Gönderen Konu: Korsan çağrı işareti TB5WDB  (Okunma sayısı 137 defa)

Çevrimdışı TA3MHA

Korsan çağrı işareti TB5WDB
« : 21 Ekim 2016, 12:35:07 »
İyi günler değerli radyo amatörleri.
Dün 20 metrede JT çalışırken bir yandan da hamspots.net sitesinden nerelerden spotlandığımı görmek için kendimi takip ediyordum. Bir ara TB prefix'li bir çağrı işareti dikkatimi çekti. 20 metrede olması sebebiyle kimdir bu diye önce tacallbook'a baktım kaydı yok. Sonra Kıyı emniyetinin sayfasından kontrol ettim, orada da pasif görünüyor. Spotlayan istasyon bir hata yapmadıysa (ki yanlışlıkla başka bantlarda spotlayabildiklerine şahit oldum) bir korsan istasyonla karşı karşıyayız.

Dün konuyu Bilal beye özelden danıştım, forumda konu açıp camiayı bilgilendirmemin doğru olacağını söyledi.

Aşağıda spot ekranından çektiğim fotoğrafı bulabilirsiniz.

73 de TA3MHA op Ateş

Çevrimdışı TA2BN

Ynt: Korsan çağrı işareti TB5WDB
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2016, 16:25:47 »
Ateş    iyi çalışmalar,
Korsan işaret konusunda malesef KEGM Telsiz işletme Müd. lüğü hiçbirşey yapmıyor,gidin şikayet edin demekle yetiniyor.Bildiğin üzere TB  li kodlar eskiden deniz kuvvetleri gemilerinde kullanılır idi sonra amatörlükle beraber ,  malum yönetmelik çıkarıldı dağıtım yapılmaya başlandı.
TaCallbook kaydı yoksa konuşmayacaksın o kadar.
Uzun seneler oldu görüşemedik , inşallah sağlık ve sıhhattesindir. 73 de TA2BN

Çevrimdışı TA3MHA

Ynt: Korsan çağrı işareti TB5WDB
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2016, 17:09:43 »
Rebi selam.
Lambaları yeni değişmiş 30L1 gibiyim çok şükür 😀 Sen de iyisindir işallah.
Yazını okuyunca gittim bizim bakkala şikayet ettim, adam mavi ekran verdi 😛
Yahu kegm "gidin şikayet edin" diyorsa kime şikayet edeceğiz 😡 Elimize yagileri alıp kestirme mi yapacağız.
Sabah haberlerde uyuşturucu kullanan gençlerin toplandığı bir metruk evle ilgili haber vardı. Karakola şikayet edilmiş, mahalleli polise haklı olarak "geliyorsunuz gidiyorsunuz değişen birşey olmuyor" diye serzenişte bulunuyor. Polis te mahalleliyi "niye belediyeye haber vermiyorsunuz" diye azarlıyor.
Bizde herşey böyle. Aman benden atlasın da kimde patlarsa patlasın mantığında.

73 de ta3mha Ateş