Gönderen Konu: UNİVERSAL PROGRAMMER Telsiz Programlam Devresi Yapmak İsteyenler.  (Okunma sayısı 3079 defa)

Çevrimdışı TA8L

Amatörün Telsizcilerin ihtiyacı olan, Telsiz Programlama devresini Proteus programında tasarlayarak sizlerin kullanımına sunmaktayım.Devrenin orijinali ile benim yaptığım arasında küçük değişiklikler yapılmıştır.
    Baskı devre şeması ve tüm yapım aşamaları açıklanmıştır. Devrenin PC bağlantısı için klasik seri port kablosu işimizi görecektir. Telsize bağlanacak olan seri port ucunda Her Telsiz için ayrı bir bağlantı yapılması gerekmektedir. Telsiz bağlantıları için Orjinal web sayfasına http://www.cqham.ru/uniprog2_eng.html göz atmanızda yarar bulunmaktadır.
     Programlamak istediğiniz telsiz modelleri için uygun software kullanmanız gerekmektedir.
    Kullanmış olduğum Yaesu FT60 el telsizimi bu devre ile programladım.
    Universal Programlama devresi dokümanlarını www.grad.org.tr adresinden indirebilirsiniz.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TB2NDY

Enver Bey,

Yayınladığınız programmer için teşekkürler, pcb'nin üzerinde var olan malzeme isimlerini de PNP kağıdı ile mi yaptınız ?

TB2NDY
73's
Elgin SAYINALP

Çevrimdışı TA8L

Elgin hocam selamlar
    Doğrudur zaten proteus programında çizim yaparsanız hem baskı devre alt görünüşü hemde eleman yerleştirme görüntüsünü alabiliyorsunuz.Ben önce PCB görüntüsünü alıp baskı devreyi yaptım.Plaketi eriterek deliklerini deldim.Sonra eleman görüntüsünü çıktı alarak ütüleme yöntemi ile delikleri çakıştırarak plaketin üst baskısını yaptım.
    Böyle yapmanızı tavsiye ederim dolayısıyla hangi eleman nereye takılacaktı gibi bir kaygınız olmuyor.
    Ayrıca birkaç gün önce de aynı devre ile KENWOOD TH-F7 el telsizinide çok sağlıklı programladım.

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TB2NDY

Enver Bey,

Çok teşekkür ederim.

TB2NDY 73's
Afganistan/Kunduz

Çevrimdışı TA8L

Arkadaşlar yaptığım Programlama devresini bugün de Motorola GP300 El telsizini programlayabildim.

Dolayısıyla
Yaesu Serisi          (FT-60)
Kenwood serisi      (TH-F7)
Motorola serisi       (GP300)

Bu Programlama devresi ile denenmiş ve programlanmıştır.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2OD

arkadaşlar bu ribin plaketini çıkarttırma imkanı olan varmıdır çok arkadaşımız bu  devreyi yapmak istediğini tahmin ediyorum adetli bir şekilde plaketi bastırabilirsek alıcı olacak arkadaşlarımız olacaktır
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA8L

Arkadaşlar önce ne kadar ihitiyaç olduğu tespit edilirse.Yapabilecek arkadaşa ben baskı devre şemasını ve tüm dökümanlarını yollayabilirim.
Eğer bu işi yapacak arkadaşımız var ise bir şekilde görüşelim.Ben okulda yanlızca kendi imkanlarımla birkaç tane yapabilirim.
Baskı devre işini çözebilecek arkadaş bizi bilgilendirirse sevinirim.
  Daha önce her telsiz için ayrı ayrı rib yapmıştım.Ancak bunu deneyince tüm ribleri bir kenara bıraktım.
  Benim naçizane kanaatim böyle bir programlama devresinin her amatörde bulunması gerekir.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2OD

Enver bey kartla ilgili sorunumuzu istanbul yada ankaradaki arkadaşlarımız çözebilirler büyük şehirlerde bu iş yapılıyor. Dediğiniz gibi  kalabalıktan kurtulup tek bir rip ile sorunlarımızı çözebileceğiz malum bu sitede cihazlar ile ilgili bağlantı şemelarıda mevcut http://www.cqham.ru/uniprog2_eng.h .
Lütfen büyük şehirlerdeki arkadaşlardan yardım rica ediyoruz bedeli mukabilinde kart ihtiyacını gidermede yardım bekliyoruz.
İsteyen arkadaşlarımız var ise isteklerini belirtsinler.
Devredeki malzemeler piyasadan rahatlıkla tedarik edilebilir.
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA8L

Devrenin boyutları
7,5cm X 4,5cm

İstenirse devrenin ölçülerini biraz daha küçültebilirim.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA3ADK

Öncelikle , TA8L Enver hocam , Çok gerekli ve güzel bir çalışma . Paylaşmınızdan dolayı teşekkür ederim .

Arkadaşlar kart sayısı az olunca bu işi yapanlar yanaşmak istemiyor yada çok fiyat çıkarıyor . E bu karttan 100 tane de yaptıracak değiliz .

Bence bu işin en güzel çözümğ kendi kartını kendin yapmak . Asetat-kuşe kağıt yada pnp kağıdığa lazer çıktı yada fotokopi ilen gayet güzel sonuç alınıyor . birazda perhidrol ve tuzruhu bulup erirtmeyi hallettik mi tamamdır . Mutlaka bu yöntemi biliyorsunuz ama ben bu yöntemle rahata kavuştuğum için yazmak istedim . İlk denemeler biraz zorluyor . Belki yapım aşamasıda uğraştırıyor ama bence yinede en güzeli .

Saygılar ...

Çevrimdışı TA8L

Ynt: UNİVERSAL PROGRAMMER Telsiz Programlam Devresi Yapmak İsteyenler.
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2009, 08:12:17 »
Barış Bey haklısınız.
Biz öğrencilerimizede kuşe kağıda lazer çıktısı ararak baskı devre çıkartmayı öğretiyoruz.Öğrenciliğimizde Positiv20,Serigrafi gibi tüm baskı devre çıkartma yöntemlerini denemiş ve öğrenmiştik.Ancak az miktardaki çıktılar için PNP kağıdı en mantıklısı.
Bu devreyi yapan ve çalıştıramayan varsa lütfen benimle irtibata geçsin.Ben denedim ve kutu yapım aşamasındayım devre çok sağlıklı çalışıyor.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2009, 18:37:43 »
Arkadaşlar Şırnak'tan selamlar programlama devresinden bende yapmak istiyorum plaketi eğer seri bir şekilde çıkartacaksanız ücreti mukabilinde bende talibim yoksa delikli plakete yerleştirmeyi düşünüyorum oda pek sıhhatli olmuyor,  bölgemde malzeme konusunda çok sıkıntı çekiyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Onur UYANIK
05066617146
05362995914
onur44100@hotmail.com
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2009, 20:16:31 »
Şükrü Hocam selamlar
Mail adresinize dökümanları gönderdim.Plaketin maaliyeti konusunda sizden bilgi bekliyorum.Birkaç fiyat alırsanız sevinirim.Malzeme listesi üzerine basılı,masklı vs.
73's
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2009, 00:17:16 »
Eğer 50 adede ulaşabilirsek bence harika bir maliyet . 10 tane ben alırım mesela .PTT kargo çok güzel çalışıyor ve çok uygun fiyatı böylece ulaşım maliyeti de düşecektir .

Fiyat çıksın ben Ankaradaki Arkadaşlara da bahsederim görüştüğümüzde dernekte , cemiyette vs ... İsteyen olursa sayı artar belki de .

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2009, 11:28:19 »
Arkadaşlar Devrenin baskı devre plaketini yaptırmak için siparişi verdim.Haftaya teslim edilecek.50 Adet
Ancak ben Malzeme işinide temin ederek DEMONTE KİT halinde hazırlıyorum.Ürünler geldiğinde fiyat konusunda bilgilendireceğim.

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #15 : 19 Kasım 2009, 15:40:20 »
Şükrü bey Enver bey yardım ve gayretleriniz için teşekkürler. Uzay bağlantılı  dağınık kartlardan kurtulalım sizlerin sayesinde düzgün bir ribe sahip olalım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim

ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #16 : 26 Kasım 2009, 07:57:36 »
Arkadaşlar Plaketin bittiğini ve kargoya verildiğini,
Elemanlarında bayramdan sonra elimde olacağı konusunda bilgilendirmek istedim.
Sanırım bayramdan sonra DEMONTE KİT hazır olacak.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #17 : 26 Kasım 2009, 09:06:39 »
Enver bey bana iki adet ayırınız.
ta2aoz@hotmail.com

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #18 : 26 Kasım 2009, 09:18:55 »
Enver Bey Selamlar,
2 adette benim için ayırırsanız sevinirim
TA2FE
Emin
0532 2930222
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #19 : 26 Kasım 2009, 11:53:32 »
Arkadaşlar inanın bende sizin gibi sabırsızlanıyorum.Hakikaten güzel bir programmer.Bu arada hemen belirteyim MOTOROLA GM300 mobil telsizide programladım.
  Bayramdan sonra sanırım tüm malzemeler ve plaket elimde olacak.poşet içeriği, dökümanlar,malzemeler,plaket tümü ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilecek.Hesap numarası,ücreti hepsi ayrıntılı bir şekilde yayınlayacağım.
73's
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP