Gönderen Konu: YAESU FT 707 MOD SWİSH (KOMÜTATÖR) BAĞLANTI BİLGİSİNE İHTİYACIM VAR.  (Okunma sayısı 75 defa)

Çevrimdışı TA3EN

Merhaba Radyo amatörü Arkadaşlarım,
          Elimdeki arızalı Yaesu FT 707 var. "MOD" kömütatörü boşta durmasından dolayı kabloları kopmak üzereymiş. Komütatöre müdahale edeyim derken birer birer koptu. İnternetten cihaza ait  "FT707 manuel " indirdim.Orada bağlantıyla ilgili çizim bilgileri var.Swishin birisine ulaştım. Ama diğerine ulaşamadım. Derinlerde bir yerlerde sokete gidiyor. Ulaşamadım. Hangi renk kablonun hangi noktaya bağlanacağını bilsem 15dk da tamamdır amma...
          Elinde sağlam veya bozuk durumda olan cihazdan ilgili komütatörün kablo bağlantılarını fotoğraflayarak bana yardımcı olursa çok sevinirim.  Veya değişik şekillerde bana yardımcı olacak arkadaşlar olursa beni ararlarsa sevinirim. Haydi yardım etmeye ne dersiniz?
         Kolay gelsin.          TA3EN           0.505.8274246

Çevrimdışı TA3EN

Merhabalar Radyo Amatörü Arkadaşlarım,
            Uzun uğraşılar sonucu (buraya mesajı bıraktığımdan beri) üzerinde çalıştım. Veee nihayet bağlantıların tamamını bugün itibariyle tamamladım. Çok zor oldu. Komütatöre gelen bütün kabloları
tek tek takip ettim. Hem şemadan hem de cihaz içinde. Uzun uğraşılar sonunda bağlantıyı çözdüm. Dört tane komütatörü tek komütatörde birleştirmişler. Şu an çalışır duruma geldi. Bir de komütatörün yenisini bulabilseydim. Değmeyin keyfime. Bulunur inşallah.
             Hayırlı geceler dilerim.                 73...