Gönderen Konu: istasyon güvenlik sertifikası  (Okunma sayısı 862 defa)

Çevrimdışı TA7A

istasyon güvenlik sertifikası
« : 29 Temmuz 2012, 11:19:31 »
arkadaşlar istasyon adresi değiştiği için güvenlik setifikamı yanilemek istiyorum bu konuda çalışma yapan varmı bu ölçümü uygun bir fiata yaptırabileceğim bir firma bilen varsa cevap bekliyorum 73 ta7oa

Çevrimdışı TA2BU

Ynt: istasyon güvenlik sertifikası
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2012, 10:45:02 »
saka mi?

Engin

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2012, 10:51:34 »
Degerli radyo amatoru arkadaslarim...

Cevabi okuyunca.. Iste dedim.. yine sayfalar surecek yeni bir konu...

Aslinda guzel bir konu...

Belki cok kimse farkinda degil. hatta boyle bir seyin varligindan bile haberi yok..

BTK dort defa kontrole geldi benim istasyon icin...

sadece buldugu hata Yagi anteni (HF) 12 metre yukseklikten, 17 metre ye cikart rica si oldu...

selam ve sevgilerimle

yasar gocet
TA3D/VU

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2012, 11:49:54 »
Değerli büyüklerim, baktım baktım ben yönetmelikler içinde istasyon güvenlik sertifikası ile ilgili bir şey bulamadım.

Yanlış anlaşılmasın yoktur demiyorum ama belki artık zorunlu değildir. Bulabildiklerim genelde baz istasyonlarla v.s. ilgili şeyler.

Okudukça, hakikaten bir zamanlar ülkemizde radyo amatörü olmak ne kadar zormuş diyor insan.

Aynı şekilde devam etse zemin etüdü, ÇED raporu falan da istenecekti herhalde :D

Saygılar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 30 Temmuz 2012, 12:29:55 »
Gücü 5 Watt üzerinde olan telsiz istasyonları kurulduğu zaman, BTK yı çağırıp "güvenlik sertifikası" almak zorunluluğu getiren bir yönetmelik mevcut (idi), bu yönetmelik:

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/28349.html

Ancak ben o yönetmelik iptal oldu diye hatırlıyorum. Sanırım GSM baz istasyonları işi kurcalanırken iptal olmuştu. Yukarıda verdiğim sayfada da "mülga" yani "iptal" yazmakta. Yanılıyor isem, doğrusunu yazar mısınız?

Not: Bir fikir öne sürerken, kanun ve yönetmelik maddesini de belirtirsek, hem içimizde şüphe kalmaz, hem de gereksiz yere tartışmaya girilmez.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 30 Temmuz 2012, 13:15:22 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Bu konuyla ilgili olup halen geçerli olan yönetmeliğe www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.14927&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch= adresinen ulaşabilirsiniz.

Bu yönetmeliğe göre, çıkış gücü 5 Watt üzerinde olan 10KHz. 60GHz. frekansları arasında çıkış yapan meskun mahal içerisindeki sabit cihaz ve rölelerimize Güvenlik Sertifikası almamız gerekmektedir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #6 : 30 Temmuz 2012, 14:10:42 »
merhaba.
ben zamanında  kurumun kendisinden almıştık.
daha sonra istasyon ruhsatı almak isteyenler. firmalara ölçüm yaptırıp sanıyorum 600tl idi. ödemesi gerekiyor.73

Çevrimdışı TB1X

« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2012, 14:21:42 »
Merhaba;

GSM altyapı işi yaptığımız için sıkı sık EMR ölçtürüp ilgili baz istasyonu için BTK'ya onaylatıyoruz.

Aşağıdaki firmaya EMR ölçümü yaptırıp ilgili raporu hazırlatabilirsiniz. 200 TL civarında olabilir, bizler adetli iş yaptırdığımız için size biraz daha yüksek fiyat verebilirler. İstanbul dışı da çalışıyorlar.

kolay gelsin.

Murat, TB1X

Gürem Mühendislik Hizmetleri.
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:277 Okmeydanı – Şişli / İstanbul
Tel: (0212) 220 35 10 Faks : (0212) 222 79 72
Şişli V.D. : 443 032 64 03
info@gurem.com.tr
www.gurem.com.tr

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2012, 14:29:07 »
Bilal bey ve diğer arkadaşlar,
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Saygılarımla
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1BS

« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2012, 21:18:01 »
Eğer amatör telsizciler bu yönetmeliğe tabi ise madde 5 deki "diğer cihazlar ise Kurum(Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu) tarafından verilen sistem kurma izinlerinde belirtilen bölgelerde ve sayıda kurulur " ifadesi gereği istasyon kurmak için izin alması gerekli.
Sanırım bu yönetmelikte sık sık kullanılan "elektronik haberleşme hizmeti" ifadesi ve 4/ı ve 4/i de geçen hizmet, kuruluş, şirket ifadeleri gereği Radyo, TV, GSM vb. haberleşme hizmeti sunanlarla ilgili.
Saygılar. 73

Çevrimdışı TA7A

« Yanıtla #10 : 15 Mart 2013, 13:36:18 »
Değerli arkadaşlar
  Konuyu açtıktan sonra müracat yapmıştım BTK ya, özel bir firmaya ölçümü yaptırdım ölçüm bilgilerini BTK ya yolladım ve yeni güvenlik setifikamı aldım. Arkadaşlar şakamı diye sormuş bir gün  BTK kapınızı çalabilir şaka değil gerçek .5wt üzerinde sabit bir yerden havaya çıkıyorsanız güvenlik setifikası almak zorundasınız ayrıca özel şirketin verdiği bilgileri kurum tekrar kontorole geliyor.73

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
« Yanıtla #11 : 15 Mart 2013, 18:34:32 »
masrafınız ne oldu acaba

Çevrimdışı TA7A

« Yanıtla #12 : 17 Mart 2013, 00:30:31 »
kdv dahil ölçüm ücreti 350 tl

Çevrimdışı TA8EO

« Yanıtla #13 : 17 Mart 2013, 01:07:41 »
Merhabalar , cahilliğimi bağışlayın ama sormak istedim ,  kurulacak bir sistem için mi ( hf vhf uhf echolink vb ) bir sertifika alınacak yoksada her bir anten ve tx yapan bir bir çihaz içinmi ( 5 watt üzeri yayın yapan ) ? Saygılarımla .

Çevrimdışı TA2ITY

« Yanıtla #14 : 25 Mart 2013, 09:59:11 »
Selamlar

Sayın Bülent Yılmaz beyin sorusuna ek olarak cevap "evet" ise o halde tüm cihazların yeniden ruhsatlanıp kayıt altına alınması ve belirli zamanlarda cihazlar ile antenlerin kontrolü gerekecek, her telsiz cihazı anteni ile farklı bir transmision ve farklı frakanslarda yayın yapacağından (uhf-vhf-hf gibi) ayrı ayrı ölçüm yapılıp ücretlendirilecektir.Siz herhangi bir telsiz cihazınızı satar yada hurdaya ayırırsanız bunu da belgelendirerek hesabını vermek zorunda kalacaksınz.....Anlaşılan ülkemizde radyo amatörlüğündeki kaydi artış birileri için pasta tadı oluşturmakta. 100 wattlık HF ve 5 watt üzeri mono yada dual  vhf-uhf cihazlar bu sertifika onayından geçmeyecektir.Rf Powerı kıssak olur mu demeyin sakın ;)  konu umarım amatörlerin yararına olacak şekilde netlik kazanır.

Saygılarımla.