Gönderen Konu: Telsizli hırsızları telsizci yakalattı  (Okunma sayısı 257 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Telsizli hırsızları telsizci yakalattı
« : 16 Aralık 2009, 11:58:14 »
25 Kasım Tarihli Hürriyet Gazetesinden..

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13035117

Tanıyanınız varmı?

73!

Çevrimdışı TB2CCC

Ynt: Telsizli hırsızları telsizci yakalattı
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2009, 14:26:31 »


                 Eğer bu kişi öyle veya böyle deşifre edilirse hayatını karartırlar bu kişinin kesinlikle.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA3ATA

Ynt: Telsizli hırsızları telsizci yakalattı
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2009, 17:53:27 »
BİR ÜLKEDE NAMUSLULAR,EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR
            CESUR VE YÜREKLİ OLMALIDIR...

BU DURUMDA ,HİÇBİR GAMMAZ,NAMUSSUZ,HIRSIZ,ARSIZ ..VB..LAR ;
LAYIKIYLA GÖREV YAPAN VEYA GÖREVLERİ ÜSTLENENLERE KARŞI BU VE BENZERİ KANUNSUZ EYLEMLER İLE İNSANLIK SUÇLARINI TEKERRÜREN İŞLEME CESARETİNİ GÖSTEREMEYECEKLERİ KANISINDAYIM.

BUNLARA GÖĞÜS GERİP OLUMSUZLUKLARI ENGELLEYENLERİN, TOPLUMUN DİĞER BİREYLERİNCE DE TAKDİRLE KARŞILANARAK GEREKEN DEĞER,YARDIM VE GEREKTİĞİNDE DE KORUNMANIN SAĞLANACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM....

HABERE KONU FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİREN ARKADAŞI KUTLUYORUM..

TB3JJ..M.TURGAY..73'LER..
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA2IRU

Ynt: Telsizli hırsızları telsizci yakalattı
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2009, 19:29:28 »
Muhtemelen sabıkaları kabarık çıkacak - ki öyle görünüyor - ve yine bir sabıkaları daha eklenecek. Ardından TCK uyarınca tutuksuz yargılanmaları için serbest bırakılacak. Bunda kişinin hak ve özgürlüklerinden mahrum edilmemesi prensibi güdüymüşse de mağdur ve müştekinin (olayda sanık veya mağdur durumunda olmayan veya tanık kişiler) de aynı haklara sahip olduğu nedense gözetilmiyor.

Günümüzde basına bir olayın duarlılığı için biraz hassas davranılması istendiğinde bu anında basın özgürlüğüne kısıtlama olarak algılanabiliyor. Özgürlük kavramından kasıt başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak değil, saygı göstermektir. Birçok olayda mağdur ve şikayetçi kişilerin bile kimlikleri açık olarak yazılmakta. En bariz ve vahim örnekler ise Doğu ve Güneydoğu bölgesinde İç Güvenlik Harekatı'nda olayların akabinde her türlü bilginin, nereye ve ne zaman operasyon yapılacağı ya da kuvvet kaydırıldığı bilgisinin dahi yer alması. Ne yazik ki bunun adı da habercilik olarak lanse edilmekte. Hepimizce malum son terör olayı Reşadiye'de yaşandı ve (7) Mehmetçiğimiz şehit oldu. Keza gazeteler bir tek nokta operasyonlarının nereye yapılacağı hariç herşeyi yazdı. Anında TV'ler sözüm ona terör uzmanlarınca doldu her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Merak ediyorum bu kadar uzman varken bu terör niye bitmiyor? Bırakalım da herkes kendi işini yapsın.

Konu başlığı olan olaya dönersek, bunları yakalatanın haberi yapılırken niçin özellikle amatör telsiz ibaresi kullanıldı? Ya da o kişi beyanında konuyu bu şekilde mi aktardı. O zaman dikkati çekmeyen bir husus daha ortaya çıkıyor ki bu oldukça can sıkıcı olabilir. Tabi söz konusu telsizden kasıt bir PMR değilse.

Amatör telsizcilerin kullandığı cihazların frekans tarama özelliği acil bir durumda kullanılmak üzere mevcuttur. Basit bir örnek vermek gerekirse, bir hava aracı kazası olmuştur ELT frekansını yakalamak grekebilir, bir haberleşme desteğinde Kızılay ile irtibat kurmanız ya da aracılık yapmanız gerekebilir.

Diğer türlü bu kişinin kendi inisiyatifi ile istediği frekans band veya band aralığını dinlemesini herşeyden önce etik olarak gerektirmez. "Kişilerin haberleşme özgürlüğü anayasal haktır" denilirken burada geçen "kişi" kavramına açıklık getirilmemiştir. Bu durumda kişi iyi niyetli de olabilir, kötü niyetli de. Hal böyle iken haberleşmenin izinsiz dinlenmesi de engellenmesi kapsamında değerlendirildiğinden bir suçtur.

Hepimizce bilindiği gibi bu cihazlarda o frekanslar bizlere tahsis edilen band/frekans sınırlarının dışında olmakla birlikte çeşitli işlemlerle açılarak duyulabilmektedir. Duyulma sözcüğünü özellikle kullandığımı fark etmişsinizdir. Burada da aslına bakarsanız kendi içinde bir çelişkiyi de beraberinde getirmektedir. Son çalışmalarda acil durumlarda ibaresi kullanılarak diğer devlet kurumları ile haberleşme yapılabileceğine değinilirken, öbür yanda cihazların band aralıklarının mevcut çerçevede devlet kurumlarını kapsamaması da bir gariptir.

Yine kanunlarımız der ki "her vatandaşın ihbar yükümlülüğü vardır". Keza bunu duyduğunda kişi doğru olanı yapmış ve haber vermiştir. Yine de ortaya şöyle bir durum ortaya çıkıyor, tabi fazla karıştırmazlarsa.

"Memur bey; evet ehliyetim yok ve hız yaptığımı biliyorum. Ama arkadaşım yere düştü ve başı kanıyor o nedenle araba ile hastaneye götürüyordum"
Saygılarımla...  http://www.hambeacon.com