Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Telsiz test araçları "tips tricks"
TB6BHK:
By HÜSNÜ KÖKTÜRK TB6BHK husnu66tr@yahoo.com
Verici Anten indikatörü
Verici tips trics
Amatörlerden bir kısmı havya kullanır, birşeyler yapar. Yaptıklarını test eden alet kullanabilir. Buradaki test aracımız antende RF sinyalinin bulunup bulunmadığını gösterir. Verici zayıfsa indikatör antene seri bağlanır. Verici güçlü ise ışık zayıflatıcı tedbirler alınmalıdır. Tedbirlerden maksat ledlerin fazla akımdan dolayı bozulmasını önlemek içindir.
Bu araç ayrıca verici katları arasındaki sinyal yolunu takip etmemize yarar. Lambanın yanmadığı yerde arızanın var olduğu kanaatini verir. Şöyle ki ledlerin bir ucunu elimizle tutuyoruz, diğer ucunu sinyal aradığımız bölgeye dokunduruyoruz. Tabii ledlerin yanması için belli bir güce ihtiyaç duyulur. VHF de osilator katı ledleri yakamıyorsa da ikinci transistor yakabiliyor. 7MHz gibi düşük frekanslarda ihtimal osilator katında da led yanabilecektir. Led seçimi önemli olabiliyor. Ben iri boyutlu saydan içi gözüken kırmızı ışık veren ledleri tercih ediyorum. Bu ledler büyük olmalarına rağmen düşük akımları algılayabilmeleri ile dikkati çekiyorlar. Eski tip ledlerden nadirattan da olsa akıma duyarlı olabilenleri bulunabiliyor.
konu güncellemesini şu linkten takip edilebilir
http://www.geocities.ws/husnu66tr/anten-indikatoru.htm
TB6DO:
hocam yozgat rolesi çalışmıyor biliyorsun ne yapacağız bir düşüncen varmı
TB6BHK:
Dursun kardeş, onu TB6BOZ Osman Zorbaz ile bir araya gelip konuşalım.
73 Hüsnü Köktrürk
TB6BHK:
[img width= height=]http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/indikator.jpg[/img]
<p> Yukarda 4
tip test aracı görülüyor. Bunlardan en hassas olanı tek led ve tek bobin ikilisi. [/url]
</p>
TA3IHD:
Hüsnü Bey,
7 MHz 3W çıkışı olan QRP cihazımın anten çıkışına paralel ( bir ucu antene diğeri şaseye) test amaçlı bir 6V luk çok minyatür ( 2 mm çapında 4 mm yüksekliğinde) FLAMANLI bir ampul taktım TX yapınca gayet parlak yanıyor. 7w çıkışta bembeyaz göz alıcı yanıyor.
çıkış gücüde acak 75 mW kadar düşüyor. Selam ve hürmetlerimle, 73 ler..
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git