Selamlar Çağlar ağabeyim,
Değerli bilgilendirmeniz ve katkınız için çok teşekkür ederim.
Bu paylaşımı yaptıktan sonra TA8A Bilal ağabeyle telefonla görüşmüştük. O da sizinle aynı düşüncedeydi; büyük ihtimalle gemi personeli olan bir amatörün, gemi Mersin Limanı'ndayken yaptığı bir çalışma olduğunu söylemişti. Ben de deniz üzerinde gerçekleştirildiği için ve /TA ibaresi olmadığından bunu günümüzdeki /MM faaliyetlerine benzetiyorum.
Bu durumda, Türkiye'den yapılan ilk amatör telsiz faaliyeti ve ilk QSL kartı konusunda TA1N Nijat ORKUŞ'un yeri hala değişmiyor gibi görünüyor. TA1N'in QSL kartı konusunda da epey araştırma yapmıştım. Nijat Bey'in vefatının ardından evindeki malzemeleri toplamaya giden amatör ağabeylerimizle de bu konuyu istişare etme fırsatım oldu. Hepsi, TA1N'ye gönderilmiş birçok QSL kartı gördüklerini ancak Nijat Bey'in kendi gönderdiği QSL kartına maalesef rastlayamadıklarını söylediler. Sadece tarama sürecinde bir adet görüldüğü ifade edildi. Taramaları yapan ağabeyle de görüştüm, kartın teslim edildiği kişiyle de irtibat kurdum ancak onun da elinde bulunmadığını öğrendim.
Kim bilir, belki bir gün TA'nın ilk QSL kartı da yeniden ortaya çıkar. Böyle bir keşif hepimiz için çok kıymetli olur.
Sevgi ve saygılarımla,
73 TA7H