Gönderen Konu: BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIMLA TELSİZLE 2005 YILINDA KONUŞAN TA DAN AMATÖR  (Okunma sayısı 583 defa)

Çevrimdışı TA4CS

Arkadaşlar merhabalar
Aklım Havada… Bu bir slogan… 10 Temmuz’da Hezarfen’de yapılan hava şenliğinin sloganı… 2004 yılı sonlarında kurulan Ulusal Havacılık Platformu UHAP tarafından ilk kez düzenlenen şenlik havacılık tutkunlarına renkli bir gün yaşattı.Şimdi nereden çıktı bu yazı diyenler olacaktır
  Evet arkadaşlar sizleri 12 yıl öncesinde zaman yolculuğuna çıkarıyorum.hazırsanız başlayabilirim
10.Temmuz 2005 Pazar sabahı takribi 08.30 gibi HF cihazımın başına geçtim 7092 khz de dinlemede kaldım bir süre sonra TA1. bölgeden dinlemede istasyon var mı ? çağrısını duyunca cevap verdim burası TA4CS dinliyorum kısa bir tanışmadan sonra karşımdaki operatör arkadaşım burası TA1KB İSTANBUL HEZARFEN HAVA ALANI  hava şenlikleri etkinlik TRAC  standı bilgisini geçti ve bir müddet işim yoksa cihaz başında dinlemede kalmamı rica etti benden onay alınca Ulaştırma Bakanı Sayın BİNALİ YILDIRIM  geleceğini iletince Heyecanım bir kat daha arttı bekleme sürecini en iyi değerlendirmem gerektiğini düşünerek  aklıma gelen amatör telsizcilikle ilgili kısa not alarak özet çıkardım yani dersimi iyi çalışmam lazımdı sonuç da gerek yazılı gerek görsel basında yerimiz olsun ki halkın bizlerin esas amacımızın ne olduğunu bilmesi konusunda bundan daha iyi bir fırsat olamazdı bu bir şans  ne kadar bir süre bekledim şu an kesin bilmiyorum ve o an geldi arkadaşlar çağrı yapınca anında cevap verdim TA1KB de TA4CS evet o an gelmişti karşı mikrofonun ucunda Sayın BİNALİ YILDIRIM vardı ve ben kendimi tanıttım nereden çıkış yaptığımı sorunca QTH AYDIN Bakanımızda İSTANBUL HEZARFEN HAVA ALININDA olduğunu iletti kısa bir konuşmadan sonra bir istediğimin olduğunu sorunca almış olduğum notu geçerek tamamladım.Yıllar sonra contestler de tanıştığım bilgi alışveriş yaptığın Sayın TA1BX Burhan Özden BALKAÇ arkadaşımla yüz yüze İSTANBUL da tanıma fırsatını buldum bir gün konuşma esnasında BİNALİ YILDIRIMLA telsizle konuştuğuma söyleyince o etkinliği kendilerinin yaptığını ve o günü çok iyi hatırladığını söyleyince hem kendisi ve ben o günü tekrar yaşadık biraz araştırma sonunda Sayın TA1FL Uluçali ATAM beyin bilgi ve resimler o gün ilk çağrı yaparak dinlemede istasyon var mı ? seslenen Uluçali bey imiş sizlerle 12 yıl önceki güzel anımı sizlerle paylaştım arkadaşlar saygılarımla de TA4CS 73.

Not: Bu yazının her hangibir siyasi içeriğinin olmadığını belirtmek isterim.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2017, 10:00:40 Gönderen: TA8A »
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA1DX

Coşkun Bey, Çektiğim resimleri, sayenizde tekrar görmek, yaşımı hatırlatması bakımından pek hoş olmadı doğrusu..  :)

Hepsi daha dün gibi.. 

http://www.qsl.net/ta1kb/faaliyetlerimiz/faaliyetlerimiz.htm

Saygılar

Çevrimdışı TA4CS

Atilla bey resimleri sizin çektiğinizi bilmiyordum elinize kolunuza sağlık o günü hatırlamakta güzel şu an görebilmekte Allah size hepimize sağlık versin çok teşekkür ederim saygılarımla Aydın'dan 73
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA1DX

Merhaba Coşkun Bey, Sadece altında tarih olan benim çektiğim fotoğraf,  :)
Saygılar,

Çevrimdışı TA2CR

çoşkun abi emeğine sağlık teşekkürler paylaşım için

Çevrimdışı TA8RM

Bu foto da benden olsun. TA1FL ' nin sizinle görüştüğü an...

73, TA8RM, Onur

Çevrimdışı TA4CS

Çok teşekkür  ederim arkadaşlar sağ olun var olun 73.
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E