Radyo Amatörü TELSiZCiLER için bir site
Ana Sayfa => Ben yaptım oldu! *** => Konuyu başlatan: TA3EN - 19 Mart 2018, 16:26:32
-
Merhaba Radyo Amatörü Arkadaşlarım,
Pardus serisi elyapımı qrp'lerin 4.sünü iki belkide üç ay önce bitirdim. Ancak kutulama konusunda bir gecikme oldu. Bitirip yayınlamak bugüne kısmetmiş. cihazıın büyüklüğü 14,5x14,5x 5,5cm ebatlarında. Bir kaç gündür masamda sefa sürüyor. Band genişliği önceleri 7000MHz ile 7190KHz arasıydı. Ama kristal bu kadar geniş frekansta rx te sorun olmasa da tx te ses karşı tarafa anormal gidiyor. Yani kristalin kendi odak frekansının çevresinde bu tip vfo ile randumanlı çalışmıyor. DDS vya PLL de sorun olmuyor. Ben de bunun üzerine 7.085MHz - 7.156MHz arası dinliyor. Ancak 7.140 -7155MHz arasında tx te sorun yok. Aslında dds'li yapmak lazımdı.
Web sayfamda yayınladım. Ama ayarların anlatımı çekebilirsem video falan da koymayı düşünüyorum. Burada bir kaç resim paylaşabildim. Geri kalan resim ve bilgiler için http://www.ta3en.com/pardus.v4.dsb.qrp.htm ziyaret edebilirsiniz.
-
hayırlı olsun Hüseyin usta güle güle kazasız belasız hafetsiz günlerde kullanmanız dileğiyle...... dediginiz gibi dds li yaparsanız daha iyi olurdu aslında
-
Buraya yorum yazan ve telefonla bana ulaşıp arayanlara teşekkür ederim.
Pardus v.4 DSB QRP'nin ayar ve anlatımıyla ilgili web sayfama yazı ekledim. Merak edenler okuyabilirler.
Herkese kolay gelsin. http://www.ta3en.com/pardus.v4.dsb.qrp.htm 73...
-
Hocam elinize sağlık, bu ne hızdır, aynı anda kaç proje hayata geçiyor, biz amatörlere ilham kaynağısınız. Bende 2 yıl önce 1 dsb yapmıştım, beach vk3ye şemalarını modifiye ederek çalışmalarım olmuştu. Qrp başka bir heyecan ve yine muhteşem bir qrp, hayranlıkla izliyoruz. Başarılar Hocam 73
-
Merhaba Arkadaşlar,
Arkadaşlar Pardus v.4 DSB nin şemasını sayfamda yaynladım ama pcbsini hazırlarken bazı kompenantlarda değişiklik yaptım. Şemayı Splan ile çizince tekrar yayınlayacağım. Pardus v.4 DSB nin çalıştırılması ayarlamaları ve muayyenlerin sarımlarıyla ilgili web sayfama bir makale yazdım. Merak edenler okuyabilir.
Herkese kolay gelsin. I love RF! www.ta3en.com
-
Arkadaşlar merhaba,
Projenin kendi şemasını çizip yayınlayamamıştım. Sadece tasarım şemasını yayınlayabilmiştim. Üç gündür PArdus v.4 DSB QRP'nin şemasının çizimine çalışıyorum. Nihayet bugun çalışmamı bitirdim. web adresimde yayınladım. Burada da yayınlama gereği duydum. Gecikme için kusuruma bakmayın. Web sayfamda çöünürlüğü en yüksek haliyle "FILE" yazan yerden indirebilirsiniz.
Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. I love RF! 73... www.ta3en.com
-
ellerine emeğine sağlık. işalallah bizde pişer böyle bir qrp yapa bilecek duruma geliriz.
-
Eline sağlık kardeşim. Güzel bir çalışma olmuş. 73
-
elinize emeğinize sağlık.
ben yeni bir amatör olarak çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum.
el yapımı qrp ye oldukça merakım var.
insanın kendi yapığı bir cihaz ile yüzlerce km uzakla qso yapması anlatılamaz bir heyecan ve mutluluk olsa gerek.
o duyguyu bende yaşamak istiyorum fakat nereden başlamalıyım bilemiyorum.
haftada bir kez hafta sonu havya alabiliyorum elime onunla da bozulan kumanda , ütü, fön mak. vs. konuyor önüme hadi amatör çalışma yap.
73
-
Merhabalar Murat Bey,
Amatörce yaptığımız çalışmalarımızı beğendiğinize sevindim. Asıl işimiz öğretmenlikti ama bu işin de kenarından köşesinden bir şeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyoruz. Evet "Kendi yaptığınız bir cihazla yüzlerce veya binlerce km ötesiyle qso'lar yapmak harika bir duygu." Yani anlatılamaz bir haz. Sizin de böyle çalışmalar yapıp bu hazları yaşamanıza bir engel görmüyorum. Ne zaman ne iş vb buna engel değil. Elektronik bilgi ve becerinizin hangi seviyede olduğunu da bilmiyorum ama hepimiz sıfırdan başlamadık mı? Mutlaka küçük de olsa zaman aralıkları yakalanabilir. Her gün akşam pcb'ye 5-10 tane malzeme taksanız çok uzun olmayan zamanda bitirebilirsiniz. Sonra da kendi yapımınız bir cihaz ile qso'lar yaparsınız. Aynı duyguları siz de yaşarsınız.
RF deneyiminizi bilmediğim için derim ki önce 40m direkt alıcıyla başlayın. Dinlemenin zevkine varın. Sonra qrp lere yönelin. TX yani gönderme katlarını yaparken sanal oluşundan dolayı biraz zorlanılıyor. Bu sanallığı osilaskop vb. test ve ölçüm cihazlarıyla somutlaştırıyoruz.
Sonra rahatlıkla çalıştırılabiliyor. Bu konuda beni arayabilirsiniz. Naçizane bir takım tavsiyelerim olabilir. GSM: 0.505.8274246
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. TA3EN www.ta3en.com 73...
-
elinize emeğinize sağlık.
ben yeni bir amatör olarak çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum.
el yapımı qrp ye oldukça merakım var.
insanın kendi yapığı bir cihaz ile yüzlerce km uzakla qso yapması anlatılamaz bir heyecan ve mutluluk olsa gerek.
o duyguyu bende yaşamak istiyorum fakat nereden başlamalıyım bilemiyorum.
haftada bir kez hafta sonu havya alabiliyorum elime onunla da bozulan kumanda , ütü, fön mak. vs. konuyor önüme hadi amatör çalışma yap.
73
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,35995.0.html
-
Yüksel bey
ilginiz ve yönlendirme paylaşımınız için Teşekkür ederim.
1990 yılında çıkan bu kitap harika bir şey bunun devamında (günümüze yakın tarihli) çıkan kitaplar var mı? (varsa onların da linklerini paylaşabilir misiniz)
Dili İngilizce ama yine de anlaşılabilir devre şemaları mevcut. ilerde bunlardan birini denemek isterim.
Türkçe kaynaklar da paylaşabilirseniz sevinirim. İngilizce bilmiyorum.
-
Türkçe kaynaklar da paylaşabilirseniz sevinirim. İngilizce bilmiyorum.
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,39961.0.html
-
Bu platform telsizciler.org kendi başına TÜRKÇE kaynak burası bir nevi TA'nın wikipedia'sıdır birçok QRP projesi yapıldı. Sadece arama bölümüne QRP yazmanız yeterli.
Ayrıca DEPO bölümünde sağ üst köşede Ara kutucuğuna QRP yazıp aratılırsa aşağıdaki ecnebi kaynaklar çıkar.
73 kolay gelsin
-
Mehmet bey.
Bu sitenin TA nın wikipediası olduğunu geçen hafta bende sizin gibi düşünmüş ve ayrıca kendime;
"Hostumuz sağlammı ayrıca sitenin tüm veritabanı (görsel ve dosyalar dahil) yedeği alınıyormudur acaba?" diye bir soru sormuştum. 73
-
Sayın Lütfi Bey yedekleniyor daha detay lı bilgiyi Sayın TA8A Bilal amca verecektir.
73
-
Murat bey Google 1998 den sonra tam bir hazine. İstediğiniz dilde QRP projeler bulabilirsiniz fakat bu projelere uygun malzeme bulamayabilirsiniz. 42yıl 1977 den bu yana meraklısı olarak diyebilirim ki prensip olarak malzemenin hepsini eksiksiz çalışma masanızın üstünde görmeden proje imaline başlamayın bitmez yarım kalır. Asıl sorun ve hobinin zevkin de yarısı olan malzemeyi bulabilmek ve bir araya getirmek. PCB basmak elemanları lehimlemek ve canlandırmak bir iki hafta sürer. Spesifik malzemeyi temin etmek aylarınızı yıllarınızı alabilir. Listeye göre malzeme 100% yok ise havyayı elinize almanın bir anlamı yok. Proje raf ta veya çekmecede yarım kalır. Şimdi kitapları bulduk okuduk hatta defattle okuduk. Malzeme yok temin edemiyoruz. Ne yapacağız? İşte bütün mesele bu. Sağolsun Bilal Bey bu site ile bizlere yardımcı oluyor. Şahsen Bitlik sitesinin çok faydasını gördüm.