Gönderen Konu: 1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü  (Okunma sayısı 4638 defa)

Çevrimdışı TA8A

Ynt: 1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü
« Yanıtla #20 : 22 Ağustos 2013, 15:59:05 »
Ahmet Mete Bey,

"Mevcut Radyo amatörleri, 5 Nisan 1983 den ilk lisans veriliş tarihi olan 2 Nisan 1985 tarihine kadar mandala basmamıştır. Eğer bulabilirsem bunun sebebinin belgesini de burada yayınlarım." yazmıştım.

O belgeye ulaştığımda, havaya çıkmama olayının aslında 1982 yılının başlarından itibaren olduğunu gördüm. Aşağıdaki belgenin tarihi yok. Fakat bendeki sırasında 1982 nin başları görünüyor. Yazıyı kaleme alan o dönemdeki TRAC başkanımız Salim Ünüver'dir. Belgenin üzerine tıklayarak daha büyük görebilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #21 : 22 Ağustos 2013, 16:15:13 »
Emmim nasıl arşivlersin buları merak ve hayretle takip ediyorum. Eskiden digital ortamda yoktu klasör klasör klasör klasör klasör .................klasör .....klasör ....... bilgi var sanırım.
Tarihe tanık olduk kağıdın samanlı oluşunu görünce 80'lerde benimde kullanmışlığım vardır daha eskisini bilmem. Nerden bulucan parşömen kağıdını .

Sağlıcakla

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #22 : 22 Ağustos 2013, 16:34:28 »
!!!
Beklemediğim olaylarla karşılaşınca çok sakin tepkiler vermeye alışkın biriyim, yine de bu bilgi beni çok şaşırttı. Off-topic durumlara girmemek için başka yorum yapmayacağım. Yalnızca şunu söyleyeceğim, eve gidince amatör lisansımı çıkarıp öpeceğim... Bizlere sunduğunuz çok değerli bilgi ve belgeler için çok teşekkürler, saygılarımla.
73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #23 : 22 Ağustos 2013, 16:35:33 »
Mehmet Amca,

Bir tane de malzemeleri nasıl temin ettiğimizin belgesini göndereyim.

73

Bilal, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #24 : 22 Ağustos 2013, 16:41:07 »
Mehmet Amca,

Açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Bu siparişi internetten vermiyorsun, telefonla da istemiyorsun. Bir güzel mektup yazıyorsun. İstediğin malzemeleri yazıyorsun. Mektubun onlara ulaşıyor, onlar da malzemeleri hazırlayıp sana ödemeli olarak gönderiyorlar. Paketin postaneye geliyor. Postaneden sana ihbar kağıdı geliyor. O kağıtla postaneye gidiyorsun. Sana havale kağıdı veriyorlar. Havale kağıdı ile havale yapıyorsun. Bir koçanını kendilerine veriyorsun. Onlar da sana paketi veriyorlar. Yani kapıda ödeme diye bir şey yok. Sonra sevinerek gelip devreyi tamalıyorsun. Terslik ya, bir malzeme bozuluyor. Hadi sil baştan. Dikkat 2N2218 istemişim, hani telsiz yapacağım ya! Maalesef o transistör yok, yerine muadil olarak bir japon transistörü göndermişler. 2SC423 Devre çalıştı mı yoksa çalışmadı mı hatırlamıyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2013, 16:44:21 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #25 : 22 Ağustos 2013, 16:42:01 »
Ahmet Mete Bey,

Lisansınızı bir defa daha benim için öpünüz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #26 : 22 Ağustos 2013, 17:21:45 »
Her katıldığım yarışmada,

Beni yarı yolda bırakmadığı Telsizimi ve kendi elimi öpmem gibi bir şey.

ne kadar saçma olduğu düşünülse bile.

bazı şeylere değer vermek, ilk önce kendimize değer vermek gibi bir şey.

selam ve sevgilerimle.
Yaşar GÖÇET
TA3D/5

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #27 : 23 Ağustos 2013, 09:30:12 »
Bilal Bey,
Merhaba. Gönderdiğiniz bilgiler sabah sabah bana tam bir nostalji yarattı. İlk lisans alanlar arasında pek çok aile dostumuz. Yavuz & Egemen GÜL, Tansu Kılıçöte ve Ablası, rahmetli Fethi Cangır, daha epeyce tanıdıklarım var. Ben o yıllarda ortaokul öğrencisiydim. Listede bazı isimlerin olmaması dikkatimi çekti. Silence Key TA2S Ceyhun Savaş, Zafer Hekimoğlu (çağrı işaretini hatırlayamadım), benim babam TA2EA Özden ANIL hepsi aynı dönemde imtihana girip, aynı zamanda lisans almışlardı diye hatırlıyorum. Listenizde gözüküyorlar mı?
Saygılarımla,
Tolga ANIL

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #28 : 23 Ağustos 2013, 10:31:53 »
Tolga Bey,

Bahsettiğiniz isimlerin bendeki kaydı şu şekilde görünüyor.

TA2S   Ceyhun Savaş Sıra no:61   Yıl:1986
TA2Q   Zafer Gündeniz Hekimoğlu   Yukarıdaki listede var.
TA2EA  Özden Anıl  Sıra no:209 Tarih:16.02.1990

Yukarıdaki listeleri bilgi için hazırladığımdan detaylı kontrol yapmadım. Ceyhun bey silent key olduğu normal listemden silmişim. Diğer listede buldum. Babanızın sıra numarası ise 209 olduğundan yukarıdaki listede yer almamış.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #29 : 23 Ağustos 2013, 10:55:06 »
Bilal amca ,

TB2CAP Mustafa Kiraz  şehrimiz amatörlerinden olup yaklaşık 10 yıl önce Silence Key olmuştur .

İlgili kurumların bu konuda bir çalışması olduğunu sanmıyorum bari senin listeyi güncel tutalım :)
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #30 : 23 Ağustos 2013, 11:34:31 »
Şua Başkanım,

Durumu TA Callbook editörü TA3AK Ömer beye bildirdim. Kısa zamanda gerekli düzeltmeyi yapacaktır.

Diğer arkadaşlarımız için bir hatırlatma yapayım.

www.tacallbook.org/call.shtml adresine girdiğinizde, arama kısmına yalnız şehrinizin ismini yazarsanız, size şehrinizle ilgili olan amatör arkadaşlarımızın listesi gelir. Bu listeden rahmetli olanlar var ise bana bildirebilirseniz gerekli değişikliği yaparım. Eğer doğum ve ölüm tarihini de bildirebilirseniz çok iyi olur. Eğer sizde resmi varsa ve kısa bir öz geçmiş yazabilirseniz bu arkadaşımıza bir sayfa yaparım, böylece vefa borcumuzu da ödemiş oluruz.

Silent key olan arkadaşlarımızın listesine http://www.tacallbook.org/silent.shtml adresinden ulaşabilirsiniz. Vefat eden arkadaşlarımız için yaptığım sayfalardan birine http://www.tacallbook.org/sk/TA2J_SK.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #31 : 23 Ağustos 2013, 16:28:19 »
Bilal Bey,
Bilgi için çok teşekkürler.
Saygı ve Sevgilerimle,
Tolga ANIL

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #32 : 25 Ağustos 2013, 20:57:44 »
İlk lisans alan amatörlerden TA1B Salim Ünüvar abi neler yapıyor acaba kendisi uzun zamandır sessiz,oysa internetide Radyo amatörlüğü kadar çok iyi kullanabilen bir kişidir.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #33 : 26 Ağustos 2013, 16:26:18 »

Mehmet bey iyi günler,

Sayın  TA1B  Av.Salim ÜNÜVER  büyüğümüz halen Tekirdağ da ikamet etmekte olup, zaman zaman telefon ile veya karadan görüşüyoruz. sizin mesajınızı okuduktan sonra bu gün kendisiyle telefon üzerinden konuşma imkanım oldu. iki ay önce geçirdiği ufak bir ev kazası sonucu kolu kırılmış,ancak artık iyileşme dönemindeymiş. Soran arkadaşlara  selamları var. yaklaşık 20 yıl önce Salim ağabey ve  diğer meraklı arkadaşlarla  birlikte Trac Tekirdağ şubesini birlikte kurmuştuk. daha sonrasında  sevdiği iki hobi Denizcilik ve Radyo amatörlüğünü kademe kademe bıraktı.hatta kullandığı HF antenleri şubemize hediye etti.kendi ifadesiyle artık torunlar la ilgileniyor. birde  ileri derece Uçuş similatörü kullandığının biliyorum.
kendisi 3222 Sayılı kanun değiştiğinde TRAC genel başkanıydı.hatta bir dönem genel merkez olarak İstanbul/Kocamustafa paşadaki yazıhanesi kullanılmış ve o zamanlar yayınlanan TRAC, AMATÖR RADYO TV ELEKTRONİK  dergisinin de  amatör telsizcilik le ilgili bir çok yazısı yayınlanmıştı.  ümit ederim ki ,en yakın zamanda kendisini ziyaret ettiğimde ,  o günlerde ve sonrasında Türkiye de amatör radyonun geçirdiği dönemleri  tekrar  ilk ağızdan dinleyerek öğrenme ve buradan aktarma fırsatım olur.selam ve saygılarımla

TA1ED
   METİN KORKMAZ
       TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #34 : 30 Ağustos 2013, 23:21:54 »
Metin bey merhabalar
Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim,Salim ağabey ile 1982 yıllarında,bahsetmiş olduğunuz Kocamustafapaşa vezir caddesi özgünay pasajındaki yazıhanesinde 20 li yaşlarımda iken tanışma fırsatım olmuştu,o dönemlerde aktif donanma gemilerinde görev yaptığımdan fazla ziyaret fırsatım olmazdı,herşeye rağmen İstanbul ziyaretlerinde fırsat buldukça büroya gidip o havayı tatmak,mors çalışmak,sohbet etmek,gelen kartlarımı varsa almak benim için son derece heyecanlı ve zevkli idi bu sayede  birkaç amatör arkadaşlada tanışma fırsatımız olmuştu,bahsetmiş olduğunuz TRAC dergilerinde benimde nacizane birkaç katkım olmuştu,Meteoroloji mühendisi Tahir SONGELEN  ve Adnan TÖNEL  (Adnan bey o dönemlerde swl menager idi,daha sonra tiyatro sanatçısı olarak tv de gördüm kendisini.)
Malesef giderek artan iş yoğunluğu sebebiyle uzunca bir süre irtibatım kesildi,zamanımın büyük bölümü denizde geçtiğinden fazla ilgilenme fırsatı bulamadım, aradan onyıllar geçti,zaman akıp geçsede içimizdeki amatörlük heyecanı (işim bu olduğu halde) hiç eksilmedi arttı,işte bunda bizleri ilk görüşmemizde kucaklayan ve ilgisini eksik etmeyen Salim ağabeyin  büyük katkısı olmuştur.Kendisini saygıyla selamlar,sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederim.
Ayrıca TRAC ın ilk kuruluş aşamasından itibaren emeği geçen ve zor şartlarda özveriyle çalışarak radyo amatörlüğümüzün günümüzdeki haline gelmesinde katkısı olan tüm büyüklerimide saygıyla selamlarım.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA3AK

« Yanıtla #35 : 01 Eylül 2013, 21:34:14 »
Küçük bir ekleme de ben yapayım, Bilal bey listedeki 1 numaranın boş bırakldığını yazmış ama, bildiğim kadarı ile 1 numara, zamanın ilk telsiz işleri genel müdürü olan yani kurumun bir numarası sayın İbrahim Göksel bey'e (İzmirli olduğu için) TA3A çağrı işareti ile verilmişti...
(naçizane bendeniz de 236. sıradaydım... )
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2013, 16:55:03 Gönderen: TA3AK »

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #36 : 02 Eylül 2013, 09:11:15 »
Ömer Amca,

Bilgi için çok teşekkür ederim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2IK

« Yanıtla #37 : 13 Eylül 2013, 22:25:26 »
Bilal AMCA beni atlamışsın kayıplardan biri benim ilk  C sınıfı alanlardanım   TA1CAR-A.Kadir SAĞLAM  :)

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #38 : 14 Eylül 2013, 13:02:05 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Türkiye'de A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi alan ilk 100 amatör arkadaşımızın güncellenmiş listesidir. Eksiklikleri tamamladım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #39 : 14 Eylül 2013, 13:04:49 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Türkiye'de A sınıfı haricinde Amatör Telsizcilik Belgesi alan ilk 100 amatör arkadaşımızın güncellenmiş listesidir. Eksiklikleri tamamladım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A