Gönderen Konu: Lİ-ON/Nİ-MH ŞARJLI PİLLER  (Okunma sayısı 228 defa)

Çevrimdışı TA9V

Lİ-ON/Nİ-MH ŞARJLI PİLLER
« : 24 Aralık 2009, 18:05:51 »
HERKESE HAYIRLI ÇALIŞMALAR.
Lİ-ON / Nİ-MH PİLLERİ ŞARJ EDERKEN KULLANILAN ŞARJ CİHAZLARININ ARALARINDAKİ FARK NEDİR?
Nİ-MH PİLLERİN YERİNE Lİ-ON PİL KULLANACAM.BU KONUDA YARDIM RİCA EDİYORUM.
TA9V.73,,,
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TA3ADK

Ynt: Lİ-ON/Nİ-MH ŞARJLI PİLLER
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2009, 19:00:46 »
Hocam çok detaylı bilgi sahibi değilim , şuan zamanında kısıtlı kısaca yazmak zorunda hissettim kendimi .

Lion ve Lipo piller güzel patalayan pillerdir öncelike :-) Patlama şiddetli ve yangın efektrili olabilir.En iyimser ihtimalle pil bozularbilir. Şarj prosedürü nimh pillere göre farklıdır . nimh şarj cihazıyla lion şarj etmenizi kesinlikle önermem .

Şimdilik bukadar . Konuya hakim arkadaşlar daha net bilgilendirme yapabilirler yanlışrım varsa düzeltirler umarım ...

Saygılarımla ...

Çevrimdışı TB2BIH

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2010, 18:56:47 »
hamit bey ,  pillerin şarz  işlemleri genellikle oluşturdukları kimyasal yapıya bağlıdır. ni -cd  ve ni-mh piller şarz boyunca sabit bir akımla  doldurulması  önerilir, ancak  li-on  ve polimer bataryalar da durum biraz farklı olur. Bu durum şöyle izah edilebilir  pil dolmaya başladıktan sonra  şarz  akımı  sabit kalmaz  doluma oranla  azalmaya başlar . Akis taktirde pilde yanma yada patlama  oluşma riski fazla olur. Azda olsa yardımcı olabildim sanırm , ayrıca bu konuda devre ihtiyacınız olursa yardımcı olurum  saygılar 73.

Çevrimdışı TA9V

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2010, 20:10:47 »
İsmail bey mrb. lar.Konu Hakkında göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim.
yanıtlamış olduğunuz alıntıyı tekrar yazma gereği duydum ve bana lazım olan bilgi bu idi.
1-2 adet şemayı yayınlarsanız inanıyorumki bir çok arkadaşımıza ışık tutacaktır.

Ni -Cd  ve ni-mh piller şarz boyunca sabit bir akımla  doldurulması  önerilir, ancak  li-on  ve polimer bataryalar da durum biraz farklı olur. Bu durum şöyle izah edilebilir  pil dolmaya başladıktan sonra  şarz  akımı  sabit kalmaz  doluma oranla  azalmaya başlar

Tüm Amatör Arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim. Saygılarımla.ta9v.73..
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TB2BIH

« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2010, 12:28:32 »
http://forum.kadirlitrac.org/index.php?    de  sağlıklı  çalışan  li on  şarz devresi var. ni-cd  ve ni-mh için ise farklı bir devre örneği meil  le gönderiyorum  73 saygılar .

Çevrimdışı TB2BIH