Gönderen Konu: QRP Köşesi  (Okunma sayısı 153 defa)

Çevrimdışı TA7H

QRP Köşesi
« : 26 Nisan 2025, 18:08:13 »
Merhabalar,

13 yıllık radyo amatörlüğümde birçok farklı cihazı kullanma fırsatı buldum. kW güçler, 5/5 stack Yagi'ler ve en üst düzey istasyonlarda çalıştım. Özellikle ABD çağrı işaretim (W7AOF) ile 8-band DXCC, 5-band WAZ ve WAJA gibi önemli ödülleri almaya hak kazandım. Özel etkinlik çağrı işaretleri, DXpeditionlar ve çeşitli büyük organizasyonlarda da görev aldım. Genç yaşımda birçok hayalimi gerçekleştirdim; bir tanesi hariç: QSL Kart Müzesi. Onun için daha zamanım var... Bir gün mutlaka!

Şimdi ise yeni bir hedefim var: QRP DXCC!

QRP merakım, rahmetli TB5X Mehmet Ağabey'in paylaşımlarını gördüğüm yıllara dayanıyor. O zamanlar elektronik bilgim yetersizdi; cesaret edip cihaz toplayamamıştım. kW'larla ve güçlü istasyonlarla dünyayı kolayca dolaşabiliyordum. QRP çalışan istasyonlara ise her zaman öncelik verdim. Her QSO sonrası hep aynı şeyi düşünürdüm:
"Bu kadar düşük güçle nasıl böyle sabırla çalışıyorlar?"

Artık ben de onlardan biriyim.
Bir süredir yalnızca QRP olarak çalışıyorum. QRPlabs’ın kurucusu Hans’ın Türkiye’de olması ve ürünleri gümrüksüz alabilmemiz büyük şans oldu. Bu sayede birçok cihazını satın aldım.
POTA (Parks on the Air) ve COTA (Castles on the Air) aktivitelerinde bu cihazları kullanıyor ve büyük keyif alıyorum.

Şu anda TA7H/QRP çağrı işaretimle istasyonumun küçük bir köşesini paylaşmak istiyorum.
Hedefim: Koleksiyonumu büyütmek ve bu köşeye QRP DXCC sertifikasını asmak!
Şu anda LoTW üzerinde 68 ülke onaylı durumdayım.

"Cicilerimiz" başlığı altındaki ilk paylaşımım oldu. İstasyondaki QRP köşeme yeni cihaz eklemeleri oldukça burada da güncellemeler yapacağım. Şimdilik sadece QRPlabs ürünleri var.
Not: İstasyonda 50W PA cihazı görebilirsiniz; ancak transistörleri takılı değil :) QRPlabs ürünlerini sevdiğim için onu da görsel koleksiyon olarak köşeye dahil ettim.

Sevgilerimle,
73!

Çevrimdışı TA7BB

Ynt: QRP Köşesi
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2025, 20:37:03 »
merhaba.
tebrikler qrp iyidir.73