Gönderen Konu: Cagri isaretleri  (Okunma sayısı 297 defa)

Çevrimdışı TA3D_SK

Cagri isaretleri
« : 30 Ocak 2010, 17:02:18 »
Degerli Arkadaslarim,
Sadece merak ettigimden soruyorum,
YM0MM,
YM3BTK,
YM3SCX,
YM3M,
Cagri isaretlerini kimler ve hangi amacla kullanilmistir.
Bilgisi olan Arkadas varmi? Aydinlatirsa sevinirim.

Selam ve sevgilerimle,

Yasar GOCET
BY / TA3D

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Cagri isaretleri
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2010, 23:57:00 »
Merhaba, YM prefixli çağrı işaretleri birkaç hafta önce benimde dikkatimi çekti. Yazdığınız çağrı işaretlerinin özel bir kullanımı varmı bir bilgim yok ancak internette gördüğüm kadarıyla YM prefixi APRS aktarıcıları için kullanılan bir prefix.

Çevrimdışı 1B1AB

« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2010, 00:24:00 »

Bir kaç yıl önce Mill isimli bir LX amatör iki yil boyunca devamlı olarak YM3CC olarak çıkış yapmakta idi ben o zamanlar Türkiye'de yabancılara verildiğini sanmıştım.
73'ler Soyer

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2010, 00:59:01 »

Bir kaç yıl önce Mill isimli bir LX amatör iki yil boyunca devamlı olarak YM3CC olarak çıkış yapmakta idi ben o zamanlar Türkiye'de yabancılara verildiğini sanmıştım.
73'ler Soyer

Haklı olabilirsiniz, ben sadece aşağıdaki linkteki callsign'lara bakarak bu çıkarımda bulundum. Her iki durum içinde kullanılıyor olabilir.
http://www.tacallbook.org/role.shtml

73 Mutlu

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2010, 03:29:16 »
Degerli arkadaslarim,
sanirim konuyu tarihler yonunden acmak gerekiyor,
sakli gizli degil; DX summit kayitlarinda.
bu isaretlerin 13-14 aralik ile 24-25 aralik 2009 tarihlerinde aktif oldugunu gosteriyor.
Sanirim Bililisim teknolojileri kurumu, simdi kim veriyor ozel cagri isaretlerini bilmiyorum.
bunun kaydini bile tutmuyor, resmi olarak 5-6 defa dilekce vermeme ragmen cevapsiz kaldi veya bilerek bilmeyerek yanlis cevap verdiler.
cunki kayitlar ellerinde yok.
her neyse, resmi kurumlar Bazen Turk radyo amatorlerinin resmi cagri isaretlerini bile cesitli amaclar icin yabancilara veriyorlar.
belkide bu yanlisligi onlemek icin, Ilgili kurumun TRAC `a sorarak (gecici) cagri isareti vermesinde fayda var burada TRAC i yazarken ilgili kurumun yaratacagi yanlisi onlemek amacini dusundum.

selam ve sevgilerimle
yasar gocet
BY / TA3D

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2010, 10:07:55 »
Yaşar ağbey
YM3M i google da arattığınız zaman
http://www.sixitalia.org/jv10/index.php?option=com_content&view=article&catid=84&id=440&Itemid=63&lang=en
linki çıkıyor. LZ amatörleri ile birlikte TA2TX var.
Diğerleri meçhul.....
73
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2010, 12:01:09 »
Bariscigim selamlar,
Cevabin icin cok tesekkur ederim.
hep boyle alengirli, bana gore usulsuz isin altindan TA2TX cikiyor. bu arkadas ister alinsin bu sozume ister alinmasin,
rencide etmek icin soylemiyorum, rencide etmek benim haddime degil, fakat bir defasinda TB3A cagri isaretini ki bir arkadasimizin resmi cagri isaretidir. ozel cagri isareti diye LZ dan gelen amatorlere aldi.BTK bunu nasil yapar anliyamadim. Hatta NG3K siresinde de bu cagri isareti yayinladi.
Fakat bunda LZ lu amatorlerin bir yanlisi yok. Nereden bilsinler bu cagri isareti resmi olarak bir arkadasimiza ait.
sagolsun TA3BN nuri beyin yardimiyle bu arkadasin cagri isaretini ihtiva eden kimlik kartini LZ ya gonderdim.
ozur dileyerek. Contest sitesi olan NG3K nin sitesinden anonsu kaldirdilar.
Acikca soyleyeyim, resmi kurumlarimizin kime hangi amacla cagri isareti verilmis. neden verilmis hic umurunda degil.
Onun icin ozel durumlarda ve gecici olarak verilen cagri isaretlerinde TRAC gibi, Diger derneklerde olabilir, bilirkisi dusuncesiyle danisilmasinda ve olurluluk alinmasinda fayda goruyorum.
selam ve sevgilerimle.

yasar gocet

BY / TA3D