Merhabalar,
Onur Bey, Ahmet Bey, sevgili Furkan, nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim.
@Onur Bey, galiba nitelikten niceliğe doğru gitmişiz ama yine de olumlu bakmak istiyorum. Çok güzel işler yapan arkadaşlarımız (siz de dahil olmak üzere) klüplerimiz var.
@Ahmet Bey, acaba o HW-32 sizde ya da başka bir arkadaşta duruyorsa 1-2 güzel fotoğrafını çekmek mümkün müdür? Yazının içine koyarız, hem de Kamuran Bey'i anmış oluruz. Herhalde Selim Ağabey'in bahsettiği 5 Heathkit cihazdan birisi o.
@Furkan, bir gün o kartı da yakalarsın, yakalarız. Yaptığın işler çok kıymetli, kendi adıma teşekkür ederim sana. Maddi çıkar konusuna gelince, herhalde Türkiye'de her amatör "bundan kaç para kazanıyorsun?" sorusuna maruz kalmıştır. Türkiye gelişti, değişti ama ne yazık ki toplumun hobilere bakışı çok fazla değişmedi. Özellikle, öğrenme, araştırma gerektiren, teknik bilgiye dayalı bir hobiyse vay haline! Birçok vatandaşımıza sadece öğrenmenin, kendini teknik bir alanda geliştirmenin zevki uğruna zaman ve para harcamak hala "marjinal" bir davranış gibi geliyor... Amatör telsizcilik iyice şanssız bir konu. Hani audio ile falan uğraşıp amfi vs yapsan yine kurtarıyorsun. Benim eğitimli, kültürlü diye bildiğim arkadaşlarım bile bana "casus musun" diye espri yaptılar kaç kere. Radyo haberleşmesiyle ilgili tutum 1930'larda kemikleşmiş ve öylece kalmış. Soguk savaş da üstüne cilayı çekmiş. Hala daha kendimizi anlatmak zorunda kalıyoruz...
73,
Çağlar