Merhaba Ruha Bey,
İlginç bir başlık.. Evimizde 24 saat çalışan APRS gateway var, Adaptör-cihaz-modem ve PC kombinasyonu. Tabii daha derinlere gidersek ADSL Modem, buzdolabı, kumandadan kapatılan TV, Telsiz telefon. Evimizde bol miktarda kendi kendine çalışan, sürekli şebekeye bağlı bir sürü cihaz var. Evet maalesef Yangın söndürücü yok. Benim evimde olmamasını lişisel istatistiklerime bağlıyorum. Elektrik tesisatıma ilave sigortalar koydum. Her yeni alet-cihazı kullanmaya başladığımda sürekli takip ederim. Isınma, koku vs varmı diye. Birde genel istatistiklere bakarım, etrafımda, ilimde ülkemde ve tabi dünyada neler yaşanıyor diye. Televizyon yüzünden çıkan yangınları nadirde olsa duyuyoruz, ama bir amatör istasyonda çıkan yangın, yıldırım hariç, duymadım. Bu nedenle istasyonum için yangın söndürücü cihaz düşünmedim. Ama mutfak için çok gerekli olduğunu (şimdi, bu yazıyı yazarken düşünmeye başladım ) düşünüyorum. Fırın, ocakta unutulan yağlı tavalar, su ısıtılan kettle türü aletler, bizim istasyondakilerden daha büyük tehlike arzediyor bir ev için. Mutfak yangınlarına su ile müdahale etmek de yangının daha da büyümesine neden oluyor. Bununla ilgili kısa bir filmi isteyenlere yollayabilirim. Evet, ilk fırsatta küçük bir yangın söndürücü alıp mutfakta ( lazım olursa istasyonda da) bulunduracağım.
Başta da dediğim gibi ilginç bir başlık ve bizi düşünmeye zorladığında sonucun nerelere geldiğini gördük. Kafamdaki bölük pörçük bilgileri bir araya getirmeye ve yazıya başlarken düşünmediğim bir sonuca vesile oldu.. Sağolun Ruha Bey, teşekkürler.. Kazasız, belasız ve bol sigortalı (her iki anlamda da) günler dilerim.
Atila