Gönderen Konu: Aselsan 4712 VHF ve Aselsan 4716 UHF Analog Telsiz Kulaklık ve Mikrofon Soketler  (Okunma sayısı 133 defa)

Çevrimdışı TA2ICJ

Merhaba

Savunma sanayinde çalışan amatör lisansı olan bir arkadaşım için , yurt dışından gürültü bastırma özelliğine sahip, kulak içi mikrofon ve kulaklık getireceğim. Bu kulaklık mikrofon setinin kablosu özel olarak üretildiği için, arkadaşım yerli malı Aselsan telsiz alarak bunlarla kullanmayı düşünüyor. Dolayısıyla kulaklık mikrofon setini de tercih ettiği telsize göre yaptırmam gerekecek.

Kendisine, iç piyasadan Aselsan - 4712 VHF veya Aselsan - 4716 UHF alabileceğini önerdim. Bu telsizler hakkında düşünceniz nedir? Kullanım amacı olarak gürültülü ortamlarda 2 telsiz olarak karşılıklı simplex görüşme yapmak için kullanılacak. VHF mi UHF mi önerirsiniz?

Bu telsizlerin kulaklık mikrofon konnektörleri hakkında bilgiyi nereden bulabilirim? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1OES

gürültü bastırma özelliği olarak motorolayı tercih edebilirsiniz. motorola dp4800 cihazlarda noise suppression (gürültü bastırma) özelliği var diye biliyorum ve opsiyon olarak cihaza tanımlanıyor yani ücretli.
örnek olarak bir video paylaşıyorum fikir sahibi olması açısından.

https://www.youtube.com/watch?v=LD68Tz1lFvw