Onur Bey,
Muayyenler için "soket" yapmak istiyorsunuz.
Ben tel parçaları ile yapmıştım, ancak eğer aşağıda yazacağım soketleri kullanırsanız olur sanırım, ancak muayyen uçları kalın gelir, uçlara 3mm ek tel lehimlerseniz mükemmel "soketli" muayyenler olur.
Direnç-Net te "Konnektör" sekmesini açın, orada "Header"Konnektör", 2mm 1x40 dişi Header kısmındaki konnektörler uygun, istenilen sayıda kesilip ayrılabiliyor standart aralıkta.
Bunların erkeklerinide alıp diğer elemanları; mesela LCD ekran-PLL -10 lu bağlantısını bunlarla erkekli-dişili yaparsanız pll-LCD kumanda panelleri istenildiğinde ayrılabilir. konnektörlerin herbir parçası 40 adet pim'i barındırıyor.
ÖNEMLİ;; PLL devredeki TL071 entegresine bağlı C101 kondansatörünün yerine 220nF değil, 1µF bağlayın YALNIZ!!!!!!! bu 1µF kondansatör !!!elektrolitik olmayacak!!!! Bluemavide kondansatör sekmesinde "Polyester Kondansatör, 1µF 63V kondansatörler var. Bunlardan olacak, tabii düşük voltajlı bulursanız oda olur..
Neden 220 yerine 1µF ? çünki eğer 220 olursa kilitlenme 1-2 sn de oluyor ve bazı frekanslarda kilitlenemiyor. En azından ben böyle bir sorun yaşadım, yaptığım 2nci Forty-2 de doğrudan 1µF yaptım, sorun yaşamadım....73.........