalarına bağlanıp diğer istasyonlara bağlanamıyorsanız. Link, repeater vs. Büyük ihtimalle 5198 ve 5199 port larda TX açık RX kapalı.  Benzer sorun TÜRKCELL 3G<<'de var. her ikisinde nasıl düzeltilebileceğini bilmiyorum.  Zannedersem internet servis sağlayıcıdan halledilmesi gerekiyor.

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #15 : 24 Mart 2010, 14:15:55 »
önce iphone ile bağlandı sonra ben bağlandım böyle birçok deneme yaptık şimdilik bu uygulama ile işi götürecez.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E