Gönderen Konu: Neden TA-HF yarışmamız yok ?  (Okunma sayısı 16523 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #20 : 10 Kasım 2019, 00:26:43 »
  Merhaba. Ben TA3NTI Atilla AKGÖK. 19.12.2018 tarihinde Amatör Telsizcilik Belgemi aldım. Daha işin başında, ve henüz sadece Worked All Europe DX Contest (WAEDC) SSB 2019 ve CQ Worldwide DX Contest, SSB 2019’a katılmış acemi biri olarak fikirlerimi paylaşmak istedim:
  Amatör Telsizcilik sınavına girmeden önce bu camia, bu hobi, bu olay, bu görev ve bu konu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Çünkü bir arkadaş vasıtası ile bu hobi ile tanışmadım. Belgem geldikten sonra bir el telsizi edindim. (Yurt dışında yaşayan bir akrabama getirttim.) Çünkü bitlikten, ikinci elden korktum. Herkes elindeki yanmış, hasar görmüş malzemeyi elden çıkarıyormuş gibi hissettim. İşte bence birinci sorun bu.
  Amatör Telsizciliğin Afet haberleşmesi olduğu konusunda birçok yazı okudum ama gördüğüm uygulamalar öyle değildi. AFAD’ın telsizleri dijital ve HF’leri atıl duruyordu. Bizim sistemimizde ise düzgün bir koordine planı bulamadım ve aynı şehirde belki bazı planlamalar vardı ama bir şehirden diğerine gidip görevi yerine getirme olayı biraz teoride kalmış gibi geldi ve çok net değildi. Moralim bozulduğu sırada tam da bunları düşünürken Balıkesir yerel düzey masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi ve sonuç olarak bütün haberleşme bizim üzerimizden yürüdü. Bu konuda şu an fazla detaya girmeyeceğim ama AFAD sandığım gibi elindeki malzemeyi kullanamadı ve Balıkesir TRAC olarak görevimizi gayet iyi yaptık. Ancak AFAD biraz eğitim ve koordine olduğunda bize ihtiyaçları olur mu tartışılır. Peki biz haberleşmeyi böyle bir durumda nasıl sağlayacağız? Rölelerimiz çalışmazsa il bazında kaç HF istasyonu kurabiliriz, kaçını işletebiliriz? Kaçımız internete telsizle bağlanabilir, kaçımız telsizle fotoğraf gönderebilir? İşte ikinci sorun bu. 
  Forumlarda Amatör Telsizciliğin esasen HF olduğunu herkes söylüyor ama etrafımda çok az HF kullanan var. Neyse ben de HF’e heveslendim ve belki de her acemi gibi sıfır cihaz anten vs. arayışına girdim. Karşıma maddi boyut çıktı. Üçüncü sorun bu. 
  Dördüncü sorun bence ülkemizde bu konunun bilinmemesi, hangi konu olursa olsun yapılan bir faaliyete saygı duyulmaması. Niçin böyle düşünüyorum yazayım: Çoğunuz apartmanda anten sorunu yaşamışsınızdır. Ben apartmanla ve komşularımla bir sorun yaşamadım. Önceden onlara 8 m. uzunluğunda bir anteni çatıya dikeceğimi ve durumu anlattım, sağ olsunlar sıkıntı çıkarmadılar. Sorunu Cushcraft R8 i çatıya dikince polis, sivil polis vb.leri ile yaşadım. Evimin etrafı bir anda kalabalıklaştı. Bir plakaya çağrı işaretimi yazdırıp çatıya koyduysam da, balkona astıysam da belki merak edip internetten bakarlar diye, çevremdeki gerginlik azalmadı ta ki antenimi sökene kadar. Sonra longwire bir anten yapıp bahsettiğim yarışmalara katıldım. Derece alma şansım cushcrafta göre azalmadı mı sizce de ? Anten gitti keşif bitti. Yine aynı günlerde Bursa’da bir arkadaşın arabasını polisler çevirip duruyormuş o da valiliğe kadar şikayet etmiş, kurumlar arası bir sürü yazışma ve bürokrasi…
  Tespit ettiğim diğer sorunlar:
   5.TA Çağrı bölgeleri koordine toplantıları yapıyor mu bilmiyorum. Peki bu on bölgenin de bağlı olduğu bir merkez var mı?
   6. Yabancı dil korkusu.
   7. Yarışma korkusu.
   8. Siyasi, dini, şahsi görüşlerimizi bir kenara bırakıp amatör telsizcilik ruhu ile bir araya gelebilme becerisi.
   9. Diğer ülkelerdeki amatörlerin kurduğu istasyonları görünce maddi olarak üst düzey yaşayan vatandaşlarımıza amatör telsizciliği tanıtamamış olmak.

   Sanırım herkes bu konularda hemfikir ve sanırım ben yeni bir şey yazmadım.

Çözüm önerilerim:

  1.TRAC Başkanları her yeni amatörün yanına bir eski amatörü tayin edip takip ederek yetiştirmeli, HF’in aslında maddi boyutunun çok olmadığını, ikinci el cihazların ve antenlerin işe yarayabileceğini, çok az İngilizcenin yeterli olacağını, bu işin kolay olduğuna ikna etmeli. Ayrıca herkesi her konuda bilgilendirip bir konuda da daha özelleştirerek  yönlendirmeli (kimi amatörü ssb, kimini cw kimini rtty vb)
  2. TRAC Başkanları 6 ayda bir bölgele başkanlıklarında ve senede bir ülke başkanlığında toplanmalı. Ve HF yarışması için yapılacaklar tespit edilip planlanarak bir yerden başlanmalı.
  3.TRAC Başkanları vasıtası ile Valilikler, Belediyeler ile işbirliğine gidilip yarışmalarda avantaj sağlayacak  ve yarışma için kurulacak klüplere uygun bina anten yeri gibi mekanlar ve gerekirse maddi olanaklar sağlanmaya çalışılmalı
  4. Yarışma hazırlıklarında, yarışma ismi seçilirken, kurallar belirlenirken, yarışma komiteleri,üyeleri seçilirken  kendi içimizde ayrımcılık yapacak ve kimimizi küstürecek soğutacak davranış ve tekliflerden uzak kalmalı ve amatör ruhu ön planda tutmaya çalışarak her görüşten arkadaşı yarışmanın her safhasında olaya dahil etmeli.
  5. Yarışma için uzun vadeli bir plan hazırlanarak (Önce eğitim, İstasyonların durumu, çoğalması, reklam vb. )sağlam temeller üzerine kurmalı ve kurumsallaşarak her sene yapılması sağlanmalı.

Atilla bey, contest ile ilgili yazdiginiz kisimlara pek birsey demeye gerek yok. Ancak, bir nokta var ki, benim icimde yaradir..
Yazinizda yazdiginiz "Amatör Telsizciliğin Afet haberleşmesi olduğu konusunda birçok yazı okudum ama gördüğüm uygulamalar öyle değildi" kismi ile ilgili olarak

Dusunun ki bir is makinasi operatorusunuz. Afet durumlarında sizden yardim da istenmekte...Kendinizi afet operatoru olarak mi tanimlar siniz? Yoksa yaptiginiz is ile mi?

benzer sekilde, biz afet haberlesmecisi degiliz.. Bunun icin devletimizin AFAD adında bir kurumu var. Afet haberlesmesi onlari isi..
Biz, (eger bu hobiye gercekten hakim isek) haberlesme konusundaki bilgimizi, teknigimizi, cihazlarimizi "BIZDEN TALEP EDILMESİ HALİNDE" devletimizin yardiminda kullanacak bir grup radyo amatoruyuz.
Bizden talep edilmesi ya da gerektiginde yardimimizin istenmesi amaciyla zaten dernekler ile afad arasinda ortak tatbikatlar, gorusmeler  vs yapiliyor. Ama altini ciziyorum. Biz afet haberlesmecisi degiliz. Biz sadece devletin ilgili kurumlarindaki arkadaslardan daha fazla teknik detaya ve tecrubeye  sahip olabilecegimiz bir hobi ile ugrasan insanlariz. Bunu lutfen aklinizdan cikarmayiniz.
TRAC'ın sayfasindaki 10 aktiviteden 9'unun arama kurtarma ile ilgili olması, bizim amatorler olarak afet haberlesmecisi olmamızdan degil, belki bu sayede devletten bazi konularda yardim aliriz da adimiz duyulur mu diye ugrasmalarindan kaynaklidir. Yoksa yapilanlarin amatorluk ile uzaktan yakindan alakasi yok. Ama bu yuzdendir ki, amatorluge faydali isler yapmasi gereken bir dernek, tam aksi yonde, amatorlugun ne oldugunu bilmeyen yeni bir suru lisansli afet haberlesmecisi yetistirmekten baska birsey yapamiyor.

Afet olmasa da, rolelerimizi, haberlesme tekniklerimizi, antenlerimizi cihazlarimizi, en iyi sekilde kullanabilecek sekilde kendimizi gelistirmeliyiz. Amatorluk bu demek zaten.. Yoksa sadece ya deprem olursa diye kendinizi hazirliyorsaniz cok yanlis yoldasiniz.



Bu konuyu gececek olursak, yarismalar ve amator yetistirme ile ilgili olan kısımdaki cozum onerileriniz hakkinda birkac cumle etmek gerekirse..

1- Madde: Amatorluk hem bireysel hem grup calismasi yapilabilen bir hobidir. Derneklerin imkani var ise, cesitli konularda seminerler egitimler vermesi gorevlerinin bir parcasidir bence..Bire bir egitim veremiyorsa da bazi konularda dokumantasyonlar hazirlamasi , kitapciklar hazirlamasi ve amatorlugu yaymasi gerekmektedir. Ama ben biliyorum diye yanima egitecegim birini vermesi sizce de biraz garip degil mi? Bu bir hobi. Ogrenmek isteyen zaten soru sorar ogrenir.  Siz herhangi bir konuda merakli iseniz zaten o konuda kendinizi ozellestirirsiniz. Bilmediklerinizi oldugunda da gerek dernekler gerek bu isi bildigini dusundugunuz kisilerden yardim istersiniz. Dedigim gibi bu bir hobi. gorev degil. Dernekler de gorevli yetistirmiyorlar.

2- TRAC'in yoneticileri zaten belirli surelerde beraber toplanip yapilacak faaliyetler ve dernek problemleri sıkıntıları cozumleri ile ilgil toplaniyorlar. Ama bu konuyu TRAC'a indirgemek ne kadar dogrudur?? Dunyanin en buyuk HF yarismalari CQ WPX ve CQ WW herhangi bir dernegin katkisi ile degil, bir derginin calismalari ve amatorlerin destekleri sayesinde oluyor.. Kaldi ki HF olmasa bile TA VHF yarışması var.  HFteki gibi buyuk buyuk antenlere de ihtiyaciniz yok. VHF' i olmayan amator de yok. Katildiniz mi?

3- Bahsi gecen konularda dernek yeri ve cihaz saglanmasi konusunda calismalar zaten yapiliyor. Ama bu Contest olsun diye degil, genel amacli olarak. herhangi bir dernek binasindan cihaz ve/veya anten varsa zaten conteste katilabilirsiniz. Ya da kendiniz contest ekipleri olusturabilirsiniz. Bir dernege bagli olmaniza gerek yok. Ornegin Ankara'da sehir disinda sirf contest yapmak icin gittigimiz bir yer var. 3 amatoruz ama yilda iki defa gidip guzel dereceler aliyoruz..Gitmeden haftalar oncesinden Ankara'da konustugum her amatore bu aktiviteden bahsedip katilmak isterseniz kapimiz acik dememize ragmen, birkac saatlik bir iki ziyaret haricinde hic gelen olmuyor.. Rolede sohbet etmek yarismaya katilmaktan daha zevkli anlasilan :) Ortamlarda amatoruz derler..kim bilecek :)


4- Bu konuda size katiliyorum. Bunun yaninda, zaten contest kurallari asagi yukari tum yarismalar icin ayni. Cok farkli bir kuralin ortaya cikmasi cok dusuk bir ihtimal.

5- Dedigim gibi, once olan yarismalara (gerek TA gerek yurtdisi) katilmali. Contest kulturu oturmali Turkiye'deki amatorlerin uzerine ki, ileride kendi yarismasina sahip cikabilsin.Yoksa turkiyedeki HF cihazi olanlarin sayisi ile, contestlere log gonderen amatorlerin sayisi arasinda cok ciddi bir dengesizlik mevcut. Bu kultur oturmadiktan sonra, yabancilar QSO yapip puan toplayabilecegi TA amatoru bulamadiktan sonra, yarisma duzenleseniz ne olur?


73
 



Çevrimdışı TA5FA

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #21 : 10 Kasım 2019, 01:02:25 »
WAG Yarışması Alman katılımcıları(Almanların düzenlediği yarışmadır=DARC)
2010 yılı  444  Alman çağrı işareti
2011 yılı  727  Alman çağrı işareti
2012 yılı  728  Alman çağrı işareti
2013 yılı  888  Alman çağrı işareti
2014 yılı  807  Alman çağrı işareti
2015 yılı  892  Alman çağrı işareti
2016 yılı  963  Alman çağrı işareti
2017 yılı  920  Alman çağrı işareti
2018 yılı  875  Alman çağrı işareti
2019 yılı  939  Alman çağrı işareti


« Son Düzenleme: 10 Kasım 2019, 03:24:00 Gönderen: TA5FA »
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA4CS

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #22 : 10 Kasım 2019, 02:40:05 »
Utanıyorum
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA6A

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #23 : 10 Kasım 2019, 10:55:10 »
İsteyen üzerine alabilir benim için hiç bir mahsuru yok hatta daha ileri gideyim umurumda bile değil. Alınmayan arkadaşlar zaten benzer şekilde düşünüyorlardır büyük ihtimalle.

Bu camiada etiket meraklısı çok insan tanıdım. Ellerinde telsiz ile dolaşınca sanki "diğerleri" üzerinde bir baskı duygusu yaratmak istiyorlar. Bu afet konusu tam da bunların hayal ettikleri fırsat oldu, bir ara işi o kadar abarttılarki, özel üniforma olsun isteyen mi ararsın, emniyetin, jandarmanın belirlenen bir haberleşme kanalına erişim olsun diyen mi.

Hatta bu dıngıllardan bazıları devlet için muhbirlik yapma önerisi getirdi, neymiş efendim eğer toplumun huzurunu kaçıran, kişinin can ve mal emniyetinin tehlikeli olduğu bir duruma şahit olunursa polis telsizine girip haber vermek gibi.

Konuyu fazla açık etmeden yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Bu dınngıllardan biri dernek başkanı, o büyük depremi yaşadık ben hasbel kader gidip sivil savunma ekiplerinin sevk ve idaresinde yardımda bulundum ve geri döndüm. Orada gördüğüm bina enkazlarının çeşitli açılardan fotoğraflarını çekme fırsatım oldu, bunlar belge olabilir diye düşündüm. O sırada birlikte gittiğimiz Samsun sivil savunma müdürü ve yanındaki 2 arkadaş da birkaç fotoğraf çekmiş beni çağırdılar daireye. Bunları karta basıp dosyalayıp saklayalım falan derken dernek başkanı geldi daireye. Müdür bey onu da davet etti, bu mangallda kül bırakmayan tosuncuk "Müdürüm bakıyorum da başlar dururken ayaklarla muhatap oluyorsun" dedi.

Sözün özü, bu tipler ülkemdeki radyo amatörlüğüne hiç bir katkısı bulunmayan aksine yozlaştıran, içini boşaltan çene mayasılı hastalıklı kişilerdir.

Gerçek radyo amatörlüğüne gönül verip bu hedefte elinden ne geldiyse esirgemeyen, zamanını ve parasını harcayan, bu uğurda canını veren tüm arkadaşlara ve şuan aramızda olmayan saygıdeğer büyüklerimize binlerce selam olsun.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA3NTI

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #24 : 10 Kasım 2019, 17:45:36 »
Atilla bey, contest ile ilgili yazdiginiz kisimlara pek birsey demeye gerek yok. Ancak, bir nokta var ki, benim icimde yaradir..
Yazinizda yazdiginiz "Amatör Telsizciliğin Afet haberleşmesi olduğu konusunda birçok yazı okudum ama gördüğüm uygulamalar öyle değildi" kismi ile ilgili olarak

Dusunun ki bir is makinasi operatorusunuz. Afet durumlarında sizden yardim da istenmekte...Kendinizi afet operatoru olarak mi tanimlar siniz? Yoksa yaptiginiz is ile mi?

benzer sekilde, biz afet haberlesmecisi degiliz.. Bunun icin devletimizin AFAD adında bir kurumu var. Afet haberlesmesi onlari isi..
Biz, (eger bu hobiye gercekten hakim isek) haberlesme konusundaki bilgimizi, teknigimizi, cihazlarimizi "BIZDEN TALEP EDILMESİ HALİNDE" devletimizin yardiminda kullanacak bir grup radyo amatoruyuz.
Bizden talep edilmesi ya da gerektiginde yardimimizin istenmesi amaciyla zaten dernekler ile afad arasinda ortak tatbikatlar, gorusmeler  vs yapiliyor. Ama altini ciziyorum. Biz afet haberlesmecisi degiliz. Biz sadece devletin ilgili kurumlarindaki arkadaslardan daha fazla teknik detaya ve tecrubeye  sahip olabilecegimiz bir hobi ile ugrasan insanlariz. Bunu lutfen aklinizdan cikarmayiniz.
TRAC'ın sayfasindaki 10 aktiviteden 9'unun arama kurtarma ile ilgili olması, bizim amatorler olarak afet haberlesmecisi olmamızdan degil, belki bu sayede devletten bazi konularda yardim aliriz da adimiz duyulur mu diye ugrasmalarindan kaynaklidir. Yoksa yapilanlarin amatorluk ile uzaktan yakindan alakasi yok. Ama bu yuzdendir ki, amatorluge faydali isler yapmasi gereken bir dernek, tam aksi yonde, amatorlugun ne oldugunu bilmeyen yeni bir suru lisansli afet haberlesmecisi yetistirmekten baska birsey yapamiyor.

Afet olmasa da, rolelerimizi, haberlesme tekniklerimizi, antenlerimizi cihazlarimizi, en iyi sekilde kullanabilecek sekilde kendimizi gelistirmeliyiz. Amatorluk bu demek zaten.. Yoksa sadece ya deprem olursa diye kendinizi hazirliyorsaniz cok yanlis yoldasiniz.



Bu konuyu gececek olursak, yarismalar ve amator yetistirme ile ilgili olan kısımdaki cozum onerileriniz hakkinda birkac cumle etmek gerekirse..

1- Madde: Amatorluk hem bireysel hem grup calismasi yapilabilen bir hobidir. Derneklerin imkani var ise, cesitli konularda seminerler egitimler vermesi gorevlerinin bir parcasidir bence..Bire bir egitim veremiyorsa da bazi konularda dokumantasyonlar hazirlamasi , kitapciklar hazirlamasi ve amatorlugu yaymasi gerekmektedir. Ama ben biliyorum diye yanima egitecegim birini vermesi sizce de biraz garip degil mi? Bu bir hobi. Ogrenmek isteyen zaten soru sorar ogrenir.  Siz herhangi bir konuda merakli iseniz zaten o konuda kendinizi ozellestirirsiniz. Bilmediklerinizi oldugunda da gerek dernekler gerek bu isi bildigini dusundugunuz kisilerden yardim istersiniz. Dedigim gibi bu bir hobi. gorev degil. Dernekler de gorevli yetistirmiyorlar.

2- TRAC'in yoneticileri zaten belirli surelerde beraber toplanip yapilacak faaliyetler ve dernek problemleri sıkıntıları cozumleri ile ilgil toplaniyorlar. Ama bu konuyu TRAC'a indirgemek ne kadar dogrudur?? Dunyanin en buyuk HF yarismalari CQ WPX ve CQ WW herhangi bir dernegin katkisi ile degil, bir derginin calismalari ve amatorlerin destekleri sayesinde oluyor.. Kaldi ki HF olmasa bile TA VHF yarışması var.  HFteki gibi buyuk buyuk antenlere de ihtiyaciniz yok. VHF' i olmayan amator de yok. Katildiniz mi?

3- Bahsi gecen konularda dernek yeri ve cihaz saglanmasi konusunda calismalar zaten yapiliyor. Ama bu Contest olsun diye degil, genel amacli olarak. herhangi bir dernek binasindan cihaz ve/veya anten varsa zaten conteste katilabilirsiniz. Ya da kendiniz contest ekipleri olusturabilirsiniz. Bir dernege bagli olmaniza gerek yok. Ornegin Ankara'da sehir disinda sirf contest yapmak icin gittigimiz bir yer var. 3 amatoruz ama yilda iki defa gidip guzel dereceler aliyoruz..Gitmeden haftalar oncesinden Ankara'da konustugum her amatore bu aktiviteden bahsedip katilmak isterseniz kapimiz acik dememize ragmen, birkac saatlik bir iki ziyaret haricinde hic gelen olmuyor.. Rolede sohbet etmek yarismaya katilmaktan daha zevkli anlasilan :) Ortamlarda amatoruz derler..kim bilecek :)


4- Bu konuda size katiliyorum. Bunun yaninda, zaten contest kurallari asagi yukari tum yarismalar icin ayni. Cok farkli bir kuralin ortaya cikmasi cok dusuk bir ihtimal.

5- Dedigim gibi, once olan yarismalara (gerek TA gerek yurtdisi) katilmali. Contest kulturu oturmali Turkiye'deki amatorlerin uzerine ki, ileride kendi yarismasina sahip cikabilsin.Yoksa turkiyedeki HF cihazi olanlarin sayisi ile, contestlere log gonderen amatorlerin sayisi arasinda cok ciddi bir dengesizlik mevcut. Bu kultur oturmadiktan sonra, yabancilar QSO yapip puan toplayabilecegi TA amatoru bulamadiktan sonra, yarisma duzenleseniz ne olur?


73

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA3NTI

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #25 : 14 Kasım 2019, 12:51:58 »
İsteyen üzerine alabilir benim için hiç bir mahsuru yok hatta daha ileri gideyim umurumda bile değil. Alınmayan arkadaşlar zaten benzer şekilde düşünüyorlardır büyük ihtimalle.

Bu camiada etiket meraklısı çok insan tanıdım. Ellerinde telsiz ile dolaşınca sanki "diğerleri" üzerinde bir baskı duygusu yaratmak istiyorlar. Bu afet konusu tam da bunların hayal ettikleri fırsat oldu, bir ara işi o kadar abarttılarki, özel üniforma olsun isteyen mi ararsın, emniyetin, jandarmanın belirlenen bir haberleşme kanalına erişim olsun diyen mi.

Hatta bu dıngıllardan bazıları devlet için muhbirlik yapma önerisi getirdi, neymiş efendim eğer toplumun huzurunu kaçıran, kişinin can ve mal emniyetinin tehlikeli olduğu bir duruma şahit olunursa polis telsizine girip haber vermek gibi.

Konuyu fazla açık etmeden yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Bu dınngıllardan biri dernek başkanı, o büyük depremi yaşadık ben hasbel kader gidip sivil savunma ekiplerinin sevk ve idaresinde yardımda bulundum ve geri döndüm. Orada gördüğüm bina enkazlarının çeşitli açılardan fotoğraflarını çekme fırsatım oldu, bunlar belge olabilir diye düşündüm. O sırada birlikte gittiğimiz Samsun sivil savunma müdürü ve yanındaki 2 arkadaş da birkaç fotoğraf çekmiş beni çağırdılar daireye. Bunları karta basıp dosyalayıp saklayalım falan derken dernek başkanı geldi daireye. Müdür bey onu da davet etti, bu mangallda kül bırakmayan tosuncuk "Müdürüm bakıyorum da başlar dururken ayaklarla muhatap oluyorsun" dedi.

Sözün özü, bu tipler ülkemdeki radyo amatörlüğüne hiç bir katkısı bulunmayan aksine yozlaştıran, içini boşaltan çene mayasılı hastalıklı kişilerdir.

Gerçek radyo amatörlüğüne gönül verip bu hedefte elinden ne geldiyse esirgemeyen, zamanını ve parasını harcayan, bu uğurda canını veren tüm arkadaşlara ve şuan aramızda olmayan saygıdeğer büyüklerimize binlerce selam olsun.

Teşekkür ederim . Anladım konuyu.Tabi ben çok yeniyim geçmişi bilen sizlerin tecrübesi benim için çok değerli

Çevrimdışı TA3ST

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #26 : 19 Ocak 2020, 23:21:19 »
Amatör faaliyetleri ile kendilerinden söz ettiremeyenler, afet haberleşmecisi kisvesi ile kendilerini göstermeye çalışıyorlar, doğrumu anlamışım..

TA5FA TA VHF UHF yarışması katılımcı sayısını da yayınlasaydın, tam yeri gelmiş.

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #27 : 20 Ocak 2020, 11:50:11 »
Bu seneki VHF-UHF yarismasina 3 u yabanci 70 kisi katildi yanlis hatirlamyorsam
Turk katilimcilarin bir kismi hem klup hem kisisel cagri isareti ile de katildigi icin asil sayi biraz daha az.


Çevrimdışı TA3AWB

Ynt: Neden TA-HF yarışmamız yok ?
« Yanıtla #28 : 12 Nisan 2021, 20:25:10 »
Konu açılalı baya bir olmuş ama gördüğüm kadarı ile malesef bir ilerleme kaydedilememiş. Her hafta diğer ülkelerin yaptığı contestlere katılıyorum  oldukça fazla kişi katılıyor Türkiyeden en az 15-20 yada daha fazla istasyon log gonderiyor surekli.  Yarısmalarada binlerce kişi katılım sağlıyor.

Ancak TA nın halen bir hf yarışması yok bence bu büyük bir eksiklik yabancı ülkeler düzenlediği contestler ile kendilerini  oldukça iyi bir şekilde tanıtıyorlar.

Bir şekilde öncülük yapılıp  TA HF yarışmasının duzenlenmesi gerekir bence.